Αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ έχει ονοματεπώνυμο

Αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ έχει ονοματεπώνυμο

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ έχει ονοματεπώνυμο

bet365

Αν και αγχώθηκε ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» με την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, το θέμα είναι πως θα… καθαρίσει με την υπόθεση της παραμονής του Μάικλ Κρμέντσικ. Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει...

Το μοναδικό όπλο του χαρισματικού σκόρερ από το Κράσλιτσε της Τσεχίας θα είναι, κάθε φορά, το ίδιο. Ένα γήπεδο και μία μπάλα. Ένα γκολ. Το γήπεδο και η μπάλα θα του δίνουν, την κάθε φορά, τη δυνατότητα να κάνει να φαίνονται όλα τα υπόλοιπα, εντελώς ασήμαντα.

Το έκανε με περίσσιο θράσος το βράδυ της Τετάρτης όταν βρέθηκε πλάτη με την εστία. Δεν το σκέφτηκε ή αν προτιμάτε επινόησε να κάνει μια εκπληκτική πιρουέτα και να εκτελέσει με το τακουνάκι. Για κακή του τύχη ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Ετσι, η ιστορία δε θα το καταγράψει στην προσωπική συλλογή των γκολ, που ξεκίνησε να πετυχαίνει από μικρό παιδί στις ακαδημίες της ομάδας της γενέτειράς του και προτού μεταπηδήσει από την Μπάνικ Σοκόλοβ στη Βικτόρια Πλζεν.

Πριν από ένα χρόνο έπεισε την Κλαμπ Μπριζ να ξοδέψει έξι εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της, αλλά αποδείχθηκε ότι έκανε λάθος στο scouting! Οι Βέλγοι έψαχναν για έναν φορ με άλλα χαρακτηριστικά, αφήστε που η προσαρμογή αποδείχθηκε, λόγω και της πανδημίας, ένα βουνό για τον Τσέχο ποδοσφαιριστή. Όταν το κατάλαβαν, μετά από 19 ματς (3 γκολ, 3 ασίστ) οι πρωταθλητές Βελγίου, ήταν αργά. Γι’ αυτό όταν ο Όλαφ Ρέμπε χτύπησε την πόρτα τους δεν είχαν κανένα πρόβλημα να την ανοίξουν και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να μετακομίσει από το Μπριζ στη Θεσσαλονίκη μαζί με την αγαπημένη του Ντενίσα και τις δύο κόρες τους, την 6χρονη Μελάνια και την 3χρονη Κλόντια.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε στο πρόσωπο του… Λόρδου Βόλντεμορτ, του γνωστού χαρακτήρα απ΄ τη σειρά βιβλίων του Χάρι Πότερ, τον δικό του ήρωα. Λένε ότι του μοιάζει, αν και δεν τον απασχολεί καθόλου. Αυτό που τον απασχολεί είναι το πως θα συνεχίσει να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και να τρέφεται από τα γκολ. Σε 10 εμφανίσεις με την «ασπρόμαυρη» φανέλα έχει σκοράρει πέντε φορές, με πέντε διαφορετικούς τρόπους.

Η πείνα του είναι, καταφανώς, ακόρεστη. Μια κλασική περίπτωση, από τις πολλές που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως εδώ και χρόνια, ποδοσφαιριστή που αναζητά να βρει την Ιθάκη του. Μπορεί να τη βρήκε στην Τούμπα; Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι έχασε μια ολόκληρη χρονιά πέρσι στο Βέλγιο. Αφησε να κυλήσει πολύ νερό. Η δεύτερη ανάγνωση είναι ότι ο καθένας άνθρωπος έχει τον δικό του χρόνο. Το δικό του σημείο αφετηρίας, στη διαδικασία της ωρίμανσης.

«Θέλω να πιστεύω πως θα μπορέσω να συνεχίσω και μετά το καλοκαίρι. Είναι κάτι που συζητάει ο μάνατζερ μου με τον σύλλογο, μ' αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη και σε μένα και στην οικογένειά μου. Ελπίζω να συνεχίσω εδώ», είπε και ελάλησε ο πανύψηλος Τσέχος φορ, μετά το τέλος της αποψινής αναμέτρησης του Κυπέλλου.

Ο δανεισμός του ολοκληρώνεται με το τέλος της σεζόν, στο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει ρήτρα αγοράς των δικαιωμάτων του, όλοι αντιλαμβάνονται λοιπόν τις δυσκολίες που θα έχει στο έργο του ο Όλαφ Ρέμπε.

Ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Κλαμπ Μπριζ γνωρίζοντας, ήδη, ότι οι πρωταθλητές Βελγίου έχουν «βάλει στο μάτι» τον Χρήστο Τζόλη, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του Κρμέντσικ.

Ο Μιχάλης Τσόχος είχε αναρωτηθεί «πόσα εκατομμύρια θα χρειαστεί να δαπανήσει ο ΠΑΟΚ για να τον κρατήσει», το μοναδικό ενθαρρυντικό στοιχείο μέχρι στιγμής είναι το γεγονός ότι σ’ αυτή την σκληρή διαπραγμάτευση θα έχει «σύμμαχο» τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, που εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς για την επιθετική γραμμή των «ασπρόμαυρων».

Μέχρι τα τέλη Μαΐου ο δηλωμένος «φαν» του Ρομέλου Λουκάκου και κολλημένος στα παιδικά του χρόνια με τον Φερνάντο Τόρες μπορεί να έχει εκτοξεύσει τα νούμερα σε τέτοια επίπεδα που να κάνει ακόμη δυσκολότερη την αποστολή των «ασπρόμαυρων». Αλήθεια, μπορεί να ξέρει;

ΥΓ: Φυσικά και υπάρχουν πολλά ζητήματα στον ΠΑΟΚ. Μεσοεπιθετικά είναι καλά. Με πολλές επιλογές, σημαντικές λύσεις, είτε αυτές λέγονται Κρμέντσικ, Τζόλης, Ουάρντα, Καγκάβα και πάει λέγοντας…

Επίσης, συμφωνώ και επαυξάνω μ' όσους υποστηρίζουν πως η παρουσία του Χάρη Τσιγγάρα αποδείχθηκε κομβική στο να μπορέσει η ομάδα να ανέβει στο γήπεδο δίχως να τρέμει στην ιδέα πως θα δεχθεί καμιά δεκαριά φάσεις, ότι δηλαδή συνέβη στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι πολλές αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι παραμένει το μεγάλο πρόβλημα, με τον Πάμπλο να κάνει λόγο για ψυχολογικό πρόβλημα. Το άγχος σκοτώνει τους παίκτες του «Δικεφάλου», σύμφωνα με τον προπονητή του, που τους μάζεψε όλους στα αποδυτήρια και θέλησε να τους βοηθήσει να το ξεπεράσουν.

Η είσοδος του Κρμέντσικ και το δεύτερο γκολ του «καυτού» Τζόλη (ο μικρός έχει φτάσει στα 15 γκολ σε 32 αγώνες…) έδιωξαν το άγχος, αλλά η εικόνα της άμυνας «φωνάζει» πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Το οποίο αρχίζει από τη θέση του τερματοφύλακα, πηγαίνει στους στόπερ και καταλήγει στις υπόλοιπες γραμμές και θέσεις.

Η μετάβαση στην εποχή του Γκαρσία και σ’ αυτό που έχει στο μυαλό του ο Ουρουγουανός να δημιουργήσει, χρειάζεται χρόνο, υπομονή και γερό στομάχι για να αντέξεις λάθη σαν αυτά που έφεραν σε δύο φάσεις καρμπόν ισάριθμα γκολ από τη Λαμία, που σε 18 αγώνες πρωταθλήματος έχει πετύχει μόλις 10 γκολ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.