Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Μανόλο ούτε για μία ημέρα, εξαντλούνται τα «μπράβο» στον Μαρτίνς

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Μανόλο ούτε για μία ημέρα, εξαντλούνται τα «μπράβο» στον Μαρτίνς

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το «δήθεν» ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακού και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις δύο ομάδες.

Είναι μερικές φορές που ο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός στη φετινή σεζόν, δεν συμπεριφέρονται σαν ελληνική ομάδα. Ξεπερνούν τα όρια και τα σύνορα της ελληνικής ποδοσφαιρικής λογικής. Τα δεδομένα πριν το σημερινό ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-5 είχαν ως εξής. Προφανώς ο Ολυμπιακός ήταν και πριν τη σέντρα, μία ομάδα σαφώς ανώτερη από την ΑΕΚ, αλλά πήγε να παίξει στο ΟΑΚΑ με το πρωτάθλημα εξασφαλισμένο, με άδειο το Ρέντη, για 10 μέρες λόγω εθνικών ομάδων, με νέο σύστημα που το έχει παίξει μόλις τρεις φορές η ομάδα, με μπακ χαφ τον Χολέμπας στα 36 και τον Ανδρούτσο που τώρα μαθαίνει τη θέση και απέναντι του μία ομάδα, η οποία είχε τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο…

Το ελληνικό σενάριο σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως προβλέπει διαφορετικά πράγματα από αυτά που είδαμε στο ΟΑΚΑ. Ο Μαρτίνς όμως παρουσιάζει μία ομάδα με τεράστια σοβαρότητα και ωριμότητα σχεδόν σε κάθε ματς. Διότι ο Ολυμπιακός έβαλε τέσσερα γκολ σε ντέρμπι εκτός έδρας στο πρώτο ημίχρονο, κόντρα στην ομάδα που καιγόταν για τους βαθμούς, χωρίς να παίξει σπουδαία και το εννοώ. Είναι τρομερό επίτευγμα για έναν προπονητή ελληνικής ομάδας να το καταφέρνει με τέτοια συνέπεια όλο αυτό. Να αλλάζει το σύστημα και μάλιστα μία δομική αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού και να μην συμβαίνει τίποτα. Να έχει πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα και να εμφανίζεται τόσο σοβαρή, να λείπουν οι περισσότεροι παίκτες για δέκα ημέρες, να επιστρέφουν και να συγκεντρώνονται εμφανίζοντας αυτή την εικόνα στο πρώτο ματς. Νομίζω ότι τα «μπράβο» στον Μαρτίνς για την δουλειά που κάνει στον Ολυμπιακό εδώ και τρία χρόνια εξαντλούνται σιγά σιγά, δεν έχεις τι να πεις και τι να γράψεις για τον Πορτογάλο και τον Ολυμπιακό.

Την ίδια ώρα δεν έχεις τι να πεις και τι να γράψεις και για αυτή την ΑΕΚ. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις για το πόσο λάθος γίνονται όλα. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να τα επαναλάβω, όπως νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι το τελευταίο ματς του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της. Δεν έχει σημασία πόσο κι’ αν έχει, έστω και μικρό μερίδιο ευθύνης γι' αυτό το συνονθύλευμα που παρουσιάζει σχεδόν σε κάθε ματς. Ακόμη και μηδενική να είναι η ευθύνη του, είναι φανερό ότι δεν γουστάρει τους παίκτες του και αυτοί δεν μπορούν να εμπνευστούν από οτιδήποτε τους λέει και οτιδήποτε σχεδιάζει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί όλο αυτό στη σχέση Μανόλο και παικτών της ΑΕΚ και είναι προφανές ότι σε αυτό το χρονικό σημείο δεν μπορούν να φύγουν 20 παίκτες. Η ΑΕΚ πρέπει να βρει κάποιον προπονητή για τα πλέι οφ, πιθανότατα προσωρινό, για να βγει η σεζόν, η οποία έχει έναν μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ΑΕΚ πλέον είναι εκτός Ευρώπης με βάση την αποψινή βαθμολογία και χρειάζεται επειγόντως ανάκαμψη, ενώ έχει μπροστά της και το Κύπελλο. Είναι προφανέστατα τόσο άρρωστη η ατμόσφαιρα στα Σπάτα, που η ομάδα μοιάζει όχι απλώς άρρωστη, αλλά ετοιμοθάνατη στον αγωνιστικό χώρο. Ένα περιφερόμενο πτώμα που δεν έχει καν σφυγμό. Είναι μονόδρομος η απομάκρυνση του Μανόλο εδώ και τώρα και επίσης μονόδρομος το χτίσιμο μίας εντελώς νέας ομάδας το καλοκαίρι. Μόνο που αυτή τη φορά χρειάζεται σχέδιο και όχι αλχημείες και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα χρειάζονται και αρκετά χρήματα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.