Μάντζιος: «Να αφήσουμε στην άκρη ό,τι συνέβη»

Μάντζιος: «Να αφήσουμε στην άκρη ό,τι συνέβη»

bet365

Ο Άκης Μάντζιος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασύνταξης της ομάδας του αλλά και στη σημασία του ντέρμπι (9/5, 15:00) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η κατάσταση για τον Άρη θα είχε απλοποιηθεί στην περίπτωση που αξιοποιούσε τους εντός έδρας αγώνες αλλά σε σύνολο τεσσάρων αναμετρήσεων συγκέντρωσε μόλις τέσσερις βαθμούς. Ως εκ τούτου, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα εξασφάλισης του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Μιλώντας στα κανάλια Novasports, ο Άκης Μάντζιος αναφέρθηκε αρχικά στη μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε για την ομάδα του στον αγώνα με τον Ολυμπιακός τονίζοντας ότι… «μας στεναχώρησε ο τρόπος που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να το ξεπεράσουμε και να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Πρέπει να το αφήσουμε στην άκρη. Να μην σκεφτόμαστε τίποτα και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι της Κυριακής το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να διατηρηθούμε μέσα στον στόχο που θέσαμε από την αρχή της χρονιάς».

Ρωτήθηκε για το χαμένο πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα και απάντησε ότι… «είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής, το ξεπερνάει γρήγορα. Ήταν μια στιγμή που κανένας μας δεν το περίμενε. Πιστεύαμε πως θα σκοράρει το πέναλτι». Σε ερώτηση για την αγωνιστική κατάσταση του Γιοχάν Μπεναλουάν, απάντησε: «Όσο κυλούσε ο χρόνος στο παιχνίδι πατούσε καλύτερα είναι έμπειρος ξέρει να διαχειριστεί το κενό διάστημα της απουσίας που είχε. Αυτό είπαμε και πριν το παιχνίδι να παίξει με ασφάλεια να μην ρισκάρει πολύ. Έβγαλε την ποιότητα και την προσωπικότητα που έχει ως ποδοσφαιριστής».

Ο προπονητής του Άρη επανέλαβε ότι η έλλειψη διάρκειας αλλά και ενέργειας είναι τα στοιχεία που τον προβληματίζει από την εικόνα της ομάδας του στα Playoffs. «Το πρόβλημα είναι φανερό. Η ομάδα δεν έχει στοιχεία που είχε στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Μας λείπει η ενέργεια σε διάρκεια στα παιχνίδια, σε αυτή τη φάση που είμαστε χάσαμε την αμυντική μας συνέπεια και πληρώνουμε το κάθε λάθος».

Δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για το αν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα λέγοντας ότι… «ο καθένας θα πρέπει να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει, να αδειάσει το μυαλό του για να εκπληρώσουμε τον τελικό μας στόχο», ενώ αναφέρθηκε στην αξία του ντέρμπι. «Είναι κομβικό γιατί αν πάρουμε αποτέλεσμα θα είμαστε πάλι το φαβορί για την δεύτερη θέση. Αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός το φαβορί γι’ αυτήν. Ο ΠΑΟΚ παίζει διαφορετικά από ότι έπαιζε πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο σχηματισμός αυτός και τα αποτελέσματα που πήρε του δίνουν καλή ψυχολογία. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε διαφορετικά, ξέρουμε πως ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που έχει υπομονή στο παιχνίδι του και παίζει καθαρά για το αποτέλεσμα και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στο κομμάτι αυτό εμείς».

Κατέληξε με την απώλεια του Τζέιμς Τζέγκο. «Είναι στενάχωρο για τον ίδιο και την ομάδα γιατί είναι σημαντικός ο τραυματισμός. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα μείνει εκτός εκτός για έξι ίσως και παραπάνω εβδομάδες. Του ευχόμαστε να γυρίσει γερός, είναι από τις κακές στιγμές του ποδοσφαίρου. Είναι δυνατός χαρακτήρας και θα πάρει την υπομονή και τον χρόνο που χρειάζεται για να επανέλθει δυνατός».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα