ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Τα φώτα στο ντέρμπι των «Δικεφάλων»

Gazzetta team
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Τα φώτα στο ντέρμπι των «Δικεφάλων»

bet365

Το ντέρμπι μεταξύ «Δικεφάλων» στις 19:30 (NOVA SPORTS 1 HD), στην Τούμπα ξεχωρίζει από το σημερινό (21/03) πρόγραμμα των Play Off.

Την Δευτέρα έμαθαν ότι παίζουν στην πρεμιέρα των πλέι οφ και την Τρίτη ότι θα είναι αντίπαλοι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ τέταρτος, η ΑΕΚ τρίτη και η διαφορά τους μόλις ένας βαθμός.

Ο ΠΑΟΚ
Έκλεισε την κανονική περίοδο χωρίς νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια, όπου πήρε ένα μόλις βαθμό, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ήταν η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, που δεν κέρδισε σε τρία διαδοχικά παιχνίδια και πρώτη που έχασε δύο διαδοχικά εκτός έδρας. Για πρώτη φορά έκανε δύο ήττες, από Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό, μέσα σε τρεις αγωνιστικές. Είχε μια ήττα στα εννέα προηγούμενα.

Έκλεισε αήττητος στην έδρα του την κανονική διάρκεια, αλλά φέρνοντας την πέμπτη ισοπαλία, αυτή τη φορά με τον Άρη. Έχει να χάσει στην έδρα του από την 1η Ιουλίου 2020, όταν τον νίκησε η ΑΕΚ. Έχει οκτώ νίκες και έξι ισοπαλίες στο διάστημα αυτό.

Η ΑΕΚ
Ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ήττα στο Βόλο, που την έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ξεκινάει με καθοριστικό παιχνίδι στην Τούμπα τα πλέι οφ, αφού στην κανονική διάρκεια δεν νίκησε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ενώ πέτυχε μια νίκη επί του Άρη.

Εχει δεχτεί γκολ στα πέντε από τα έξι τελευταία, ενώ έχει δεχτεί 29 γκολ, τα περισσότερα από κάθε ομάδα που είναι στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.
Έχασε στο Βόλο για πρώτη φορά σε ταξίδι της στο πρωτάθλημα. Μάλιστα είχε χάσει εκεί και στο Κύπελλο, αλλά δεν της κόστισε. Οι άλλες δύο εκτός έδρας ήττες της ήταν από Ατρόμητο και Ολυμπιακό. Πάντως έκανε οκτώ νίκες εκτός έδρας, μόνο ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες, εννέα.

Μεταξύ τους
Ισόπαλα ήταν και τα δύο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει μια φορά στην Αθήνα σε 1-1 και δύο φορές στη Θεσσαλονίκη σε 2-2.

Κληρώθηκαν αντίπαλοι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από τρεις τελικούς τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.
Και οι τρεις τελευταίοι αγώνες τους ήταν ισόπαλοι. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους έφεραν τρεις διαδοχικές ισοπαλίες σε επίσημα.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε δύο φορές στην Τούμπα, για να την ισοφαρίσει ισάριθμες ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι τους τον περασμένο Ιανουάριο. Το 2-2 του Ιανουαρίου ήταν η πρώτη ισοπαλία στην Τούμπα μετά από 12 και πλέον χρόνια! Προηγούμενη ισοπαλία ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου 2008, 1-1 (14’ σουτ Μουσλίμοβιτς – 44’ σουτ Μπλάνκο).

Η ιστορία
Νίκες ΠΑΟΚ: 37
Ισοπαλίες: 37
Νίκες ΑΕΚ: 60
Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ
Νίκες ΠΑΟΚ: 30
Ισοπαλίες: 23
Νίκες ΑΕΚ: 14

Τα παιχνίδια τους στην κανονική περίοδο
18.10.2020: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1
(23’ σουτ Ανσαριφάρντ – 89’ κεφαλιά Μουργκ)
24.01.2021: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-2
(40’ σουτ Κρέσπο, 70’ σουτ Βιεϊρίνια – 18’ σουτ Σάκχοφ, 50’ σουτ Γαλανόπουλος)

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα