Σαρωτικός Ολυμπιακός, δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Σαρωτικός Ολυμπιακός, δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του

bet365

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής προσέφερε μία εξαιρετική αγωνιστική... παράσταση έχοντας και Έλληνες παίκτες ως πρωταγωνιστές και μην αφήνοντας περιθώρια σε κανέναν να αμφιβάλλει για την ποιότητά του και τον χαρακτήρα του πρωταθλητή. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Πριν από ντέρμπι και από μεγάλα ματς πάντα υπάρχει η σχετική προσμονή για το πως μπορεί να κυλήσει ένας αγώνας ανεξάρτητα από τη δυναμική των αντιπάλων και την ποιότητά τους. Το ματς αυτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τον Ολυμπιακό είχε μία τριπλή αξία και σημασία. Βαθμολογική διότι μία ακόμα νίκη θα τον έφερνε πιο κοντά στη μαθηματική κατάκτηση του φετινού του τίτλου. Ενός πρωταθλήματος που κατακτά πανάξια, δικαιωματικά και ως ένας απόλυτος κυρίαρχος.
Αγωνιστική διότι απέναντι στην ΑΕΚ ήθελε να πιστοποιήσει την ανωτερότητά του. Και προπονητική διότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα έπιανε τα 152 ματς στην καριέρα του στους πρωταθλητές Ελλάδας, επίδοση που συνιστά την κορυφαία του σε επίπεδο της προπονητικής του καριέρας (ισοφάρισε τους 152 αγώνες στη Μαρίτιμο).
Το παιχνίδι αυτό φυσικά και κύλησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό. Πως αλλιώς να το δεις με ένα 0-4 στο α' μέρος και ένα 1-5 ως τελικό σκορ. Και προφανώς και δεν αντέχει ουσιαστικής κριτικής. Ο Μαρτίνς πάντως το έχει βρει το... κουμπί της ΑΕΚ. Την έχει κερδίσει με κάθε τρόπο και κάθε σχήμα (ακόμα και με αυτό το 3-4-3). Και βέβαια αυτό το 5-1 είναι η πιο μεγάλη σε έκταση νίκη του σε ντέρμπι μετά από το 4-1 με την ΑΕΚ επίσης.

Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΠ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ

Τον Ελ Αραμπί που είχε και γκολ και ασίστ στο ματς αυτό φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού κανείς δεν θα ισχυριστεί πως δεν τον περίμενε. Τον Καμαρά που έχει... τιμωρήσει ξανά αγωνιστικά την ΑΕΚ επίσης. Ο Μασούρας όμως ήταν εκεί. Έχοντας κάνει το κορυφαίο του ντέρμπι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Με 2 γκολ, με μία γεμάτη εμφάνιση και δίνοντας πειστικές αγωνιστικές απαντήσεις.
Επίσης με μία εμφάνιση που δείχνει πως εξελίσσεται σε τοπ Έλληνα παίκτη. Έναν μεσοεπιθετικό που ανήκει στην ελίτ των γηγενών παικτών ασχέτως με το πως αξιοποιείται στην Εθνική μας. Που φέτος έχει 12 γκολ σε 40 ματς και επίσης 5 ασίστ.

ΟΤΑΝ Ο 37ΧΡΟΝΟΣ ΧΟΛΕΜΠΑΣ ΚΑΝΕΙ... ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

Ο Χοσέ Χολέμπας προφανώς και ήταν μες στους απόλυτους πρωταγωνιστές του ματς. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν είχε στο μυαλό του εκείνο το μακρινό 6-0 με την ΑΕΚ (όπου είχε βάλει γκολ σε εκείνο το ματς με τον Χιμένεθ και τότε τεχνικό της ΑΕΚ) πλην όμως ο Ελληνογερμανός μπακ έχει κάνει την κορυφαία του φετινή εμφάνιση με τα χρώματα των Πειραιωτών. Ένα τρομερό παιχνίδι όπου: είχε ασίστ στο 0-2 του Μασούρα, είχε συμμετοχή στο 0-3 του Ελ Αραμπί γεμίζοντας 2 φορές τη μπάλα για να κάνει μετά το λάθος ο Λόπες και να σκοράρει ο Γαλλομαροκινός και φυσικά έχει την εξαιρετική ενέργεια και την πάσα με τακουνάκι στο 0-5 του Φορτούνη. Όταν βλέπεις τον σχεδόν 37χρονο (θα γίνει 37 στα τέλη Ιουνίου, οπότε εάν θέλουμε να είμαστε ακριβείς άρα 36 ετών και 10 μηνών) Χοσέ Χολέμπας να κάνει τέτοιο αγωνιστικό... πάρτι στην άμυνα της ΑΕΚ μπορεί να αντιληφθεί κανείς και τη διαφορά επιπέδου των 2 ομάδων. Βέβαια η διάταξη με τρεις στόπερ τον βοήθησε ιδιαίτερα στα ανεβάσματά του, όπως και η κάκιστη αμυντική εικόνα και τα σοβαρά λάθη των παικτών της ΑΕΚ.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να έκανε τρομερή επίδειξη δύναμης και ισοφάριση του ρεκόρ εκτός έδρας όμως έχει και ένα ματς Κυπέλλου μπροστά με τον Car.gr ΠΑΣ την Τετάρτη εκτός έδρας. Είναι βέβαια μία πειστική νίκη με αντίπαλο την ΑΕΚ, που ανέδειξε το επίπεδό του σε σχέση με τους ανταγωνιστές του και ότι δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς και σε καμία των περιπτώσεων. Και ένας Ολυμπιακός που βέβαια θέλει να κλείσει όσο πιο καλά γίνεται τη χρονιά με ένα νταμπλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.