Δεν σου φταίει ο Παπαδόπουλος όταν «σκοτώνεις» το ποδόσφαιρο

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Δεν σου φταίει ο Παπαδόπουλος όταν «σκοτώνεις» το ποδόσφαιρο

bet365

Ο Χρήστος Κιούσης γράφει για το Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός και τα όσα έγιναν πριν το γκολ του Παπαδόπουλου, αλλά και μετά από αυτό.

Ας μιλήσουμε ειλικρινά. Ό,τι και να έχει σούρει ο κάθε οπαδός του Παναθηναϊκού που είδε χτες τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης – ΠΑΟ στον τερματοφύλακα της Τρίπολης Παπαδόπουλο, μόνο αυτός δεν φταίει!

Ναι έκανε ντου στον Διούδη μόλις τον είδε να ξαπλώνει, διάβασα ότι του είπε «σήκω μη σου ρίξω καμία» και το κυριότερο κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα και μετά πανηγύρισε έξαλλα μπροστά στον πάγκο των Πρασίνων με μπόλικα καντήλια και «γαλλικά».

Ένα λεπτό όμως. Πόσες φορές οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο παρελθόν δεν έχουν ξεσπάσει εναντίον μικρομεσαίων ομάδων που σκοτώνουν προκλητικά το ποδόσφαιρο, που στήνουν πούλμαν μπροστά στην εστία, που παλεύουν με το χρονόμετρο, που πουλάνε τσαμπουκά, όλα στο βωμό του αποτελέσματος;

Τώρα που κατάντησαν τον Παναθηναϊκό μια τέτοια ομάδα με αντιποδοσφαιρκή νοοτροπία, με υβριστική συμπεριφορά απέναντι στο άθλημα και στο Τριφύλλι ταυτόχρονα, τι φταίει ο Παπαδόπουλος κι ο κάθε αντίπαλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που διεκδικεί το καλύτερο για την ομάδα του και την καριέρα του;

Η φάση που σκοράρει ο τερματοφύλακας του Αστέρα ήταν ή η δεύτερη ή η τρίτη φορά που κατέβηκε στην περιοχή του Διούδη. Πηγαινοερχόταν μάλιστα από τη μια περιοχή στην άλλη. Μα γιατί; Κανένας ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δεν είχε διάθεση να τον «σκοτώσει» στην αντεπίθεση, αμφιβάλλω σοβαρά, αν υπήρχε παίκτης των Πρασίνων που μπορούσε να τρέξει και να περάσει τη σέντρα.

Επίσης ο κάθε Παπαδόπουλος κι ο κάθε Διούδης παίζουν με τους παλμούς στον Θεό, περιμένετε αλήθεια να μην ξεσπάσουν στην επιτυχία και να μην τα σπάσουν στην αποτυχία; Εδώ εμείς από τον καναπέ και κατεβάζουμε εξαπτέρυγα, τη δική τους συμπεριφορά δε συγχωρούμε; Και μιλάμε για συμπεριφορά, όχι για αντιαθλητικό χτύπημα ή συμμετοχή σε επεισόδια.

Τα παλιά τα χρόνια που μοιάζουν πια με αρχαία ιστορία, όταν ο Παναθηναϊκός έβγαινε Ευρώπη, πόσες φορές δε στήσαμε πούλμαν στα τελευταία λεπτά, όταν υπερασπιζόμασταν το αποτέλεσμα; Πόσες φορές ο Γιώργος ο Καραγκούνης «σκέπαζε» την μπάλα και ήταν ο ρέκορντμαν των κερδισμένων φάουλ τρώγοντας τον χρόνο, όπως μόνο αυτός ήξερε;

Ο Καραγκούνης όμως όλα αυτά τα «όμορφα» τα έκανε στη μεσαία γραμμή όχι μέσα στη μεγάλη περιοχή. Σε αυτόν τον Παναθηναϊκό ποιος μπορεί να κοντρολάρει την μπάλα στα πόδια του σαν τον «τυπάρα» και δεν του φεύγει το κοντρόλ στα 3 μέτρα; Ο Αγιούμπ μήπως που κάθε απόπειρα να πασάρει είναι μισή ασίστ για αντεπίθεση του αντιπάλου; Ή οι σκασμένοι μέσοι του Τριφυλλιού που ήθελαν οξυγόνο μετά το 60’ ;

Για να μη θυμηθώ τα χρόνια που ο Παναθηναϊκός έκλεινε στα καρέ του Νου Καμπ την Μπαρτσελόνα ζητώντας το γκολ της πρόκρισης. Πως φτάσαμε από εκεί στο σημερινό χάλι; Πως είναι δυνατόν ο επαγγελματίας προπονητής Λάζλο Μπόλονι να λέει μετά το χτεσινό ματς, «νομίζω ότι ίσως οπισθοχωρήσαμε στα τελευταία λεπτά» ; «Νομίζετε»; « Ίσως» κύριε Μπόλονι; Που να το βλέπατε και από την τηλεόραση! Μήπως να το δείτε άλλη μια φορά; Ίσως τότε βεβαιωθείτε.

Με νοοτροπίες σαν αυτή, προσωπικά δεν πολυκαίγομαι να δω τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκή κλήρωση. Σου έκατσε στο ματς με τον ΠΑΟΚ η οπισθοχώρηση. Σου βγήκαν τα ρίσκα και με την ΑΕΚ. Έπαιξες ψυχωμένα να κρατήσεις μακριά και τον Ολυμπιακό και να του στερήσεις το αήττητο. Ε δε θα στράβωνε κάποιο ματς ; Όταν κάνεις τον Ιγκλέσιας να μοιάζει με Ιμπραΐμοβιτς για ένα τέταρτο, μάλλον θα νιώσει κι ο ίδιος Ζλάταν ανίκητος και κέντρο αναφοράς της ομάδας του.

Αν πριν το ματς κάποιος μου έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει ισοπαλία στην Τρίπολη θα απαντούσα «ok όχι το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά κάτι είναι κι ο βαθμός» Μετά απ’ όσα είδα όμως χτες, δεν βλέπω πως το ίδιο το Τριφύλλι θα αποφύγει τις αυτοκτονίες με τέτοια αυτοκτονική διάθεση στο χορτάρι. Karma is a bitch. Απλά χτες το karma λεγόταν Παπαδόπουλος και φορούσε γάντια!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.