Το σερί του Χιμένεθ στην Τούμπα και η refuse to lose νοοτροπία της ΑΕΚ

Το σερί του Χιμένεθ στην Τούμπα και η refuse to lose νοοτροπία της ΑΕΚ

Κώστας Τόπας
Το σερί του Χιμένεθ στην Τούμπα και η refuse to lose νοοτροπία της ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Τούμπας και να σπάσει το αρνητικό σερί που έχει στα μεγάλα παιχνίδια.
Μπιλμπάο - Χετάφε: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και Live Streaming*. |21+

Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε η ΑΕΚ από την Θεσσαλονίκη κι έτσι δεν κατάφερε να σπάσει την αρνητική παράδοση που έχει στα ντέρμπι τα τελευταία χρόνια και να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο, μετά από έξι μήνες. Συγκεκριμένα, το ημερολόγιο έδειχνε 12 Ιουλίου 2020 όταν η Ενωση πήρε την τελευταία της νίκη σε ντέρμπι (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ) κόντρα στους «πράσινους» με 3-1. Εκτοτε ακολούθησαν τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Την Κυριακή (24/01) πρόσθεσε ακόμη ένα ισόπαλο αποτέλεσμα, αυτή τη φορά απέναντι στον ΠΑΟΚ (2-2) και με αυτόν τον τρόπο μεγάλωσε ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων ετών, που θέλει την ΑΕΚ να μην κερδίζει ντέρμπι.

Πλέον στα 26 μεγάλα παιχνίδια, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018, οι «κιτρινόμαυροι» μετράνε 3 νίκες, 12 ήττες και 11 ισοπαλίες. Εδώ όμως έρχεται ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος με την άφιξη του στην ΑΕΚ έχει καταφέρει να «συμμορφώσει» την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, έχοντας ως στόχο να την οδηγήσει και πάλι σε νικηφόρα αποτελέσματα σε μεγάλα ματς. Ο 56χρονος Ανδαλουσιανός τεχνικός σχεδόν κατάφερε να σπάσει αυτή την «κατάρα» το βράδυ της Κυριακής (24/01) στην Τούμπα. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν το επέτρεψε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, έφερε το ματς στα ίσα με αποτέλεσμα το 2-2 να παραμείνει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Ετσι, η ΑΕΚ παρέμεινε χωρίς νίκη σε ντέρμπι..

Το σερί του Χιμένεθ στην Τούμπα

Ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος όπως δήλωσε ότι έμεινε ικανοποιημένος από το αγωνιστικό πνεύμα των παικτών του, διεύρυνε ένα σπουδαίο σερί στην Τούμπα. Συγκεκριμένα, για τρίτη διαδοχική φορά ο 56χρονος τεχνικός της Ενωσης, δεν έφυγε με άδεια χέρια από την Τούμπα. Τελευταία φορά όπου η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στον πάγκο γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα στην Τούμπα, ήταν στις 25 Σεπτεμβρίου του 2011 με 3-0. Εκτοτε ο Μανόλο Χιμένεθ μετράει εκτός έδρας δύο νίκες και μία ισοπαλία κόντρα στους «ασπρόμαυρους». Με αυτόν τον τρόπο παραμένει αήττητος κόντρα στον ΠΑΟΚ στις τελευταίες τρεις επισκέψεις του στην Τούμπα.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα:

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-2 (24/01/21)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-3 (11/03/18)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1 (14/05/17)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-0 (25/09/11)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1 (18/05/11)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1 (13/11/10)

Refuse to lose

Η ΑΕΚ μπορεί να μην κέρδισε τον ΠΑΟΚ, ωστόσο η εικόνα της ήταν σαφώς βελτιωμένη συγκριτικά με τα όσα παρουσίαζε στα τελευταία της ντέρμπι. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι «κιτρινόμαυροι» θέλησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους γι’ αυτό και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με το μαχαίρι στα δόντια.

Η ασφυκτική πίεση απέφερε καρπούς στο 18’ με το γκολ του Σάκχοφ από το ύψος του πέναλτι, μετά την εξαιρετική ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία. Το αξιοσημείωτο όμως της υπόθεσης είναι πως η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει τόσο νωρίς το σκορ σε ντέρμπι μετά από αρκετό καιρό, καθώς τελευταία φορά που το πέτυχε αυτό ήταν στη νίκη με τον Παναθηναϊκό (1-3) στις 12 Ιουλίου 2020, με το γκολ του Τσιγκρίνσκι στο 08’. Δείγμα του πόσο πολύ ήθελαν οι «κιτρινόμαυροι» να βρουν πρώτοι δίχτυα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και στο τέλος να πανηγυρίσουν το τρίποντο σε ντέρμπι. Παρ’ όλα αυτά ένα λάθος του Αθανασιάδη στο 67ο λεπτό κόστισε στην ΑΕΚ. Ο γκολκίπερ της Ενωσης μπλόκαρε την μπάλα σε γύρισμα με το πόδι του Λάτσι, με τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί το έμμεσο με πάσα στον Βιεϊρίνια και τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2, όπου έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αφήνει μια πικρία στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και τον Μανόλο Χιμένεθ, καθώς η ομάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε ένα μεγάλο παιχνίδι, βρέθηκε πολύ κοντά στη νίκη αλλά στο τέλος έφυγε μόνο με τον βαθμό από το γήπεδο της Τούμπας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα