Πόσες απουσίες μπορεί να «σηκώσει» τώρα ο ΠΑΟΚ;

Πόσες απουσίες μπορεί να «σηκώσει» τώρα ο ΠΑΟΚ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και τα αγωνιστικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για τους ασπρόμαυρους. Σχόλια για το μπάσκετ και όχι μόνο.

bwin – Δες τους αγώνες Ίντερ - Ρόμα και Ατλέτικο Μαδρίτης -Σοσιεδάδ σε live streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Θα επιχειρήσω να «βγάλω» την καλύτερη ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε αυτό το χρονικό διάστημα, στο τέλος δηλαδή της αγωνιστικής περιόδου. Θα ξεκινήσω από αυτό, θα φθάσω στον τελικό κυπέλλου και θα… επιστρέψω στο σημερινό ματς του Δικεφάλου στο Καραϊσκάκη.

Με βάση λοιπόν την αγωνιστική κατάσταση, τη φόρμα, την εμπειρία, την προσωπικότητα, τα νέα δεδομένα με το 3-4-3 τις επιλογές του Γκαρσία και τα πολύ καλά αποτελέσματα με το άψογο και πολύ πειθαρχημένο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του Ουρουγουανού, θεωρώ ότι η καλύτερη ενδεκάδα του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, είναι: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον ή Βαρέλα, Κρέσπο στην άμυνα, Ροντρίγκο-Μπάμπα στα φουλ μπακ, Ντόουγκλας Αουγκούστο-Σβαάμπ στα αμυντικά χαφ, Ζίβκοβιτς-Ελ Καντουρί μεσοεπιθετικά και Σφιντέρσκι ή Κρμέντσικ.

Αν όλα πάνε καλά δηλαδή, το μεθεπόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ, κάπως έτσι θα ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο και πιο μεγάλο ματς που κρίνει έναν τίτλο.

Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι στον συγκεκριμένο σχηματισμό, αυτοί έχουν και την μεγαλύτερη εμπειρία, αρκετοί από αυτούς είναι αήττητοι πρωταθλητές και νταμπλούχοι. Τέλος πάντων δεν ξέρω αν οι συγκεκριμένοι είναι οι 11 καλύτεροι παίκτες του ΠΑΟΚ, θεωρώ όμως ότι είναι εκείνοι που παίζουν καλύτερα μαζί. Αυτό είναι το σημαντικό, αυτό μετράει στη χημεία του ποδοσφαίρου. Ο κάθε προπονητής έχει υποχρέωση να βρει τους έντεκα που παίζουν καλύτερα ως σύνολο, ανεξάρτητα αν είναι και οι καλύτεροι η οι πιο ποιοτικοί της ομάδας του.

Καταλήγουμε...

Απόψε στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τους μισούς από τους προαναφερόμενους. Θα του λείψουν πολύ σημαντικοί παίκτες σε ποιότητα και προσωπικότητα. Είναι όλοι μαζεμένοι στην άμυνα και στο κέντρο.

Ο ΠΑΟΚ θέλει πάρα πολύ να κερδίσει και σήμερα τον Ολυμπιακό. Αυτονόητο είναι... Μπορεί και να τα καταφέρει!

Νομίζω όμως ότι και να κερδίσει δεν θα το κάνει με τον τρόπο που θέλει. Θα είναι δύσκολο για τον ΠΑΟΚ απόψε να χτίσει επιθέσεις από πίσω, θα είναι δύσκολο να κρατήσει μπάλα, να την κυκλοφορήσει σωστά, να βγάλει τις επιθέσεις του με τον ομαδικό τρόπο που προσπαθεί, εκεί βέβαια που έτσι και αλλιώς δεν είναι και τόσο καλός για να μην κοροϊδευόμαστε. εωρώ ότι περισσότερο θα δούμε μια ομάδα που θα επιχειρήσει να αμυνθεί τέλεια, αλλά με την μπάλα στα πόδια θα πάει να κλέψει το ματς με πολύ πιο άμεσο ποδόσφαιρο.

Για να δούμε... Για να μην ξεγελιόμαστε, το αποτέλεσμα μετράει πάρα πολύ σε τέτοια ματς. Κανείς δεν «χαλάστηκε» πρόπερσι που ο ΠΑΟΚ βίωσε ένα πολύ δύσκολο ποδοσφαιρικό βράδυ και «απέδρασε» με το αυτογκόλ από το Καραϊσκάκη. Ας κερδίσει και σήμερα έτσι...

Δεν ξέρω πώς θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός, αλλά εκείνοι σε μια τέτοια βραδιά φιέστας θα έχουν το μεγάλο «πρέπει» πάνω από το κεφάλι τους. Ο ΠΑΟΚ απλά θέλει να τους ξανακερδίσει στην έδρα τους και να το εκμεταλλευτεί ψυχολογικά και για τον τελικό.

* Το επόμενο blog θα αφιερωθεί στον Χρήστο Τζόλη. Πολλά έχουν γραφθεί, πολλές μπαρούφες διαδίδονται, καιρός είναι να μπουν όλα σε μία σωστή βάση.

* Ωραίο ματς στο μπάσκετ και σχεδόν 200 πόντοι από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όσο και αν πολλοί από αυτούς σημειώθηκαν με 100% ατομικές ενέργειες. Τα τελευταία τρελά σουτ του Μέικον από τα εννιά μέτρα απογοήτευσαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ που δεν κατάφεραν να μείνουν συγκεντρωμένοι ως το φινάλε. Η ΑΕΚ έχει πιο πολλές λύσεις, είναι σαφώς πιο ποιοτική, αλλά πιστεύω ότι αν ο ΠΑΟΚ βρει τρόπο να πάρει το δεύτερο ματς, στο τρίτο έχει την ομάδα να τα καταφέρει απέναντι σε πολύ αγχωμένους αντιπάλους.

* Προχθές ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε ένα ακόμη τρόπαιο στο γυναικείο χάντμπολ. Ο Σύλλογος συνεχίζει να έχει στην πρώτη κατηγορία τα πιο πολλά τμήματα σε σχέση με όλους τους άλλους και φυσικά κατορθώνει να αυξάνει συνεχώς τα τρόπαιά του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.