Άρης: Το γκολ που βρίσκει αλλά και δεν… αποφεύγει

Gazzetta team
Άρης: Το γκολ που βρίσκει αλλά και δεν… αποφεύγει

bet365

Ο Άρης σκόραρε στις τρεις από τις φετινές πέντε αναμετρήσεις του με τον Ολυμπιακό αλλά το πρόβλημά του είναι ότι σε κανένα παιχνίδι δεν κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Παρότι η βαθμολογική συγκομιδή του δεν είναι αντίστοιχη των προσδοκιών, ο Άρης συνεχίζει να κρατά στα χέρια του το εισιτήριο που εξασφαλίζει θέση στο Conference League λόγω της βαθμολογικής απόστασης των επτά βαθμών από τον 5ο Παναθηναϊκό. Μαθηματικά οι «κίτρινοι» χρειάζονται δύο νίκες για να πετύχουν τον στόχο τους κι έχουν μπροστά τους τον εντός έδρας αγώνα (5/5, 15:15) με τον Ολυμπιακό. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός τους απέναντι στους Ερυθρόλευκους είναι δύο ήττες και μια ισοπαλία στο πρωτάθλημα και ο αποκλεισμός (μια ήττα και μια ισοπαλία) στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Άρης μάλλον ανήκει στην πολύ στενή συνομοταξία ομάδων που δημιουργούν φάσεις, βρίσκουν γκολ αλλά δεν μπορούν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων – στην πρεμιέρα των Playoffs – όπου ο Άρης είχε τον διπλάσιο αριθμό τελικών προσπαθειών (5-10) αλλά το φωτεινό ταμπλό του «Καραϊσκάκης» έγραψε… νίκη του Ολυμπιακού με 1-0. Για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός σκόραρε επτά φορές στους φετινούς πέντε αγώνες με τον Άρη, οι δε «κίτρινοι» περιορίστηκαν στις τρεις, αλλά το πρόβλημα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει να κάνει κυρίως με την αποτελεσματικότητα στην άμυνα.

Με πιο χαρακτηριστική φάση στις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων το γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη στον αγώνα του Κυπέλλου στο «Κλ. Βικελίδης», ο διεθνής μέσος μάλλον είναι το πρόσωπο των φετινών αγώνων των δύο ομάδων με τα τρία γκολ που σημείωσε αλλά και την ασίστ που μοίρασε στον Γιώργο Μασούρα στην τελευταία νίκη στο πλαίσιο των Playoffs.

Ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης (5/5) προφανέστατα για τον Άρη είναι αναγκαίο να πετύχει κάτι που δεν έχει καταφέρει φέτος, να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Μέχρι στιγμής στα Playoffs και με εξαίρεση τον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, οι Θεσσαλονικείς είναι εκτεθειμένοι στην άμυνα καθώς σε σύνολο πέντε αγώνων έχουν δεχθεί επτά γκολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα