Η ανοδική πορεία του Σωκράτη πριν από το πρώτο ματς της καριέρας του εναντίον της ΑΕΚ

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Η ανοδική πορεία του Σωκράτη πριν από το πρώτο ματς της καριέρας του εναντίον της ΑΕΚ

bet365

Ο Sokratis θα βρεθεί σήμερα απέναντι στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε στο πιο ιδιαίτερο ντέρμπι της καριέρας του μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν ένα... αμούστακο παιδί. Άλλες οι εποχές και άλλες οι επιλογές. Στα 32 του χρόνια πλέον ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος γύρισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού επειδή στο λιμάνι βρήκε όλα όσα ήθελε για τα τελευταία του ποδοσφαιρικά χρόνια. Όχι απλά για να πάρει τα τελευταία του ποδοσφαιρικά... ένσημα, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος και δείχνει στο γήπεδο αλλά για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.
Ο Sokratis έχει ήδη προλάβει να παίξει 13 ματς στον πειραϊκό σύλλογο, με μία ασίστ. Έχει ήδη πάρει γεύση από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όμως τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος της ΑΕΚ. Της ομάδας όπου ξεχώρισε πριν αποφασίσει να αρχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Μία ΑΕΚ που τον διεκδίκησε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αλλά ο ίδιος ο Sokratis επέλεξε τον Ολυμπιακό. Και κάπως έτσι άρχισε μία νέα... κόντρα για το τι θα έπρεπε να κάνει και το τι όχι.
Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο γιατί στράφηκε στον Σωκράτη. Είναι Έλληνας, υπήρξε επί σειρά ετών διεθνής και αρχηγός της Εθνικής, έχει ισχυρή προσωπικότητα και στο πρόσωπό του βλέπουν στο Λιμάνι τον στόπερ πάνω στου οποίου την πείρα, τα αμυντικά προσόντα και όχι μόνο (γιατί είναι παίκτης που σκοράρει κιόλας) και τον χαρακτήρα μπορούν να βασιστούν. Γιατί μπορεί ο Σισέ να βρέθηκε δανεικός στη Σεντ Ετιέν αλλά υπάρχει και ο Σεμέδο που είναι στο... κάδρο αρκετών ομάδων. Και ο Πορτογάλος είναι ο ηγέτης της άμυνας του Ολυμπιακού. Οπότε σε μία τέτοια περίπτωση προκύπτει και μία διάδοχη κατάσταση...
Ο Σωκράτης επίσης είναι ξεκάθαρο γιατί επέλεξε τον Ολυμπιακό. Διότι εκτός από το γεγονός ότι του έδωσε ένα φοβερό συμβόλαιο του διασφάλισε όλες τις συνθήκες που ήθελε για να δουλέψει, τα κίνητρα, τον πρωταθλητισμό και φυσικά την προοπτική των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Μπορούμε να θυμήσουμε και το τι είχε πει ο Παπασταθόπουλος στο κανάλι της ΠΑΕ Ολυμπιακός τον Γενάρη: «Από τη στιγμή που σκέφτηκα να ξαναγυρίσω στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα που από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία με περίμενε. Μου είχε κάνει μία πολύ καλή πρόταση και σε συνδυασμό με τα όσα μου είπε ο πρόεδρος με έκαναν να πω το ναι. Οι στόχοι μου για τα επόμενα 2.5 χρόνια είναι να κατακτήσω τίτλους και όλοι μαζί να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη».

ΑΛΛΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΑΤΣ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ

Προφανώς εάν συζητούσαμε για ένα ντέρμπι όπου θα υπήρχε κόσμος της ΑΕΚ και θα βλέπαμε αντιδράσεις στην εξέδρα θα ήταν άλλα τα δεδομένα. Τώρα όση σημασία και να έχει αυτό το πρώτο ντέρμπι του Σωκράτη κατά της ομάδας με την οποία δέθηκε στο παρελθόν και αγωνίστηκε δεν θα είναι το ίδιο με άδειες εξέδρες.
Αυτό το ματς βρίσκει όμως τον Σωκράτη σε ανοδική πορεία και στο σημείο που εξελίσσεται εκ των ηγετών της άμυνας του Ολυμπιακού. Και φυσικά έχει κάθε λόγο να έχει ακόμα πιο αυξημένα κίνητρα για το αγωνιστικό του πρόσωπο έχοντας απέναντί του την ΑΕΚ. Όπως και να έχει θα είναι σίγουρα το πιο ιδιαίτερο ντέρμπι του μετά το come back του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε αντίθεση με άλλα ντέρμπι ο Ολυμπιακός θα πάει έχοντας σχεδόν όλα του τα... όπλα διαθέσιμα. Η ΑΕΚ θα έχει απώλειες και σημαντικές. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίσει τον Μαρτίνς και τους παίκτες των Πειραιωτών. Εξάλλου κάθε ματς που θα παίρνουν βαθμούς θα τους οδηγεί και πιο κοντά στη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Υ.Γ. Δεν έχει σχέση με το παραπάνω θέμα μας προφανώς θα ήθελα να το καταγράψω ως σκέψη: έχουν περάσει κάποιες μέρες από το 1-1 στο Ελλάδα - Γεωργία. Σε ένα ματς όπου επιβεβαιώθηκε (ξανά) πως ο Τζον Φαν'τ Σχιπ δεν είναι ένας προπονητής ικανός για να πετύχει τους στόχους της Εθνικής Ελλάδας. Είχα σταθεί εξάλλου στις σοβαρές εξετάσεις που επρόκειτο να περάσει. Όπως επίσης στα δικά μου αυτιά δεν ήχησε ωραία η τοποθέτησή του για το πού βρισκόταν η Εθνική Ελλάδας όταν την παρέλαβε και στο πού θεωρεί εκείνος ότι την έφτασε. Όταν είσαι προπονητής στην Εθνική Ελλάδας κοιτάς μόνο προς τα πάνω και στο τι περισσότερο μπορείς να πετύχεις. Επίσης εδώ να θυμίσω πως θα υπήρχε πιο μεγάλη αποδοχή για τον Ολλανδό εάν τα κριτήρια πρόσληψής του είχαν να κάνουν με ένα οργανωμένο και πιο συγκροτημένο σχέδιο από τους τότε αρμόδιους της Εθνικής Ελλάδας.

Εάν όντως είχαν αποφασίσει να πάνε σε «ολλανδικό μοντέλο» κι ας μην μας ταιριάζει ως Εθνική Ελλάδας, δεν θα είχε κανείς να του προσάψει το παραμικρό. Ωστόσο ο Φαν'τ Σχιπ προσελήφθη κυρίως λόγω της τότε γνωριμίας και των καλών σχέσεων του εκπροσώπου του (του agent που είχε εκείνη την περίοδο) με επιτελικά στελέχη στο κομμάτι ευθύνης της Εθνικής. Κοινώς, αυτόν τον μάνατζερ γνώριζαν και αυτόν τον προπονητή έφεραν. Όχι, ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά ποδοσφαιρικό σχέδιο δεν το λες. Όπως φυσικά λάθος ήταν η πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη διότι ο Βαγγέλης Γραμμένος ως πρόεδρος της ΕΠΟ τόνιζε πως θα έφερνε την ελληνική ψυχή στα αποδυτήρια. Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο άθλημα και όταν το σέβεσαι σε επιβραβεύει. Όταν δεν το κάνεις, δεν έχεις σχέδιο και πας με ό,τι... κάτσει εκείνη την ώρα, το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.