Αρης - Αστέρας Τρίπολης 2-0 (vids)

Αρης - Αστέρας Τρίπολης 2-0 (vids)

bet365

Ο Αστέρας Τρίπολης έβαλε δύσκολα στον Άρη, όμως ο Σάντε Σίλβα, που μπήκε ως αλλαγή έκανε τα πάντα! Με γκολάρα και ασίστ (σε Μάνο) έλυσε τον γρίφο και με το 2-0 οι Θεσσαλονικείς είναι ακόμη πιο κοντά στο εισιτήριο της Ευρώπης!

Ο Άρης επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» διευρύνοντας έτσι τη διαφορά του από τους διώκτες του στον στόχο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης. Σίλβα και Μάνος σημείωσαν τα γκολ για τους «κίτρινους»

Ο Άρης απέκτησε σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης γιατί δεν παράτησε ένα παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε και κύλησε στραβά. Γιατί επίσης οι παρεμβάσεις του Άκη Μάντζιου από τον πάγκο αποδείχθηκαν σωτήριες καθώς οι Σάντε Σίλβα, Δημήτρης Μάνος άλλαξαν τις ισορροπίες της αναμέτρησης και «βάφτισαν» το δεύτερο ημίχρονο σε εξαιρετικό για τον Άρη

Η επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου στο αρχικό σχήμα προφανώς και δεν στοιχειοθέτησε έκπληξη καθώς ήταν στο μυαλό του Άκη Μάντζιου, ούτε η επιλογή του Κριστιάν Γκάνεα στο αριστερό άκρο καθώς ο Ρουμάνος μετρά διαδοχικές παρουσίες στην 11αδα του Άρη στο αρχικό σχήμα. Στο δίλημμα για το δεξί άκρο της επίθεσης, ο προπονητής του Άρη επέλεξε τον Ντάνιελ Μάντσίνι και γενικώς δεν προχώρησε σε δοκιμές σε ότι αφορά το υπόλοιπο σχήμα. Οι επιστροφές των Μπαράλες, Μουνάφο έδωσαν τη δυνατότητα στον Μίλαν Ράσταβατς να πάει στην… πεπατημένη καθώς και οι δικές του επιλογές στο αρχικό σχήμα δεν εμπεριείχαν έκπληξη.

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου μάλλον εξέπληξε βάσει του πρότερου αγωνιστικού βίου των δύο ομάδων διότι ο μεν Άρης είχε μεγάλη δυσκολία στη δημιουργία και χαρακτηριστικό το γεγονός ότι περιορίστηκε σε μια καλή εκτέλεση φάουλ από τον Μπρούνο Γκάμα ως μοναδική ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο, ο δε Αστέρας είχε τον απόλυτο έλεγχο και το 0-0 του πρώτου μέρους μάλλον τον αδίκησε. Γιατί οι φιλοξενούμενοι είχαν έξι τελικές προσπάθειες μέσα από την περιοχή με σπουδαιότερη αυτή του Λουίς Φερνάντεθ στο 23ο λεπτό έπειτα από κακό διώξιμο της μπάλας από τον Χουλιάν Κουέστα. Είχε προηγηθεί μια κεφαλιά του Χερόνιμο Μπαράλες και η σωστή ακύρωση του τέρματος του Βαλιέντε στο 9ο λεπτό καθώς ο παίκτης του Αστέρα ήταν εκτεθειμένος.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΛΑΘΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

Το πρώτο ανήκει στον Άρη ο οποίος είχε μεγάλη δυσκολία ακόμη και σε απλές μεταβιβάσεις της μπάλας και το δεύτερο στον Αστέρα καθώς είχε το σουτ του Τιλίκα στο 24’, την κεφαλιά του Σίτο τέσσερα λεπτά αργότερα και γενικώς, είχε δημιουργία είτε στο σετ παιχνίδι είτε στην κόντρα επίθεση. Αυτό που του έλειψε ήταν το γκολ. Ο Άρης που χαρακτηριζόταν από την πίεση που ασκούσε στον αντίπαλό του, αυτή τη φορά δεν την είχε και το πρόβλημα ξεκινούσε από την επιθετική γραμμή. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Αστέρας δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στη κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία με άνεση χρόνου και δεύτερης σκέψης.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

Αυτή είχε να κάνει περισσότερο με τη λογική των δύο ομάδων καθώς ο Άρης πήρε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του σε αντίθεση με τον Αστέρα ο οποίος επένδυσε περισσότερο στην κόντρα επίθεση. Και θα μπορούσε του είχε βγει αυτό το σχέδιο καθώς στο 48’ ο Μουνάφο είχε μοναδική ευκαιρία, ως κάτοχος της μπάλας στη μικρή περιοχή, αλλά στο χλιαρό πλασέ που έκανε ο Δεληζήσης έδιωξε σωτήρια την μπάλα. Ο Άρης είχε περισσότερο προϋποθέσεις ευκαιριών αλλά δύο «κατέστρεψε» ο Λούκας Σάσα και μία ο Μπρούνο Γκάμα στο 51ο λεπτό.

Γι’ αυτόν τον λόγο ο Άκης Μάντζιος αντέδρασε με δύο αλλαγές – έξω Μαντσίνι, Μήτρογλου και μέσα οι Μάνος, Σίλβα – προσδοκώντας σε πιο έντονη πίεση από την ομάδα του. Ο Μίλαν Ράσταβατς απάντησε στο ίδιο σημείο με τη χρησιμοποίηση των Αλί Μπαμπά, Ριέρα για να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή του.

Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΑΣΑ ΤΟΥ ΣΑΣΑ ΚΑΙ Ο ΣΙΛΒΑ

Από ένα εξαιρετικό κράτημα μπάλας του Μπρούνο Γκάμα και την τρομερή πάσα του Λούκας Σάσα, ο Σάντε Σίλβα (αφού κατέβασε καταπληκτικά την μπάλα) έφυγε απέναντι στον Παπαδόπουλου, τον ξεπέρασε και στη συνέχεια έστειλα την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Άρη στο 69ο λεπτό. Υποχρεωτικά ο Αστέρας άλλαξε τη λογική του, όπως και ο Ράσταβατς άλλαξε τους Τιλίκα, Μουνάφο με τους Κρέσπι, Ινγκλέσιας. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 75’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σουάρεθ έστειλε (με κεφαλιά) την μπάλα πάνω από την εστία του Κουέστα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Άρης δεν έδωσε χώρους στον Αστέρα και μάλιστα θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά του στο 85’ με τον Μάνο αλλά ο Βεροιώτης σέντερ φορ δεν αξιοποίησε την εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Σίλβα. Σε ένα λεπτό έγιναν δύο φάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν το σκηνικό του αγώνα. Στην πρώτη, ο Κουέστα δεν απομάκρυνε σωστά αλλά κανείς παίκτης του Αστέρα δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και στη δεύτερη, ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ σε κεφαλιά του Μάνου μετά από σέντρα του Μπρούνο Γκάμα. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα είχε σωστή τοποθέτηση και σε σουτ του Λούκσς Σάσα, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, όπως και στην εκτέλεση κόρνερ του Γκάμα στο 89’.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΥ

Αυτές έκριναν το παιχνίδι καθώς ο Σάντε Σίλβα σκόραρε το πρώτο γκολ, έφτιαξε και το δεύτερο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πορτογάλος έδωσε εξαιρετική κάθε πάσα στον Δημήτρη Μάνο ο οποίος απέναντι στον Παπαδόπουλο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 για τον Άρη.

Ο MVP: Προφανώς ο Σάντε Σίλβα καθώς έλυσε τον γόρδιο δεσμό, έδωσε και την ασίστ στον Δημήτρη Μάνο στο δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Στο ύψος του: Ο Γιώργος Δεληζήσης γλίτωσε την ομάδα του όταν αυτή πελαγοδρομούσε.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Το κέντρο της άμυνας του Αστέρα Τρίπολης πιάστηκε αδιάβαστο στις δύο φάσεις που έκριναν το παιχνίδι.

Η «γκάφα»: Αυτό του Καστάνιο στο 51’ αλλά ο Μπρούνο Γκάμα δεν το αξιοποίησε τόσο με το τελείωμά του, πέραν του ότι είχε πάσα στον Μήτρογλου.

Το «στραγάλι»: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Αστέρας δεν αξιοποίησε το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο του όπου είχε έξι τελικές προσπάθειες. Το δεύτερο ανήκε στον Άρη με πρωταγωνιστή τον Σάσα Σίλβα. Για ένα ακόμη παιχνίδι οι «κίτρινοι» αποδεικνύονται «κυνικοί» σε παιχνίδια που έχουν το στοιχείο του «πρέπει».

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Λούκας Σάσα (90+ Σάκιτς), Τζέγκο, Μπερτόγλιο (83’ Μπρούνο), Μπρούνο Γκάμα (90+ Μπαγκαλιάνης), Μαντσίνι (58’ Σίλβα), Μήτρογλου (57’ Μάνος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Άλβαρεζ, Μουνάφο (73’ Μουνάφο), Βαλιέντε, Τιλίκα (73’ Κρέσπι) , Σίτο (59’ Ριέρα), Μπαράλες, Λουίς Φερνάντεθ (59’ Αλί Μπαμπά).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα