ΟΦΗ: Ντε Γκουζμάν σούπερ σταρ

ΟΦΗ: Ντε Γκουζμάν σούπερ σταρ

Δημήτρης Σαμόλης
ΟΦΗ: Ντε Γκουζμάν σούπερ σταρ

bet365

Την ώρα που η μπάλα θα «έκαιγε» και οι βαθμοί για τον ΟΦΗ θα ήταν «χρυσός», ο Ντε Γκουζμάν, ένα από τα πιο λαμπερά ονόματα που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, βγήκε μπροστά. Το gazzetta.gr γράφει για τον MVP του μεγάλου «διπλού» κόντρα στην ΑΕΛ.

Ο Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν είναι η κλασική περίπτωση του ποδοσφαιριστή που δεν θα ερχόταν να παίξει στην Ελλάδα αν δεν -του- πήγαινε κάτι στραβά. Ο 33χρονος Ολλανδός μέσος έχοντας «χτυπηθεί» από τραυματισμούς έβλεπε ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσει την καριέρα του σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Έτσι, έχοντας αποχωρήσει το καλοκαίρι από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (10 συμμετοχές, ένα γκολ, μία ασίστ) είχε βάλει στόχο να παίξει σε ομάδα της Αραβίας. Του Ντουμπάι, εν προκειμένω.

ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΝΤΟΥΜΠΑΪ, ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει παίξει μεταξύ άλλων σε Φέγενορντ, Σουόνσι, Άιντραχτ, Μαγιόρκα, Νάπολι, Βιγιαρεάλ και εθνική Ολλανδίας έλκει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ομάδες από την Αραβία. Τελικά τον Οκτώβρη του 2020 ανακοινώθηκε από τον ΟΦΗ. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Σαμαράς, εκπροσωπήθηκε στο παρελθόν ως ποδοσφαιριστής από τους αδελφούς Linse, Rodger και John, από τους μάνατζερ του Ντε Γκούζμαν δηλαδή (οι ίδιοι εκπροσωπούν και τον γκολκίπερ της ομάδας, Μπόι Βάτερμαν). Αυτή η σχέση που υπήρχε ανάμεσα στις δύο πλευρές, σε συνδυασμό με όσα παρουσιάστηκαν στον 33χρονο, τον έπεισαν να αφήσει στην άκρη το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι και να υπογράψει στην ομάδα της Κρήτης.

ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ

Στον ΟΦΗ γνώριζαν πως επρόκειτο για επιλογή ρίσκου. Από τη μία οι τραυματισμοί του Ντε Γκουζμάν, από την άλλη η αδιαμφισβήτητη ποιότητα. Τελικά οι άνθρωποι της ηρακλειώτικης ομάδας τα έζησαν και τα δύο. Ο γεννημένος στο Τορόντο χαφ έχει κάνει 16 συμμετοχές (μόλις τέσσερα 90λεπτα), έχει λείψει από αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμών, αλλά τώρα που η μπάλα «καίει» και η ομάδα τον χρειάζεται όσο τίποτα, αυτός βγαίνει μπροστά και δίνει τη λύση. Η παρουσία του στη μεσαία γραμμή είναι κομβική. Στο χθεσινό νικηφόρο (0-1) παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ «εκτέλεσε» τον Νάγκι με υπέροχη κεφαλιά και χάρισε τρίποντο που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την παραμονή. Στο αμέσως προηγούμενο ματς, στο 1-1 με τον Ατρόμητο, έβαλε πάλι γκολ.

Ο Ντε Γκουζμάν αποτελεί ήρεμη δύναμη στα παιχνίδια του ΟΦΗ. Ξέρει πότε να κρατήσει τη μπάλα, πότε να τη δώσει και κυρίως πού να τη δώσει. Οι επιτυχημένες του πάσες φτάνουν το 80% και οι περισσότερες έχουν κατεύθυνση την επίθεση, ούτε πίσω, ούτε αριστερά και δεξιά. Από τα 16 σουτ που έχει κάνει, τα οκτώ είναι στον στόχο, τα τέσσερα έχουν καταλήξει στα δίχτυα. Ακόμη και τα τάκλιν που πραγματοποιεί, τα περισσότερα επιτυχημένα είναι, αφού μιλάμε για ποσοστό που ξεπερνά το 80%. Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ μπορεί να έχει παίξει μόλις 844 λεπτά (δέκα παιχνίδια ως βασικός), αλλά είναι λεπτά ουσίας και βοήθειας.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 15 ΕΚΑΤ. €

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κουβέντα για ανανέωση. Έτσι όπως εξελίχθηκε η σεζόν για τον ΟΦΗ, φυσικά, το κύριο μέλημα όλων ήταν η εξασφάλισης της παραμονής. Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι ότι παρά την κακή χρονιά για το κλαμπ, ο Ντε Γκουζμάν πέρασε ωραία στο Ηράκλειο και δεν του έλλειψε τίποτα. Είναι άλλωστε ο σούπερ σταρ του ρόστερ, ο ποδοσφαιριστής που έκανε στην καριέρα του μεταγραφές αξίας 15 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΛ - ΟΦΗ 0-1: «Μπαλωθιά» προς την σωτηρία! (vids)

Νιόπλιας: «Μέσα από χιλιάδες προβλήματα καταφέραμε να γιγαντωθούμε» (vid

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα