Ο Ολυμπιακός έχει μία δεξαμενή 16 εκ. ευρώ για σημαντικές λύσεις!

Ο Ολυμπιακός έχει μία δεξαμενή 16 εκ. ευρώ για σημαντικές λύσεις!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τους πιθανούς επόμενους…Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Βρουσάι, Ανδρούτσο…
Ελλάδα - Γεωργία: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Έβλεπα χθες το βράδυ το βιντεάκι με το γκολ του Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς στο Τουρκία-Σερβία 0-1 και σκέφτηκα να γράψω αυτό το κομμάτι. Διότι πραγματικά θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει πολύ σημαντικούς παίκτες μέσα από τη δεξαμενή των δανεικών του.

Μιλάμε, άλλωστε, για μία δεξαμενή 16 εκ. Ευρώ! Τόσα χρήματα έχει πληρώσει ο Ολυμπιακός για τους παίκτες που αυτή την στιγμή έχει δανείσει σε διάφορες ομάδες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Μιλάμε για λεφτά που ούτε κατά διάνοια οι άλλοι ελληνικοί σύλλογοι ξοδεύουν για αγορές βασικών τους κι όχι δανεικών ποδοσφαιριστών!

Ο Ολυμπιακός έχει πληρώσει 4,2 εκ. Ευρώ για τον Λοβέρα, 3 εκ. Ευρώ για τον Πέπε, 1,8 εκ. Ευρώ για τον Μεριά, 1,5 για τον Μάρκοβιτς, ένα εκ. Ευρώ για τον Γιάννη Μασούρα, 800 χιλ. Ευρώ για τον Σολδάνο, 700 χιλ. Ευρώ για τον Σισέ, 600 χιλ. Ευρώ για τον Κούτρη, από 500 χιλ. Ευρώ για τον Καφού, τον Τσούμιτς, τον Κωστή, 400 χιλ. Ευρώ για τον Ντούρμισαι κι από 300 χιλ. Ευρώ τον Νικολιά και τον Ευαγγέλου…

Η δε συντριπτική πλειοψηφία αυτών των παικτών είναι παιδιά σε πολύ καλή ηλικία. Με προδιαγραφές, άσχετα αν ακόμη δεν έχουν μπορέσει να κάνουν την έκρηξη τους στον Ολυμπιακό. Να θυμίσω, όμως, ότι κι ο Τσιμίκας την έκρηξη του την έκανε όταν επέστρεψε από ενάμιση χρόνο δανεισμού σε Δανία κι Ολλανδία και κάπως έτσι γέμισε και τα ταμεία του συλλόγου με 15 εκ. Ευρώ…Ότι κι ο Μπουχαλάκης πριν γυρίσει από τη Νότιγχαμ δεν είχε ποτέ καθιερωθεί στον Ολυμπιακό…Ότι και ο Βρουσάι με τον Ανδρούτσο φέτος, γυρίζοντας ο μεν μετά από ενάμιση χρόνο στην Ολλανδία, ο δε μετά από ένα χρόνο στον Ατρόμητο, βοηθάνε αρκετά σημαντικά την ομάδα και δίνουν μία εικόνα ότι πριν τα 23 και 24 χρόνια τους αντίστοιχα έχουν πολύ περισσότερα να δώσουν…

Γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει πολύ πώς θα αξιοποιήσει αυτή την τεράστια δεξαμενή παικτών του. Και γιατί του έχει κοστίσει πάρα πολλά λεφτά, αλλά και γιατί πρακτικά είναι αδύνατο να μην προκύψουν από όλα αυτά τα παιδιά κάποιες περιπτώσεις για να τον βοηθήσουν ουσιαστικά. Το θέμα είναι να γίνουν προσεκτικές επιλογές από το τεχνικό επιτελείο και το σκάουτινγκ. Ο Σιώπης, προερχόμενος από την Ακαδημία του συλλόγου, ήταν ένας παίκτης που θα μπορούσε να παίξει στον Ολυμπιακό (ειδικά μετά από κάποιους δανεισμούς του) η, να φέρει κάποια χρήματα στο σύλλογο-σε αντίθεση π.χ. με τον Μανθάτη που τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες.

Βεβαίως, σε κανένα κλαμπ στον κόσμο δεν βγαίνουν όλες οι κινήσεις. Θα χαθούν και χρήματα, θα αποδειχθούν και επιλογές λανθασμένες. Έτσι είναι αυτά. Απλά, όσο καλύτερες επιλογές γίνονται από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους, δηλαδή από το τεχνικό σταφ, το σκάουτινγκ κλπ, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητες επιτυχίας, είτε για να βγει μία μεταγραφή, είτε για να «σωθεί» μία μεταγραφή μέσα από τη διαδικασία του δανεισμού.

Το περασμένο καλοκαίρι είναι αλήθεια ότι ο Πέδρο Μαρτίνς πρακτικά ήταν πολύ δύσκολο να δει τους δανεικούς παίκτες του Ολυμπιακού, που είχαν επιστρέψει κι έκαναν προπονήσεις στο Ρέντη, καθώς δεν έγινε επί της ουσίας προετοιμασία. Υπήρχε ένα γκρουπ 10-15 δανεικών που αναγκαστικά έκανε μόνο του προπόνηση, αφού η πρώτη ομάδα έπρεπε να κάνει τις δικές της προπονήσεις για τα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου, αλλά και τη ρεβάνς με τη Γουλβς. Για να είμαστε ρεαλιστές, δεν είχε νόημα μέσα από τις προπονήσεις ενός μεμονωμένου γκρουπ 10 δανεικών, να γίνει αξιολόγηση. Έτσι, ο Πέδρο επέλεξε να κρατήσει κάποια παιδιά που τα ήξερε και είχε δουλέψει ήδη μαζί τους, τον Βρουσάι, τον Ανδρούτσο και τον Κάιπερς. Μάλιστα, σε γενικές γραμμές μάλλον δικαιώθηκε για την επιλογή του, τουλάχιστον αναφορικά σε αυτά τα παιδιά.

Τώρα, πρώτα ο Θεός, στο καλοκαίρι που μας έρχεται η κατάσταση λογικά θα είναι διαφορετική. Οι ομάδες θα κάνουν προετοιμασία κι ο Μαρτίνς θα μπορεί να έχει όσους δανεικούς θέλει μαζί του, να τους τεστάρει όσο επιθυμεί και να πάρει τις τελικές αποφάσεις. Και θα μου φανεί απίθανο να μην προκύψουν κάποιες καλές λύσεις από αυτή τη δεξαμενή των 16 εκ. Ευρώ…

Προσωπικά, «κάτι» βλέπω και στον Μάρκοβιτς και στον Τσούμιτς και στον Πέπε ακόμη ακόμη, όπως και στον έστω όχι καλό τακτικά Μασούρα, για να μνημονεύσω κάποιους των οποίων οι δανεισμοί τελειώνουν αυτό το καλοκαίρι-διότι π.χ. του Λοβέρα τελειώνει στις 31.12 και του Κούτρη στις 30.6.202.

Άσχετο: Επειδή πολλά ακούγονται, η αίσθηση που έχω είναι ότι στον Ολυμπιακό δεν ασχολούνται με μεταγραφή Λιβάγια, τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή και μολονότι θα έκαναν μεγάλο χουνέρι στην ΑΕΚ αν τον έπαιρναν τον Κροάτη. Αν ακούω καλά, ο Μαρτίνς θεωρεί ότι ο Λιβάγια είναι καλός κυνηγός, αλλά δεν πιστεύει ότι ταιριάζει στο πλάνο του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.