Μπαράλες vs Αντέτζο στη «μάχη» της Τρίπολης (vids)

Gazzetta team
Μπαράλες vs Αντέτζο στη «μάχη» της Τρίπολης (vids)

bet365

Ο Αργεντινός φορ είναι το σημείο αναφοράς της γραμμής κρούσης του Αστέρα, ο Νιγηριανός στόπερ αποτελεί τον κομβικό ανασταλτικό παίκτη της Λαμίας και το «μπραντ ε φερ» τους θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αυριανό ματς. Αμφότεροι μετρούν πάνω από 50% επιτυχία στις εναέριες «μονομαχίες».
Με την αναμέτρηση του «Θ. Κολοκοτρώνης» θα ανοίξει αύριο (13/2) η αυλαία της 22ης αγωνιστικής, όπου ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί τη Λαμία. Οι δύο ομάδες δείχνουν σε καλή κατάσταση, αναμένεται ένα ντερμπάκι και πολλά θα κριθούν από τη «μονομαχία» του Χερόνιμο Μπαράλες με τον Ντανιέλ Αντέτζο. Οι δυο τους ενδέχεται να τα... πουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αφού ο μεν πρώτος αποτελεί το σημείο αναφοράς για την επιθετική γραμμή των Αρκάδων, ο δε δεύτερος την «κολόνα» της ανασταλτικής τους λειτουργίας.
Ο Αργεντινός στράικερ διανύει την πλέον παραγωγική/ουσιαστική σεζόν της καριέρας του και είναι χαρακτηριστικό πως με τον Α ή Β τρόπο είναι «μέσα» στα 15 από τα 22 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα, ενώ ο Νιγηριανός στόπερ το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και ξεχωρίζει.
Με ανάλογο σωματότυπο, είναι 1.86 και 1.85 αντίστοιχα, ο Μπαράλες διεκδικεί και ίσως κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της κατηγορίας με την μπάλα στον αέρα, ενώ την ίδια στιγμή και ο Αντέτζο είναι ιδιαίτερα δυναμικός και αρκετά καλός στο ψηλό παιχνίδι. Επειδή μάλιστα ο Αστέρας ψάχνει πολύ τον 33χρονο στην πρώτη μπάλα και εκτός απρόοπτου θα τον ακολουθεί τότε ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός, ας δούμε μέσω του wyscout τις επιδόσεις τους σε κομβικούς τομείς του παιχνιδιού.
Ο πρώτος λοιπόν μετρά μέχρι στιγμής 10 προσωπικά τέρματα και 2 ασίστ, αλλά όπως αναφέραμε παραπάνω «συμμετείχε» σε ακόμη 3 γκολ του Αστέρα, καθώς είτε η φάση που σκόραρε ξεκίνησε από εκείνον, είτε επέτρεψε σε συμπαίκτη του να βρει δίχτυα ανενόχλητος, καθώς «τράβηξε» την αντίπαλη άμυνα.
Στην πρώτη κατηγορία για παράδειγμα συμπεριλαμβάνεται το 1-0 του Μουνάφο στα Γιάννινα όπου πήρε την πρώτη κεφαλιά για τον Ριέρα
και στη δεύτερο το 1-0 του Κρέσπι με αντίπαλο τον Ατρόμητο, όπου ο Ισπανός πλάσαρε εύστοχα μετά από απομάκρυνση του Τομάσεβιτς σχεδόν πάνω στη γραμμή σε κεφαλιά του Αργεντινού (για την ιστορία ξεκίνησε και το τέρμα του Μπόρχα Φερνάντεθ στη Λαμία).
Συνολικά έχει κάνει 37 τελικές, εκ των οποίων 20 ήταν on target και μεταξύ άλλων έχει χαμένο πέναλτι (με Βόλο) και δοκάρι (με Ατρόμητο). Σε αυτά τα ματς το wyscout έχει καταγράψει συνολικά 73 ουσιαστικές επαφές του μέσα στα αντίπαλα καρέ, δηλαδή πάσες, ασίστ ή τελικές του που είτε κατέληξαν γκολ, είτε δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στο «κουτί» του αντίπαλου ποριέρε, ακόμη και αν δεν κατέληξαν σε φάση και απλά σήμαναν «συναγερμό». Δηλαδή κατά μέσο όρο 4,3 σε κάθε ματς που αγωνίζεται.
Μάλιστα μετρά και 7 μεταβιβάσεις (εντός και εκτός αντίπαλων καρέ, με πόδια ή και κεφάλι) για τελική συμπαίκτη του που ήταν καλή στιγμή για τον Αστέρα (όχι γκολ), ενώ έχει «κερδίσει» 42 φάουλ, κάτι που προσφέρει στην ομάδα του αρκετές στατικές φάσεις στο επιθετικό της τρίτο (τα περισσότερα καταλογίστηκαν σε διεκδικήσεις πρώτης μπάλας).
Βέβαια μπορεί να λάβει και τον χαρακτηρισμό «βασιλιάς των αιθέρων» και μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει σε 262 εναέριες «μονομαχίες», επιθετικής ή και αμυντικής φύσης, αφού ας μην ξεχνάμε πως γυρνά σε κάθε στημένη μπάλα των αντιπάλων του Αστέρα. Εξ' αυτών στις 139 βγήκε «νικητής» και το σχετικό του ποσοστό ανέρχεται σε 53,1%, που είναι ιδιαίτερα μεγάλο για επιθετικό.
Πάμε τώρα στον Αντέτζο, που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται «μεταμορφωμένος» και παίρνει τη Λαμία από το χέρι. Ο Νιγηριανός δεν απειλεί συχνά καθώς στο πρωτάθλημα καθώς έχει καταγράψει μόλις 3 τελικές (1 on target) και όλες σε στατικές μπάλες, όμως προέρχεται από ένα υπέροχο τέρμα στην Τούμπα για το Κύπελλο σε ανάλογη φάση.
Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός θα έχει πολύ δουλεία με τον Μπαράλες απέναντί του, αλλά μετρά επίσης καλό ποσοστό στις εναέριες «μονομαχίες» του και πιο συγκεκριμένα 58,2% (64/110). Την ίδια στιγμή σε 18 εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα το κοντέρ του... γράφει 72 απομακρύνσεις σε γεμίσματα/σέντρες/παράλληλες των αντιπάλων της Λαμίας, δηλαδή κατά μέσο όρο 4 σε κάθε ματς.,
Τα παραπάνω αποτυπώνουν ανάγλυφα πως η έκφραση «μονομαχία Μπαράλες, Αντέτζο» όχι μόνο θα ειπωθεί πολλές φορές αύριο στην Τρίπολη, αλλά θα κρίνει και πολλά.
Για την ιστορία ο Αργεντινός είναι ο πρώτος σκόρερ και των 2 ομάδων στη μεγάλη κατηγορία με 38 και 9 γκολ αντίστοιχα, αφού την περίοδο 2018/19 ήταν κάτοικος ΔΑΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα