Ο Παναιτωλικός «κέρδισε» τους Μεντόσα, Βέργο (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Ο Παναιτωλικός «κέρδισε» τους Μεντόσα, Βέργο (vid)

bet365

O Αργεντινός μεσοεπιθετικός και ο Ελληνας φορ επανεμφανίστηκαν μετά από καιρό στο «κυανοκίτρινο» αρχικό σχήμα και μπήκαν για τα καλά στην αγωνιστική «εξίσωση» της ομάδας
Στη ζώνη του μπαράζ βρίσκεται από χθες (4/3) ο Παναιτωλικός, καθώς το 1-1 που απέσπασε στη Λάρισα τον διατήρησε μεν στο «+1» από τους «βυσσινί», αλλά η νίκη του ΟΦΗ επί του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα τον έφερε στο «-2» από την απευθείας παραμονή. Οι «κυανοκίτρινοι» όμως έδειξαν χαρακτήρα καθώς προέρχονταν από σοκαριστικό 3-0 από τη Λαμία, θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει και ανακτούν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Παράλληλα όμως «κέρδισαν» και ορισμένους παίκτες, που βρέθηκαν μετά από καιρό στην ενδεκάδα και έδειξαν πανέτοιμοι για το αγχωτικό φινάλε της χρονιάς, τους Χαβιέρ Μεντόσα και Νίκο Βέργο.
Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός ταλαιπωρήθηκε πρόσφατα και από ένα πρόβλημα τραυματισμού αλλά και γενικότερα δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής και για αυτό στο χθεσινό ματς ξεκίνησε μόλις για 1η φορά στο αρχικό σχήμα το 2021 και 5η σεζόν. Αρχικά τον είδαμε στα δεξιά και ύστερα από το 25' στον άξονα, μέχρι και το 86' που αντικαταστάθηκε.
Ηταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας, έβγαλε την κάθετη στον Βέργο για το 1-1, «έφτιαξε» ακόμη μία μεγάλη φάση εκείνη του 60' ξανά για τον Ελληνα φορ, πήρε πρωτοβουλίες και οργάνωσε. Αυτόματα παρουσιάστηκε σε θέση όχι μόνο να προσφέρει, αλλά και να πάρει την ομάδα στην πλάτη του, αφού πήγαινε στο 1vs1. Παράλληλα διαθέτει και καλά χτυπήματα στις στατικές μπάλες και ο Αργεντινός έστειλε το «μήνυμα» για τα τελευταία 5 ματς.

Ομως τα «καναρίνια»... κέρδισαν κυρίως τον Βέργο. Ο 26χρονος στράικερ ξέχωρα ότι βρήκε δίχτυα (και τα 3 φετινά του γκολ είναι κόντρα στην ΑΕΛ), έβγαλε και πάλι ενέργεια, κάτι που φάνηκε στην ευκαιρία του 86' όπου μετά από πολύ τρέξιμο πάτησε περιοχή και πήρε την κεφαλιά (μπλόκαρε ο Ναγκί).

Επανεμφανίστηκε στο αρχικό σχήμα των «κυανοκίτρινων» μετά από περίπου 2 μήνες και το 0-0 της Λαμίας, αφού έκτοτε έρχονταν συνήθως από τον πάγκο. Ωστόσο έβγαζε πάντα «ενέργεια», πάθος και θέληση ακόμη και στην πρεμιέρα των play out που έχασαν οι «κυανοκίτρινοι» από τη Λαμία, όπου και πέρασε στο ματς όταν όλα είχαν κριθεί (είχε μία πολύ καλή ευκαιρία και ένα δοκάρι). Εκτός του 1-1 σημείωσε μάλιστα χθες ακόμη ένα πανέμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση τέρμα που ακυρώθηκε γιατί ήταν εκτεθειμένος, ήταν «μέσα» σε πολλές φάσεις, πίεσε ψηλά και ξεχώρισε.

Οι δυο τους με εμφανίσεις όπως η χθεσινή προσφέρουν πολύτιμες λύσεις για την τελική ευθεία της σεζόν, όπου στην «εξίσωση» του Παναιτωλικού μπαίνουν παράλληλα ο Καρασαλίδης (λογικό στο πρώτο ημίχρονο να ψάχνει τα πατήματά του έλειπε για 5 μήνες), ενώ στο τέλος της φτάνει και η ταλαιπωρία των Μπαρμπόσα, Ματσόλα. Πλέον κάθε απώλεια θα πονά, αφού υπάρχει και η μεγάλη ατυχία με τον Τσιγγάρα που εκτός απρόοπτου τέθηκε νοκ άουτ μέχρι το φινάλε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα