Ιγκλέσιας: «Δεν πρέπει να πεθάνεις χωρίς να δεις την Ελλάδα»

Gazzetta team
Ιγκλέσιας: «Δεν πρέπει να πεθάνεις χωρίς να δεις την Ελλάδα»

bet365

Ο Ματίας Ιγκλέσιας σε μια διαφορετική συνέντευξη, μίλησε για την αγάπη του για την Ελλάδα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως ποδοσφαιριστής, τον θάνατο της μητέρας του, όταν εκείνος ήταν 19 ετών, τον Αστέρα αλλά και για το μέλλον του στην ομάδα της Τρίπολης.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα του VICE:

«Κατάγομαι από την Μεντόσα της Αργεντινής όπου και μεγάλωσα. Είναι μια πανέμορφη χώρα, όπως και η Ελλάδα. Εχουμε τρέλα με την μπάλα και από μικρός θυμάμαι ότι κυνηγάω μια μπάλα από μικρός. Κατάλαβα ότι θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής, μεγαλώνοντας. Ο πατέρας μου, ο οποίος είναι αστυνομικός, στον ελεύθερο χρόνο του είναι διαιτητής. Οπότε στο σπίτι βλέπαμε ποδόσφαιρο και έξω ήμουν πάντα σε ένα γήπεδο. Οπότε είχα άμεση επαφή με το ποδόσφαιρο».

Για το αν του αρέσει η Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια:

«Μετά από τα τόσα χρόνια, νιώθω την Ελλάδα σαν το σπίτι μου. Μου αρέσει η ζωή, η παρέα, το φαγητό η ελληνική μουσική. Και τι δεν μου αρέσει; Κοιτάξτε τον ήλιο. Περνάμε πολύ καλά εδώ».

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ Αργεντινών και Ελλήνων:

«Είμαστε πολύ κοντά. Μας χωρίζει μόνο η γλώσσα».

Για την ελληνική γλώσσα που μιλάει:

«Η αλήθεια είναι ότι μαθαίνω ακόμα. Τα έμαθα μέρα με τη μέρα, μαζί με τους φίλους μου. Αλλά η κόρη μου η οποία είναι τεσσάρων ετών, μιλάει καλύτερα από μένα. Αλλά μου αρέσει και προσπαθώ να μιλάω όσο μπορώ καλύτερα».

Για την Τρίπολη:

«Δεν έχω λόγια για την Τρίπολη, γιατί έχω μεγαλώσει και τα δύο μου παιδιά εδώ και νιώθουμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας. Νιώθουμε την αγάπη από τον κόσμο και η αλήθεια είναι ότι έχουμε αγαπήσει και την πόλη αλλά και την ομάδα πάρα πολύ».

Για το αν θέλει να τελειώσει την καριέρα του στον Αστέρα:

«Ημουν στη Λάρισα, στον Ατρόμητο και έπειτα πήγα στην Κίνα. Μετά επέστρεψα για τον Αστέρα όπου είμαι ακόμα εδώ. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εδώ γιατί έχω αγαπήσει την ομάδα και δεν έχω τίποτα άλλο στο μυαλό μου».

Για το αν θα έβλεπε τον εαυτό του μόνιμο κάτοικο στην Ελλάδα:

«Γιατί όχι. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ακόμα ποδοσφαιριστής. Σκέφτομαι πως να βοηθήσω την ομάδα και μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Για τις νέες του συνήθειες μετά από τόσα χρόνια στη χώρα μας:

«Πίνω πιο πολύ καφέ και ακούω ελληνική μουσική».

Για το πως θα περιέγραφε την Ελλάδα σε κάποιον που δεν έχει έρθει ποτέ εδώ:

«Δεν πρέπει να πεθάνεις χωρίς να δεις την Ελλάδα. Είμαι πολύ τυχερός εγώ. Το ποδόσφαιρο μου έχει δώσει τη δυνατότητα να ταξιδέψω στον κόσμο και δεν έχω δει άλλη χώρα σαν την Ελλάδα. Ο καιρός, ο κόσμος, το τζατζίκι και το Πάσχα, το οποίο το περιμένω πάντα σαν τρελός. Μου αρέσει πολύ, αλλά πάντα με μέτρο, γιατί μετά έχω προπόνηση και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε».

Για την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες:

«Μας λείπει ο κόσμος. Εχει αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο η πανδημία. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο να παίζουμε χωρίς κόσμο, αλλά είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να πρεσάρουμε τους εαυτούς μας γιατί είναι η δουλειά μας και πρέπει να δίνουμε χαρά στον κόσμο».

Για το αν τον έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο:

«Το ποδόσφαιρο με δίδαξε αξίες, δεν με έχει αλλάξει ως άνθρωπο. Προσπαθώ να είμαι ταπεινός, να δουλεύω και να σέβομαι. Μέσα από αυτό προσπαθώ να ζω και αυτά θέλω να περάσω στα παιδιά μου.

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε:

«Εγώ έχω φύγει από μικρή ηλικία από το σπίτι μου και έπρεπε να μεγαλώσω. Είτε είσαι 13, 14, 15 ή 16. Δεν έχεις μπαμπά ή μαμά δίπλα σου. Αλλά πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο με έχει βοηθήσει κιόλας, πέρα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισα. Αλλοι φεύγουν από το σπίτι τους όταν φτάσουν 25 ή 30 ετών, εμείς λόγω της δουλειάς μας φεύγουμε πιο νωρίς. Πάντα κοιτάω το καλό της υπόθεσης».

Για τον θάνατο της μητέρας του από καρκίνο όταν ήταν 19 ετών:

«Εχω την μητέρα μου στην καρδιά μου. Εφυγε αλλά την έχω στην καρδιά μου. Μου έδωσε δύναμη για να ακολουθήσω τα όνειρά μου και να συνεχίσω. Το έχω κάνει και τατουάζ».

Για τους φιλάθλους του Αστέρα:

«Στην Τρίπολη είμαστε αγαπημένοι. Μας βλέπουν. Πίνουμε καφέ όλοι μαζί. Εχουν τρέλα. Είναι ωραίο αυτό γιατί μας περνάνε το πάθος».

Για τις άλλες ασχολίες του:

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια περνάω χρόνο με τα παιδιά μας. Δηλαδή το πρωί έχω προπόνηση, μετά επιστρέφω σπίτι, ξαπλώνω λιγάκι αλλά μετά έρχονται τα παιδιά από το σχολείο και πάντα έχουμε κάτι να κάνουμε. Είτε βόλτα, για ποδήλατο, διάφορα. Μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Μπάνιο, φαγητό, ποια θα κοιμηθεί πρώτη και τέτοια».

Για το τι σημαίνει για εκείνον ο Αστέρας:

«Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Είμαι στην ομάδα εδώ και πέντε χρόνια. Είναι μια πόλη που μεγάλωσα τα παιδιά μου. Εχω δεθεί πάρα πολύ. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον Αστέρα. Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα. Είναι χαρά για μένα και ένα σημαντικό κομμάτι για μένα».

Για τους στόχους της ομάδας φέτος:

«Φέτος τα πάμε πάρα πολύ καλά. Είμαστε σχετικά καινούργια ομάδα. Δουλεύουμε μέρα με τη μέρα για να πετυχαίνουμε τους στόχους που έχουμε. Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν ψηλότερα και γι' αυτό δουλεύουμε».

Για το πως βλέπει τον εαυτό του σε λίγα χρόνια:

«Θέλω να παίξω λίγα χρόνια ακόμα ποδόσφαιρο. Βλέπω τον εαυτό μου εδώ..».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα