Να η ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό!

Να η ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Να η ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό!

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την κλήρωση του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο και την ευκαιρία του Τριφυλλιού να φτάσει σε διεκδίκηση ενός τίτλου με μία και μόνο... υπέρβαση στα ημιτελικά!

Ο Παναθηναϊκός θα συμπληρώσει το καλοκαίρι έντεκα χρόνια μακριά από τον τίτλο του πρωταθλητή, επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του και σίγουρα από το 2010 μέχρι και σήμερα ο σύλλογος ζει τα δικά του χρόνια της υπομονής. Έντεκα χρόνια που μοιάζουν με... εκατό, αν σκεφτούμε πόσα έχει περάσει το Τριφύλλι το διάστημα αυτό. Για να βρούμε την τελευταία χαρά που έδωσε αυτή η ομάδα στον κόσμο της, θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στο 2014. Από εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ, όπου ο Μάρκους Μπεργκ και η παρέα του, το εξαιρετικό σύνολο του Γιάννη Αναστασίου νικούσε 4-1 τον ΠΑΟΚ και ο Κάρλος Ζέκα σήκωνε στον αττικό ουρανό το Κύπελλο Ελλάδος.

Το να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα λόγω μπάτζετ αλλά και λόγω έλλειψης ποδοσφαιρικού πλάνου και λογικής που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά, μοιάζει και είναι στην αρχή κάθε αγωνιστικής περιόδου, σχεδόν απίθανο. Η ψαλίδα αντί να κλείνει, ανοίγει ολοένα και περισσότερο και ο μοναδικός ρεαλιστικός στόχος(εκτός από τον μονόδρομο της εξόδου στην Ευρώπη) που να ταιριάζει στο dna και το μέγεθος του συλλόγου, είναι η διεκδίκηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ενός στόχου υπαρκτού με την προϋπόθεση στην αρχική κουβέντα, να μπορέσει να κάνει ο Παναθηναϊκός... υπερβάσεις σε τουλάχιστον δύο ζευγάρια για να φτάσει μέχρι τον τελικό.

 

Όπως τα έχει φέρει όμως η κληρωτίδα ο δρόμος των πρασίνων προς τον τελικό είναι ο καλύτερος δυνατός που θα μπορούσε να προκύψει. Ούτε παραγγελία να τα είχε κάνει ο Παναθηναϊκός!

Μέσα στον φορτωμένο Γενάρη των επτά αγωνιστικών του πρωταθλήματος, το Τριφύλλι είχε την τύχη να περάσει χωρίς παιχνίδια στα προημιτελικά. Η καλή του τύχη, όμως, δεν τελείωσε εκεί, καθώς το πρωί στον δρόμο για τα ημιτελικά προέκυψε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Προφανώς και το έργο του συνόλου του Λάζλο Μπόλονι δεν θα είναι εύκολο, το συγκρότημα του Γιαννίκη μπορεί να κάνει την ζημιά(όπως παραλίγο να την κάνει πέρυσι) αλλά θα ήταν εντελώς διαφορετική η κουβέντα αν ερχόταν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ!

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός με μία και μόνο... υπέρβαση στα ημιτελικά θα καταφέρει να φτάσει σε έναν τελικό και να διεκδικήσει ένα τρόπαιο μια επταετία μετά! Εκτός και αν προκύψει κάποια έκπληξη στα άλλα ζευγάρια και όπως το 2014, φτάσει στον τελικό χωρίς να παίξει ούτε ένα ντέρμπι.

Τότε είχε χρειαστεί να αποκλείσει κατά σειρά τους Εργοτέλη, Ηρακλή Ψαχνών, Ολυμπιακό Βόλου και ΟΦΗ!

Για τον Παναθηναϊκό που έχει βυθιστεί στην αγωνιστική μιζέρια εδώ και αρκετό καιρό, το να φτάσει σε έναν τελικό είναι υπόθεση πολύ μεγαλύτερη από ότι θα ήταν αν το κλαμπ βρισκόταν σε μία κανονικότητα.

Για να συμβεί, βέβαια, αυτό το Τριφύλλι θα πρέπει να διορθώσει τα κακώς αγωνιστικά κείμενα, να μάθει επιτέλους να δημιουργεί και όταν έρθει η ώρα να διαχειριστεί σωστά εκείνες τις αναμετρήσεις και να τους δώσει την σημασία που τους πρέπει ανεξάρτητα από την βαθμολογική του κατάσταση στο πρωτάθλημα. Εξάλλου, η κατάκτηση του Κυπέλλου σιγουρεύει την έξοδο στην Ευρώπη, καθώς δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο εκτός από την χαρά του να πανηγυρίσει ο σύλλογος έναν τίτλο μετά από επτά χρόνια!

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.