Μάνταλος: Ο αρχηγός της «Αγιά Σοφιάς» και ο «μίστερ ασίστ» της ΑΕΚ

Μάνταλος: Ο αρχηγός της «Αγιά Σοφιάς» και ο «μίστερ ασίστ» της ΑΕΚ

Κώστας Τόπας
Μάνταλος: Ο αρχηγός της «Αγιά Σοφιάς» και ο «μίστερ ασίστ» της ΑΕΚ

bet365

Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ΑΕΚ στη νίκη (3-1) επί του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, καθώς με τις δύο ασίστ που μοίρασε έφτασε τις 13 τη φετινή σεζόν και πλέον χρειάζεται ακόμα δύο για να ισοφαρίσει την επίδοση της πρώτης του χρονιάς με τα «κιτρινόμαυρα».

Πέρασαν επτά χρόνια από την πρώτη φορά που ο Πέτρος Μάνταλος φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ. Εκτοτε αριθμεί ένα πρωτάθλημα (2018) κι ένα Κύπελλο (2016). Ο 29χρονος μέσος αποτελεί ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες για την Ένωση, καθώς έχει φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και παρά τους τραυματισμούς του ήταν δίπλα στην ομάδα για να στηρίξει την προσπάθεια των συμπαικτών του.

ΤΟ «ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ» ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Ο Πέτρος Μάνταλος μεταγράφηκε από την Ξάνθη στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2014 και ηγήθηκε της προσπάθειας για την επιστροφή Ένωσης στη Super League. Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ την επόμενη χρονιά θα αγωνιζόταν στα γήπεδα της Football League, επιθυμία του ίδιου ήταν να φορέσει τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

«Το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα είμαι στη Football League, αλλά δε με απασχολεί τόσο πολύ, όσο το ότι θα αγωνιστώ με την ΑΕΚ. Είναι μια ομάδα με ιστορία, πολλοί θα θέλουν να αγωνιστούν σε αυτή ακόμα και του χρόνου στη Football League», ήταν τα λόγια του λίγες ημέρες πριν αφήσει την Ξάνθη για λογαριασμό της Ένωσης. Ο Μάνταλος, ήταν αδυναμία του Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την… ικανότητά του με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και πρόλαβε τις υπόλοιπες -ανταγωνιστικές- ομάδες που έδειξαν.

Τελικά όχι μόνο πέτυχε η όλη ιστορία, αλλά στην Ένωση έδωσαν στον Μάνταλο και ρόλο ηγέτη. Στην πρώτη του χρονιά, δέθηκε αμέσως με το DNA της ομάδας, έγινε το αγαπητό πρόσωπο όλων στα αποδυτήρια και ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην ΑΕΚ με 10 γκολ και 13 ασίστ μέχρι τις 12 Μαρτίου του 2015. Τότε όμως, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Πέτρο Μάνταλο καθώς στον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, τραυματίστηκε, αποχώρησε με φορείο και την επόμενη μέρα πέρασε την πόρτα του χειρουργείου. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του δεν ήταν καθόλου ευχάριστα, καθώς έδειξαν πως υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο με αποτέλεσμα να επιστρέψει δριμύτερος και παίρνει ξανά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, έξι μήνες αργότερα.

«Μικρός δεν ήμουν ΑΕΚ. Πλέον γουστάρω που παίζω σε αυτή την ομάδα! Μου έχει δώσει πολλά, το αναγνωρίζω, το σέβομαι και τα περισσότερα απ' όσα έχω πετύχει ως τώρα τα οφείλω στην ΑΕΚ. Θα κάνω το καλύτερο για να ανταποδώσω όσα μου έχει δώσει», ήταν τα λόγια του μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ, που είχε κάνει την επανεμφάνισή του από τον τραυματισμό που τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα.

Η επόμενη σεζόν ήταν ονειρική τόσο για τον ίδιο όσο και για τον σύλλογο. Ο αρχηγός της ΑΕΚ οδήγησε την ομάδα στην 1η θέση των Play Off, με την Ένωση να παίρνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Εκείνη τη χρονιά τελείωσε με 7 γκολ, 10 ασίστ σε 41 συμμετοχές και ανακηρύχθηκε ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής της Super League από τον ΠΣΑΠ. Μερικά από τα καλύτερα του παιχνίδια εκείνης της σεζόν ήταν κόντρα στην ΑΕΛ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όταν και σκόραρε με ανάποδο ψαλίδι, αλλά και με τον Ολυμπιακό, καθώς τότε ο Έλληνας μέσος ήταν αυτός ο οποίος «κλείδωσε» και τη μεγάλη ανατροπή στο ΟΑΚΑ απέναντι στους Πειραιώτες και η ομάδα του πήρε τη νίκη με 3-2, ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα.

Όμως, τα δυσάρεστα δεν άργησαν να έρθουν ξανά για τον Πέτρο Μάνταλο, καθώς στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» απέναντι στον Πανιώνιο στις 19 Οκτωβρίου το 2017, βρέθηκε κάτω στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας μάλιστα τον σταυρό του, μια στιγμή που σημάδεψε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν ο δεύτερος χιαστός που υπέστη ο αρχηγός της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, το πείσμα του να φορέσει και πάλι την φανέλα της ΑΕΚ και να αγωνιστεί με αυτήν στα γήπεδα, τον έκανε να επιστρέψει νωρίτερα από τον υπολογιζόμενο χρόνο απουσίας και να βοηθήσει την ομάδα του στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν, σηκώνοντας μάλιστα και τον τίτλο του πρωταθλήματος.

241 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 50 ΓΚΟΛ 72 ΑΣΙΣΤ

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τον Πέτρο Μάνταλο να αγωνίζεται σε διάφορες θέσεις του γηπέδου. Τη σεζόν 2015-16, πρώτη με την φανέλα της ΑΕΚ στην Α’ Εθνική κατέγραψε 36 συμμετοχές με 6 γκολ και 9 ασίστ. Σημαντικότερο τέρμα αυτής της χρονιάς, ήταν αυτό που άνοιξε το σκορ στον τελικό Κυπέλλου με την Ολυμπιακό και συνέβαλε στην κατάκτηση του τροπαίου με σκορ 2-1 υπέρ της ΑΕΚ. Την επόμενη σεζόν ανέβηκε στα 7 τέρματα και 10 ασίστ.

Το 2017/18 τότε που η Ένωση κατέκτησε τον τίτλο του ελληνικού πρωταθλήματος ο Μάνταλος το περισσότερο διάστημα το πέρασε κάνοντας αποθεραπείες, καθώς η ρήξη χιαστών στο γόνατο που υπέστη στη Νέα Σμύρνη τον ανάγκασε να παρακολουθήσει τα περισσότερα παιχνίδια από την εξέδρα κι εν τέλει να ολοκληρώσει τη χρονιά με 4 γκολ και 2 ασίστ.

Ωστόσο, το γκολ που θα έχει να θυμάται ο Πέτρος Μάνταλος, από τη σεζόν του τίτλου είναι αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα στις 24 Σεπτέμβρη του 2017. Τότε που η ΑΕΚ επέστρεψε από το 0-2, κάνοντας μυθική ανατροπή και τον Πέτρο Μάνταλο να βάζει το γκολ της νίκης για το 3-2 επί των «ερυθρολεύκων» στο 89’! Την επόμενη χρονιά πραγματοποίησε 40 συμμετοχές με 9 γκολ και 10 ασίστ.

Πάντως η πιο παραγωγική χρονιά ήταν πέρυσι, καθώς τότε κατάφερε σε 41 συμμετοχές να σκοράρει 11 τέρματα και να μοιράσει 13 ασίστ, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο και τη μεγάλη συνεισφορά του στο δημιουργικό, αλλά και εκτελεστικό κομμάτι. Φέτος μπορεί να μην έχει σκοράρει όσο τις προηγούμενες σεζόν αλλά με τις δύο τελευταίες του ασίστ στο πρωτάθλημα, κόντρα στον Αστέρα, «ισοφάρισε» την περυσινή του επίδοση και πλέον απέχει μόλις δύο ασίστ για να «πιάσει» τα νούμερα της πρώτης του σεζόν με την ΑΕΚ.

20/21: 39 συμμετοχές, 3 γκολ, 13 ασίστ

19/20: 41 συμμετοχές, 11 γκολ, 13 ασίστ

18/19: 40 συμμετοχές, 9 γκολ, 10 ασίστ

17/18: 21 συμμετοχές, 4 γκολ, 2 ασίστ

16/17: 41 συμμετοχές, 7 γκολ, 10 ασίστ

15/16: 36 συμμετοχές, 6 γκολ, 9 ασίστ

14/15: 23 συμμετοχές, 10 γκολ, 15 ασίστ

Σύνολο: 241 συμμετοχές, 50 γκολ, 72 ασίστ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - OPAP ARENA»

Το περασμένο καλοκαίρι ο Πέτρος Μάνταλος βρέθηκε πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου.H μεταγραφή του στην Αλ Νασρ φαινόταν να οδεύει προς θετική κατάληξη, ωστόσο τελευταία στιγμή η υπόθεση «ναυάγησε», καθώς η ο σύλλογος των ΗΑΕ, πήρε πίσω την πρόταση που κατέθεσε. Με αυτόν τον τρόπο ο 29χρονος μέσος παρέμεινε και τη φετινή σεζόν στην Ένωση και πρόσφατα μάλιστα ήρθε και σε προφορική συμφωνία με την ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του ως το καλοκαίρι του 2024! Με τα τυπικά να απομένουν, ο Πέτρος Μάνταλος επεκτείνει την επταετή παρουσία του στην ΑΕΚ, στην οποία είχε μετακινηθεί από την Ξάνθη το καλοκαίρι του 2014 και έτσι η Ένωση θα μπει με τον αρχηγό της στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα