ΑΕΚ: Ο... ασταμάτητος Γκαρσία και όσα παίρνει η Ένωση από τα άκρα (vids)

ΑΕΚ: Ο... ασταμάτητος Γκαρσία και όσα παίρνει η Ένωση από τα άκρα (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο... ασταμάτητος Γκαρσία και όσα παίρνει η Ένωση από τα άκρα (vids)

bet365

Στα τελευταία έξι παιχνίδια με μπροστάρη τον Λιβάι Γκαρσία η ΑΕΚ παίρνει πολλά από τους εξτρέμ της, οι οποίοι έχουν συμμετοχή στα 12 από τα 13 γκολ που έχουν σημειώσει οι κιτρινόμαυροι αυτό το διάστημα.

Το 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης ήρθε για να ηρεμήσει την κατάσταση στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο έπειτα από τις τελευταίες κακές εμφανίσεις και να επαναφέρει την Ένωση στη 2η θέση, δίνοντας της την ευκαιρία να πάρει και απόσταση ασφαλείας από τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ καλείται να βρει μια συνέπεια και μια συνέχεια και να κλείσει νικηφόρα στον Βόλο την κανονική διάρκεια της σεζόν και έπειτα να διατηρήσει μια σταθερή εικόνα ως το τέλος της για να πετύχει τους μίνιμουμ στόχους που της έχουν απομείνει, την εξασφάλιση της Ευρώπης μέσω των πλέι οφ και την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Ανσαριφάρντ επέστρεψε στα γκολ, σκοράροντας και τα δύο τέρματα της νίκης, ωστόσο αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως ήταν ακόμα ένα παιχνίδι τον τελευταίο μήνα κατά το οποίο η ΑΕΚ πήρε σημαντικές βοήθειες από τα άκρα της. Σε αυτό το διάστημα εκτός των Γκαρσία και Τάνκοβιτς, και ο Αλμπάνης έχει προσφέρει αρκετά και όπως τόνισε και ο ίδιος καλείται πλέον να βρει διάρκεια, ενώ πάντα υπάρχει και ο Μαχαίρας, ένας νεαρός εξτρέμ με μπόλικο ταλέντο που παίρνοντας χρόνο συμμετοχής μπορεί να βοηθάει και να εξελίσσεται μιας και αυτό είναι το ζητούμενο για τον ίδιο και για τους άλλους νεαρούς με προοπτική στο ρόστερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο μήνα, στα έξι παιχνίδια που έχει δώσει η ΑΕΚ, στα 12 από τα 13 γκολ έχουν συμμετοχή οι εξτρέμ της! Το μοναδικό γκολ σε αυτό το διάστημα που δεν έχει παρεμβολή των ακραίων είναι το πέναλτι του Ολιβέιρα με την ΑΕΛ, το οποίο κερδίζει και εκτελεί ο ίδιος.

Ο... ασταμάτητος Γκαρσία

Ο Λιβάι Γκαρσία με εξαίρεση την ήττα στο ματς Κυπέλλου από τον Βόλο τον τελευταίο μήνα έχει προσφέρει σε όλα τα υπόλοιπα πέντε ματς της ΑΕΚ, όντας ασταμάτητος στη δεξιά πτέρυγα. Ασίστ στον Μάνταλο στο πρώτο ματς Κυπέλλου με τον Βόλο και κερδισμένο πέναλτι, δύο ασίστ στη Λάρισα, άλλη μια με τον Αστέρα Τρίπολης, φυσικά το γκολ που σημειώνει με την επιμονή του ισοφαρίζοντας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ασίστ στον Ανσαριφάρντ στο πρώτο γκολ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Κι όλα αυτά χωρίς να έχει την κατάλληλη υποστήριξη στη δεξιά πλευρά, κάτι που αν βρει θα εκτοξεύσει τις δυνατότητές του. Ένα «υπερόπλο» το οποίο η Ένωση πρέπει να αξιοποιεί στον απόλυτο βαθμό για να της δίνει πολλά περισσότερα πίσω.

Ο τεχνίτης Τάνκοβιτς

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς με δύο πανέμορφα γκολ είχε βάλει την υπογραφή του στις βάσεις της πρόκρισης στο πρώτο ματς με τον Βόλο στο Κύπελλο, ενώ κατέγραψε και μια ασίστ στο ενεργητικό του στο πρώτο γκολ του Σιμάνσκι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Χιμένεθ είναι αλήθεια πως ζητούσε περισσότερα από τον ίδιο στο ανασταλτικό κομμάτι, κάτι που άρχισε να δίνει ο Σουηδός εξτρέμ από την πλευρά του τον τελευταίο μήνα. Δεδομένα την ποιότητά που διαθέτει πρέπει η ΑΕΚ να την εκμεταλλευτεί, όπως και το γεγονός ότι εκτός από τα άκρα, έχει τα προσόντα να δώσει πράγματα και ως επιτελικός στον άξονα.

Ο ανεβασμένος Αλμπάνης

Ο Χρήστος Αλμπάνης επίσης τον τελευταίο μήνα έχει πάρει τα πάνω του. Σκόραρε το καθοριστικό γκολ επί της ΑΕΛ, κάνοντας το 2-3 στο 90' πριν ο Αθανασιάδης αποκρούσει το πέναλτι και η ΑΕΚ σκοράρει και τέταρτο γκολ στην αντεπίθεση, και οι εμφανίσεις του ήταν ανοδικές. Και είναι απορίας άξιο γιατί δεν είχε χρησιμοποιηθεί ούτε λεπτό τόσο στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, όσο και στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Βόλο. Είχε προσφέρει σημαντικά μπαίνοντας ως αλλαγή στο 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης και παραλίγο να έβρισκε και ασίστ αν ο Σβάρνας έστελνε την μπάλα στα δίχτυα στο 93' για την ολική ανατροπή. Κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης μάλιστα πραγματοποίησε την πιο γεμάτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ, δημιουργώντας συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις στο πρώτο μέρος από την αριστερή πλευρά και έχοντας συμμετοχή στο 2-0, καθώς αυτός είναι που κάνει το σουτ στο δοκάρι πριν ο Ανσαριφάρντ σκοράρει το δεύτερο γκολ.

Η προσήλωση που ζητάει ο Χιμένεθ στο ανασταλτικό κομμάτι

Την ίδια στιγμή, οι ακραίοι των κιτρινόμαυρων βοηθούν και στο ανασταλτικό κομμάτι. Σημειώσαμε και πιο πάνω ότι ο Τάνκοβιτς το τελευταίο διάστημα είχε... φροντιστήριο από τον Χιμένεθ σε αυτό το κομμάτι και προσπαθεί να προσφέρει και στα αμυντικά του καθήκοντα. Για τον Γκαρσία, έχει διαπιστωθεί σχεδόν σε κάθε ματς, στις ανακτήσεις της μπάλας στο μισό του αντιπάλου, στα τρεξίματά του με υπερβάλλοντα ζήλο, αλλά και στις απομακρύνσεις του στις στατικές φάσεις των αντιπάλων στο πρώτο δοκάρι. Και ο Αλμπάνης από τη μεριά του αποτελεί έναν ακραίο που προσπαθεί να κλείνει χώρους, να πρεσάρει και να βοηθά στην ανασταλτική λειτουργία από τα πλάγια. Κάτι που θέλει να βλέπει συνεχώς ο Μανόλο Χιμένεθ, επιθυμώντας όλοι οι παίκτες του να βοηθούν μαζικά στον τομέα της ανασταλτικής λειτουργίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα