ΑΕΚ: Οι σκέψεις του Χιμένεθ για το ντέρμπι και ο αμυντικός «πονοκέφαλος»

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι σκέψεις του Χιμένεθ για το ντέρμπι και ο αμυντικός «πονοκέφαλος»

bet365

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει καταλήξει οριστικά στα πλάνα του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που «πονοκεφαλιάζει» με τις νέες απουσίες που προέκυψαν στην άμυνα.

Πριν τη διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων ο Μανόλο Χιμένεθ επαναλάμβανε ότι ήταν κομβικό με την επανέναρξη των πλέι οφ να έχουν μειωθεί οι απουσίες καθώς η λίστα του ιατρικού δελτίου της ΑΕΚ ήταν γεμάτη. Ωστόσο, μετά τη θλάση του Σάκχοφ, την εβδομάδα που πέρασε αρχικά ο Μπακάκης γύρισε τραυματίας από την Εθνική και έπειτα ο Λάτσι έμεινε κι αυτός νοκ-άουτ στην προπόνηση. Κι όλα αυτά ενώ οι Τσιγκρίνσκι και Σιμόες (στους οποίους υπολογίζει πολύ ο Χιμένεθ όπως είναι γνωστό) δεν είναι επίσης διαθέσιμοι, με τον πρώτο να παραμένει ανέτοιμος και τον δεύτερο να μην πρόκειται να επιστρέψει ως το τέλος της σεζόν. Συνεπώς η επιστροφή του Γαλανόπουλου μπορεί να έδωσε μια χαρά στον Σεβιγιάνο κόουτς, ωστόσο αυτή αποδείχθηκε εφήμερη.

Ο «πονοκέφαλος» λοιπόν του Χιμένεθ προφανώς και έχει να κάνει με την αμυντική του γραμμή έχοντας μετρημένες πλέον επιλογές εκεί. Βέβαια και στον άξονα υπάρχουν οι απουσίες που αναφέραμε, ενώ και ο Γαλανοπουλος που επέστρεψε, όπως υπογράμμισε στις καθιερωμένες του δηλώσεις ο Χιμένεθ, δεν είναι ακόμα στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας για να βγάλει 90λεπτο. Ο Σεβιγιάνος κόουτς της Ένωσης ευελπιστεί τουλάχιστον πως από εδώ και πέρα θα βγει η δουλειά που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα στις προπονήσεις, κάτι στο οποίο στεκόταν πριν τη διακοπή. Μένει πλέον να φανεί στο γήπεδο, με τον Χιμένεθ ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να μην έχει καταλήξει οριστικά για τα πλάνα του. Η λογική λέει 4-2-3-1 ή 4-3-3, ωστόσο στο μυαλό του φαίνεται να υπάρχει και πλάνο με τριάδα στα μετόπισθεν, καθώς ο αντίπαλος ίσως κατεβάσει ένα 3-4-3.

Σε περίπτωση που ο Χιμένεθ επιλέξει τον σχηματισμό που συνηθίζει, ο Αθανασιάδης θα είναι στο τέρμα με τους Λόπες και Νταντσένκο στα άκρα της άμυνας και τους Σβάρνα και Νεντελτσιάρου στο κέντρο αυτής. Στον άξονα οι Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι και Μάνταλος, ο Γκαρσία στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Τάνκοβιτς ή ο Αλμπάνης στο αριστερό και ο Ολιβέιρα στην κορυφή. Διαφορετικά, αν πήγαινε σε σχηματισμό με τρεις στόπερ, ο Χνιντ θα πρέπει να μπει στην εξίσωση μαζί με τους Σβάρνα και Νεντελτσιάρου. Φυσικά πάντα υπάρχει και η πιθανότητα έκπληξης, κάτι που πρέπει να επισημαίνουμε με τον Χιμένεθ στον πάγκο μιας και το συνηθίζει. Όπως και να έχει, στην ΑΕΚ αρχίζει μια πολύ κρίσιμη τελική ευθεία της σεζόν, όπου η εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου είναι άκρως απαραίτητη, ενώ υπάρχει φυσικά και ο στόχος του Κυπέλλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα