ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 0-1 (vids)

Νίκος Μαρούδας
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 0-1 (vids)

bet365

Με το παρθενικό γκολ του Αζέρου Αμίρ Αγκάγεφ στο ελληνικό πρωτάθλημα (από το 5') ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ στα Γιάννενα, έμεινε στο -8 από τον Αστέρα και διατήρησε ακέραιες τις λιγοστές ελπίδες για είσοδο στην εξάδα των play offs.

Με ένα υπέρ πολύτιμο διπλό έφυγε από τα Ιωάννινα ο Ατρόμητος! Οι Περιστεριώτες... απέδρασαν από τον βούρκο των Ζωσιμάδων, χάρη σε ένα τέρμα του Αγκάγιεφ μόλις στο 5'.

Έτσι έπαιξαν

Ο Αργύρης Γιαννίκης, παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2. Ο Λοντίγκιν ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Παντελάκη, Κάργα στο κέντρο της άμυνας, ο Οικονομόπουλος ήταν δεξί μπακ και ο Πήλιος αριστερό. Στον άξονα βρέθηκαν ο Λιάσος με τον Κάστρο, δεξιά ήταν ο Μπρένερ, αριστερά ο Καρτάλης και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Κρίζμαν, Λέο.

Από την πλευρά του, ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε για ακόμα μια φορά το 4-3-2-1. Ο Μανδάς ήταν στο τέρμα, με τους Νάτσο, Γούτα, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στα χαφ βρέθηκαν ο Χαρίσης, με τους Ούμπιδες, Σάλομον δίπλα του. Στη κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός ο Εντομβόγνι, έχοντας από πίσω του τους Αγκάγιεφ, Ραμπέλο.

Ο Αγκάγιεφ... πάγωσε περισσότερο τα Γιάννενα!

Το παιχνίδι έγινε κάτω από πολύ κρύο στα Ιωάννινα, με τον Ατρόμητο να... παγώνει ακόμα την κατάσταση για τους γηπεδούχους με την έναρξη της αναμέτρησης. Μόλις στο 5', το «αστέρι» άνοιξε το σκορ με τον Αγκάγιεφ.

Ο Χαρίσης έκλεψε λίγο έξω από την περιοχή, ο Εντομβόνγι πέρασε στον Αγκάγιεφ και ο Ισραηλινός μετά από ατομική ενέργεια με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 0-1. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσες με τις δύο ομάδες να μην απειλούν ιδιαίτερα...

Από μία μεγάλη ευκαιρία στο μισάωρο

Όλα αυτά μέχρι το 28'! Σε εκείνο το λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το 0-2 με τον Εντομβόνγι να αστοχεί σε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν. Τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε την δική του μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Ο Κρίζμαν έκανε το γύρισμα, ο Λέο δεν βρήκε καλά την μπάλα, αλλά αυτή έφτασε στον Μπρένερ ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ. Στα λεπτά που έμεναν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, αλλά να μην μπορού να απειλήσουν επί της ουσίας την εστία του Μανδά με το 0-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος.

Λοντίγκιν και Πήλιος τον κράτησαν... ζωντανό

Κοντά στο 0-2 έφτασε ο Ατρόμητος με την έναρξη του δεύτερου μέρους, όμως ο Λοντίγκιν κράτησε το μηδέν με σπουδαία επέμβαση μετά από ωραία κεφαλιά του Μάτιτς στο 50'. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν την δική τους καλή στιγμή, αλλά ο Ελευθεριάδης και ο Κρίζαμαν από κοντά δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 67', οι φιλοξενούμενοι έχασαν και πάλι τεράστια ευκαιρία να... τελειώσουν την αναμέτρηση! Χαρίσης και Μάτιτς έπαιξαν ωραία το ένα – δύο, ο πρώτος πλάσαρε πάνω από τον Λοντίγκιν με τον Πήλιο σωτήρια να προλαβαίνει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή και να σώζει την εστία της ομάδας του.

Δοκάρι ο Ούμπιδες, σωτήρες Λοντίγκιν και Μανδάς!

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να αναζητούν το γκολ. Ο μεν Ατρόμητος για να τελειώσει την υπόθεση νίκη, ενώ ο δε Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα για να φτάσει στην ισοφάριση. Κάπως έτσι, ήρθε το δοκάρι του Ούμπιδες στο 71' μετά από σέντρα σουτ, ενώ και στο 76' ο αρχηγός του Ατρόμητου με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να κερδίσει τον Λοντίγκιν που και πάλι με όμορφη επέμβαση κράτησε.

Από την πλευρά του, ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 80'. Τότε, ο Παμλίδης μετά από σέντρα από τα δεξιά πλάσαρε στη κίνηση, αλλά ο Μανδάς ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Κάπως έτσι ο Ατρόμητος κατάφερε να φύγει με το διπλό από τα Ιωάννινα και να κρατήσει... ζωντανές τις πιθανότητές του για είσοδο στα play off.

MVP: Αγκάγιεφ: Ο μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου είναι κι εκείνος που έκρινε την αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες. Ένα δικό του τέρμα στο 5' ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του σε μια δύσκολη έδρα και σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λέο. Ο επιθετικός του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να φανεί σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Δεν βοήθησε την ομάδα του, με τους Κρίζμαν και Παμλίδη (σ.σ. όταν μπήκε στο παιχνίδι) να κρατούν επιθετικά τους γηπεδούχους.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Χαρίσης. Ο χαφ του Ατρόμητου έκανε ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση. Δείχνει να διανύει περίοδο εξαιρετική φόρμας και αυτό βοηθάει την ομάδα του. Έχει κλέψει την μπάλα στη φάση του γκολ, ενώ χάνει μια μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο για να σκοράρει και να κάνει το 0-2.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται συνολικά η άμυνα του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα στη φάση του γκολ. Οι αμυντικοί των γηπεδούχων αφήνουν τους αντιπάλους τους να αλλάξουν εύκολα την μπάλα έξω από την περιοχή, ενώ ευθύνη έχει και ο Λοντίγκιν που δεν βρίσκεται σε ετοιμότητα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εύκολο παιχνίδι από διαιτητικής πλευράς. Δεν υπήρχαν δύσκολες φάσεις στην αναμέτρηση με τους γηπεδούχους να... φωνάζουν για δεύτερη κάρτα στον Εντομβόνγι στο πρώτο μέρος, σε μια φάση που θα μπορούσε να είχε βγει από το τσεπάκι του διαιτητή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σημαντική νίκη για τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι δεν είχε περιθώριο να μην πάρει το τρίποντο, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα βρισκόταν στο -11 από τον έκτο Αστέρα Τρίπολης και θα... αποχαιρετούσε στην ουσία τα play off. Με μια πειστική εμφάνιση ωστόσο κι επαγγελματική νίκη έμεινε «ζωντανός» στο κυνήγι των play off. Αντίθετα, πισωγύρισμα για τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, ηττήθηκε στην έδρα του που γενικώς τα βρίσκει σκούρα φέτος. Ωστόσο, είχε καλή εικόνα στην αναμέτρηση και θα μπορούσε να έχει πάρει τον βαθμό...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Παντελάκης, Πήλιος, Οικονομόπουλος (63' Σάλιακας), Κάργας, Λιάσος (46' Ελευθεριάδης), Κάστρο (83' Νάουμετς), Καρτάλης, Μπρένερ (62' Παμλίδης), Λέο (83' Μιλιτσεάνου), Κρίζμαν

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Νάτσος, Γούτας, Γκαλβαό, Τομάσεβιτς (90+1' Στρούγγης), Ούμπιδες (90+4' Κιβρακίδης), Σάλομον, Χαρίσης, Αγκάγιεφ (60' Γιακουμάκης), Ραμπέλο (90+2' Νταβιώτης), Εντομβόνγι (46' Μάτιτς)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα