ΑΕΛ: 47 μεταγραφές από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι σήμερα!

ΑΕΛ: 47 μεταγραφές από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι σήμερα!

Gazzetta team
ΑΕΛ: 47 μεταγραφές από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι σήμερα!

bet365

Οι «βυσσινί» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, προβάλουν ως το Νο1 φαβορί για υποβιβασμό και το «γιατί» ίσως βρίσκεται στις πολλές και συνεχείς διαφοροποιήσεις που υφίσταται το ρόστερ τους
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η ΑΕΛ μετά και τη συμπλήρωση της 5ης αγωνιστικής των play out και οι «βυσσινί» προβάλουν πλέον ως το Νο1 φαβορί για υποβιβασμό. Μάλιστα υπό προϋποθέσεις αυτό μπορεί να συμβεί στις 8 Μαΐου όταν και θα φιλοξενηθούν από το Βόλο.
Ο βασικότερος ίσως λόγος που στον κάμπο παρουσιάζονται προ των πυλών της Super League 2 είναι οι...ατέρμονες αλλαγές στο ρόστερ τους. Η ομάδα αδυνατεί να δημιουργήσει/διατηρήσει έναν κορμό και αν θυμάστε στις αρχές του Μαρτίου σας είχαμε μεταφέρει αναλυτικά το εξωφρενικό δεδομένο πως στα τότε τελευταία της 40 παιχνίδια πρωταθλήματος είχαν αγωνιστεί συνολικά 55 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές.
Σήμερα θα το πάμε ένα βήμα παραπάνω. Θα γυρίσουμε στο πρόσφατο παρελθόν, μόλις της τελευταίας διετίας, όπου προκύπτει το εξής χαρακτηριστικό εύρημα. Από το καλοκαίρι του 2019 συνεχίζουν αδιάλειπτα στην ομάδα μόλις 5 παίκτες και πιο συγκεκριμένα οι Νίκολα Ζίζιτς (αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017), Μανώλης Μπέρτος (αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2018), Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς (αποκτήθηκε τον Γενάρη του 2018), Δημήτρης Πινακάς (έγινε επαγγελματίας τη σεζόν 2018/19) και Μάρκο Νούνιτς (αποκτήθηκε καλοκαίρι του 2018). Μάλιστα ο Μιλοσάβλιεβιτς είναι και πιθανό να αποτελέσει πρόωρα παρελθόν. Δεν πήγαμε πολύ πίσω παρά μόλις 4 μεταγραφικές περιόδους, παρόλα αυτά ελάχιστοι είναι οι ποδοσφαιριστές που έκαναν εκείνο το καλοκαίρι προετοιμασία και έκτοτε παραμένουν αδιαλείπτως μόνιμοι κάτοικοι Λάρισας.
Θεωρητικά το νούμερο μπορεί να «ανέβει» στο 7 αφού οι Νίκος Καρανίκας και Νίκολα Γιακιμόφσκι ολοκλήρωσαν την αγωνιστική περίοδο 2018/19 στην ομάδα (ο πρώτος και την επόμενη), έφυγαν και αμφότεροι επέστρεψαν τον πρόσφατο Γενάρη, όμως στην προκειμένη περίπτωση στεκόμαστε σε «σερί» παρουσίες. Οχι πολύ, αλλά ουσιαστικά 2 συνεχόμενες σεζόν. Αυτό αναζητούμε, όμως όλα τα καλοκαιρινά αποκτήματα του 2019 έχουν φύγει, πλην του Αλέξη Μιχαήλ που όμως βρίσκεται στο «ψυγείο».
Ετσι οι αμέσως μετά των «5» πιο «παλιοί» στην ΑΕΛ είναι οι Γκέργκελι Νάγκι και Θεοχάρης Ηλιάδης που πήγαν στην ομάδα τον Γενάρη του 2020, δηλαδή πριν από περίπου 15 μήνες.
Παράλληλα υπάρχει και το εξής οξύμωρο. Σε αυτό το διάστημα, το τονίζουμε εκ νέου τα όσα λέμε αφορούν μόνο τη σεζόν 2019/20 και την τρέχουσα που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η ΑΕΛ και έχει αλλάξει 4 προπονητές και πέρασε ο μακροβιότερος, σε σερί χρόνο, τεχνικός επί εποχής Αλέξη Κούγια! Τα δύο άκρα δηλαδή! Ο Μιχάλης Γρηγορίου έβγαλε όλη περσινή αγωνιστική χρονιά και έφυγε τον περασμένο Νοέμβριο, έχοντας διαδεχθεί τον Γκόρνταν Πέτριτς που ξεκίνησε μεν προετοιμασία το καλοκαίρι του 2019, αλλά απολύθηκε πριν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια. Μετά τον 48χρονο ακολούθησε για 9 αναμετρήσεις ο Γιάννης Τάτσης και στα τέλη Ιανουαρίου ανέλαβε ο Τζιανλούκα Φέστα.
Εάν μάλιστα κάνουμε τις σχετικές προσθέσεις θα δούμε πως από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και τον Φλεβάρη του 2021 οπότε εξέπνευσε η προθεσμία για χειμερινές μεταγραφές στην τρέχουσα σεζόν, δηλαδή σε μόνο 4 περιόδους (όπως «αποκαλούνται» καλοκαίρι 2019, Γενάρης 2020, καλοκαίρι 2020, Γενάρης 2021) οι «βυσσινί» έχουν κάνει 47 μεταγραφές (ελεύθερους/δανεικούς) χωρίς να υπολογίζονται οι «μικροί» τους που έγιναν επαγγελματίες. 47 και άλλαξε 4 προπονητές. Ισως εκεί να βρίσκεται η «απάντηση» στο «γιατί» βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.
Ας θυμηθούμε πως κινήθηκε μεταγραφικά από τότε μέχρι και σήμερα...
*Εφυγαν τη θερινή μεταγραφική περίοδο 2019/20:
Νόε Ακόστα (ΜΕ), Μίλος Ντέλετιτς (ΜΕ), Νίκολα Γιακιμόφσκι (Α), Χρίστοφορ Χούμπτσεφ (Α), Λεοζίνιο (ΜΕ), Θοδωρής Τριποτσέρης (Α), Πέταρ Κούνιτς (Ε), Χρήστος Γρομητσάρης (Α), Νταβόρ Ταλέσκι (Τ), Παναγιώτης Παϊτέρης (Τ), Λευτέρης Μπαμής (Μ), Λευτέρης Νούσιος (ΜΕ), Κέναν Μπαργκάν (ΜΕ)
*Συνεχίζουν σερί στην ομάδα από το φινάλε της σεζόν 2018/19:
Νίκολα Ζίζιτς (Α), Μανώλης Μπέρτος (Α), Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς (Μ), Δημήτρης Πινακάς (Ε), Μάρκο Νούνιτς (Ε)
*Αποκτήθηκαν τη θερινή περίοδο της σεζόν 2019/20:
Τζόνοθαν Μπούστος (ΜΕ), Μίλος Φιλίποβιτς (Μ), Ευριπίδης Γιάκος (ΜΕ), Μποριβόγιε Ρίστιτς (Τ), Αμπιόλα Ντάουντα (Ε), Αμρ Ουάρντα (ΜΕ), Ζαν Ασούμπρε (ΜΕ), Νίκολα Στάνκοβιτς (Α), Εργκους Κάτσε (Μ), Μπρούνο Χαλκιαδάκης (ΜΕ), Αλέξης Μιχαήλ (Α)
*Αποκτήθηκαν τη χειμερινή περίοδο της σεζόν 2019/20:
Ματέο Μούζεκ (Α), Φιλίπ Στελιάνο (Α), Θανάσης Παπάζογλου (Ε), Θεοχάρης Ηλιάδης (Α), Βινίσιους (ΜΕ), Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς (Α), Δημήτρης Λουφάκης (ΜΕ), Αλί Γκαζάλ (Μ), Γκάμπριελ Τόρζε (ΜΕ), Γιάννης Μασούρας (Α), Γκέργκελι Νάγκι (Τ)
*Αποκτήθηκαν τη θερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2020/21:
Τιμ Σπαρβ (Μ), Γιώργος Μαϊδανός (Α), Σπύρος Γλυνός (ΜΕ), Ορέστης Γρηγορόπουλος (Α), Φιορίν Ντουρμισάι (Ε), Νίκος Γκοτζαμανίδης (Α), Αλέξανδρος Νικολιάς (ΜΕ), Αλέξανδρος Χαλάτσης (ΜΕ), Βαγγέλης Πλατέλλας (ΜΕ), Νίκολα Τρούγιτς (ΜΕ), Χαμζά Γιουνές (Ε), Ιωάννης Κωστή (Μ), Θανάσης Στοϊνοβιτς (Μ), Βλάντιμιρ Μπάγιτς (Τ)
*Αποκτήθηκαν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο 2020/21:
Νίκος Καρανίκας (Α), Νίκολα Γιακιμόφσκι (Α), Αντριάν Κολομπίνο (Μ), Μαξίμ Μαξιμένκο (Α), Αντριάν Χουσίνο (Α), Ματίας Ακούνια (ΜΕ), Μπέντζαμιν Μουκάντζο (Ε), Ντίνο Γκράουρ (Α), Ούρος Τσόσιτς (Α), Ανίς Μπεν Χατίρα (ΜΕ), Μάνουελ Στίφλερ (Μ)
Πάμε τώρα να δούμε ορισμένα στοιχεία για το πότε και αν αποχώρησαν οι 47 αυτοί «νέοι», όπως και όσους αποτέλεσαν παρελθόν από το καλοκαίρι του 2019 και έπειτα.
*Αποκτήθηκαν τη θερινή περίοδο της σεζόν 2019/20 και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα:
-
*Αποκτήθηκαν τη θερινή περίοδο της σεζόν 2019/20, αλλά έφυγαν τη χειμερινή της ίδιας σεζόν:
Μποριβόγιε Ρίστιτς (Τ), Μίλος Φιλίποβιτς (Μ), Ευριπίδης Γιάκος (ΜΕ), Αμπιόλα Ντάουντα (Ε), Μπρούνο Χαλκιαδάκης (ΜΕ)
*Εφυγαν (επιπλέον) τη χειμερινή περίοδο της σεζόν 2019/20:
Σλάβκο Μπράλιτς (Α), Στέφαν Ζίβκοβιτς (Α), Εβγένι Σισκάφκα (Ε), Φατιόν Αντονι (Μ), Αλέξανδρος Χαλάτσης (ΜΕ)
*Αποκτήθηκαν τη χειμερινή περίοδο της σεζόν 2019/20 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα:
Γκέργκελι Νάγκι (Τ), Θεοχάρης Ηλιάδης (Α)
*Αποκτήθηκαν τη χειμερινή περίοδο της σεζόν 2019/20 και έφυγαν τη θερινή του 2020/21:
Θανάσης Παπάζογλου (Ε), Βινίσιους (ΜΕ), Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς (Α), Γιάννης Μασούρας (Α), Δημήτρης Λουφάκης (ΜΕ)
*Εφυγαν (επιπλέον) τη θερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2020/21:
Εγκμουντουρ Κρίστινσον (Τ), Νίκος Καρανίκας (Α), Νίκος Γκόλιας (Α), Βαγγέλης Μόρας (Α), Νίκολα Στάνκοβιτς (Α), Παναγιώτης Μπάλας (Α), Ζαν Ασούμπρε (ΜΕ), Αλεξάντερ Γκοϊκοβιτς (Α), Τζόνοθαν Μπούστος (ΜΕ), Παναγιώτης Μπάλας (Μ), Αμρ Ουάρντα (ΜΕ), Εργκους Κάτσε (Μ)

*Αποκτήθηκαν τη θερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2020/21 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα:
Τιμ Σπαρβ (Μ), Γιώργος Μαϊδανός (Α), Σπύρος Γλυνός (ΜΕ), Ορέστης Γρηγορόπουλος (Α), Φιορίν Ντουρμισάι (Ε), Νίκος Γκοτζαμανίδης (Α), Αλέξανδρος Νικολιάς (ΜΕ), Αλέξανδρος Χαλάτσης (ΜΕ)

*Αποκτήθηκαν τη θερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2020/21, αλλά έφυγαν τη χειμερινή της ίδιας σεζόν:
Βαγγέλης Πλατέλλας (ΜΕ), Νίκολα Τρούγιτς (ΜΕ), Χαμζά Γιουνές (Ε), Ιωάννης Κωστή (Μ), Θανάσης Στοϊνοβιτς (Μ)

*Εφυγαν (επιπλέον) τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2020/21:
Ματέο Μούζεκ (Α), Φιλίπ Στελιάνο (Α), Αλί Γκαζάλ (Μ), Γκάμπριελ Τόρζε (ΜΕ), Αντνάν Σεσέροβιτς (Μ)
Στην ΑΕΛ όμως υπάρχει ακόμη μία «κατηγορία». Αυτή του «είσαι και δεν είσαι στην ομάδα», αφού κατά καιρούς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μπαίνουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές (αρκετοί και μέσω επίσημων ανακοινώσεων) για μήνες στο «ψυγείο», αλλά ύστερα να επιστρέφουν στις υποχρεώσεις της ή φυσικά να αποχωρούν οριστικά. Ευρύτερα στη λίστα «σήμερα βρίσκονται στο ψυγείο» υπάρχει ακόμη ένα... ατέρμονο «μπες-βγες». Για παράδειγμα ο Ούρος Τσόσιτς που στα play out είναι βασικότατος το δίμηνο Φλεβάρης-Μάρτης έκανε με άλλους «κομμένους», ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς μία «φεύγουν» και μία «μένουν» οι Τιμ Σπαρβ, Μπέντζαμιν Μουκάντζο. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Νίκολα Τρούγιτς μέχρι που αποχώρησε, όπως και πέρσι με πολλούς παίκτες. Ας δούμε πότε αποκτήθηκαν όσοι είναι «τώρα» στο «ψυγείο». Αύριο... βλέπουμε.
*Αποκτήθηκε τη θερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2019/20 αλλά σήμερα βρίσκεται στο «ψυγείο»:
Αλέξης Μιχαήλ (Α)
*Αποκτήθηκε τη θερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2020/21 αλλά σήμερα βρίσκεται στο «ψυγείο»:
Βλάντιμιρ Μπάγιτς (Τ)
*Αποκτήθηκε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2020/21, αλλά σήμερα βρίσκεται στο «ψυγείο»:
Μπεν Χατίρα (ΜΕ)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα