Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Φιέστα οι μεν, να χαλάσουν τη γιορτή οι δε

Gazzetta team
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Φιέστα οι μεν, να χαλάσουν τη γιορτή οι δε

bet365

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης (19.30) με σκοπό να συνδυάσει τη φιέστα για το 46ο πρωτάθλημα με νίκη. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, από την άλλη, θέλει να τους... χαλάσει τη γιορτή και τη ψυχολογία πριν από τον τελικό του Κυπέλλου.

Το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού θα συνοδευτεί από τη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Αντίπαλος είναι ο ΠΑΟΚ, που στα Playoffs συναγωνίστηκε τον Ολυμπιακό, καθώς έχουν την ίδια συγκομιδή. Βέβαια ο Ολυμπιακός στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε πάρει τη διαφορά που του χρειαζόταν, για να χριστεί από νωρίς πρωταθλητής. Και βέβαια οι δύο ομάδες έχουν και ακόμα σημαντική συνάντηση για φέτος, τον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός
Έφερε δύο ισοπαλίες εκτός έδρας με Άρη και Αστέρα Τρίπολης, και επιστρέφει στην έδρα του, όπου δεν έχει απώλεια στα Playoffs. Πήρε και μαθηματικά την πρώτη θέση, νικώντας τον Παναθηναϊκό.

Είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε στην Τούμπα, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Τώρα δεν σκόραρε στα δύο από τα πέντε τελευταία.

Έχει μια μόνο απώλεια στην έδρα του, την ισοπαλία με τον Άρη στην κανονική περίοδο, που ήλθε με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 83’ του αγώνα. Έχει κερδίσει τα υπόλοιπα 16παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Έχει δεχτεί τέσσερα γκολ στην έδρα του, τρία στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο δεύτερο, αυτό του Μήτρογλου που ισοφαρίστηκε. Έχει βάλει δεκαπλάσια και πλέον, 42.

Ο ΠΑΟΚ
Οι τελευταίες δύο νίκες του με την ΑΕΚ εκτός έδρας και τον Άρη εντός, του έδωσαν εκτός από το ευρωπαϊκό εισιτήριο και ισχυρό προβάδισμα για την δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Κέρδισε τέσσερα από τα πέντε τελευταία στο πρωτάθλημα, αφού είχε μια νίκη στα έξι αμέσως προηγούμενα. Έχει κάνει την καλύτερη συγκομιδή στα Playoffs, 17 βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός.

Έχει δεχτεί ένα γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια, αφού είχε δεχτεί και στα έξι αμέσως προηγούμενα. Το γκολ αυτό μάλιστα ήταν με πέναλτι από την ΑΕΚ.

Έχει χάσει τα έξι από τα 12 τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας, αφού δεν είχε ήττα στα πέντε πρώτα. Ήταν αήττητος σε 12 παιχνίδια μέχρι να χάσει από τον Άρη.

Μεταξύ τους
Έπαιξαν μέσα σε 15 μέρες και τα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, αφού αυτό του πρώτου γύρου έγινε με μεγάλη καθυστέρηση. Ήλθαν ισόπαλοι στην Τούμπα και στο Νέο Φάληρο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0. Στα Playoffs o ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 και έγινε η πρώτη ομάδα που δεν δέχτηκε γκολ από τον Ολυμπιακό στη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει δύο από τα έξι τελευταία.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην έδρα του, αφού ο ΠΑΟΚ είχε φύγει για πρώτη φορά στην ιστορία του αήττητος από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε τρία διαδοχικά παιχνίδια.

Η ιστορία
Νίκες Ολυμπιακού: 62
Ισοπαλίες: 24
Νίκες ΠΑΟΚ: 43
Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό
Νίκες Ολυμπιακού: 45
Ισοπαλίες: 8
Νίκες ΠΑΟΚ: 11

Οι φετινοί τους αγώνες
13.01.2021: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1
(51’ σουτ Ίνγκασον – 77’ κεφαλιά Μπα)
27.01.2021: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0
(50’ σουτ Ελ Αραμπί, 77’ σουτ Καμαρά, 89’ σουτ Βρουσάι)
18.04.2021: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0
(49’ σουτ Ζίφκοβιτς, 63’ σουτ Ζίφκοβιτς)

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα