ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ένα «αδιάφορο» ντέρμπι, με πολλές γοητευτικές στιγμές!

Μιχάλης Τσαμπάς Μιχάλης Τσαμπάς
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ένα «αδιάφορο» ντέρμπι, με πολλές γοητευτικές στιγμές!

bet365

Οι προβολείς στην Τούμπα έσβησαν και ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, την... νύχτα για DVD του Λιβάι Γκαρσία, τα λάθη που επέστρεψαν στην άμυνα της Ένωσης και τις «πινελιές του Πάμπλο».
Πιθανότατα από βαθμολογικής πλευράς να ήταν και το πιο αδιάφορα ντέρμπι Δικεφάλων που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Τούμπα. Πρέπει να έχεις «προσγειωθεί σήμερα στον πλανήτη γη» για να πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός μπορεί να νιώσει απειλή από κάποιον διώκτη που βρίσκεται μακριά του με διψήφια διαφορά. Είτε αυτή είναι η ΑΕΚ, είτε είναι ο Άρης, είτε ο ΠΑΟΚ.
Όσοι οι «ερυθρόλευκοι» δεν γκελάρουν σε έδρες όπως η Τούμπα, το Περιστέρι ή η Τρίπολη έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται... εν δυνάμει πρωταθλητές έστω κι αν το savoir vivre στις δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς δεν τον αφήνουν να πει κάτι διαφορετικό από τόσο νωρίς. Με τα νέα δεδομένα όσο αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και την νέα διοργάνωση (Europa Conferance League) η 2η θέση που άλλα χρόνια φάνταζε ως «πολύφερνη νύφη» σχετικά με το ποιος θα την κατακτήσει, φέτος απλά μοιάζει ως μια θέση γοήτρου και τίποτα περισσότερο.
Με λίγα λόγια από τη μια παραμένει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) «ο καημός του ΠΑΟΚ για συμμετοχή σε ομίλους του Champions League» κι από την άλλη στον Άρη που φέτος κάνουν μια απίθανη χρονιά έχουν λόγους να αισθάνονται άτυχοι καθώς η θέση που φαίνεται να διεκδικούν μέχρι τέλους δεν δίνει και πολλά στο... ταμείο. Αδιάφορο λοιπόν από βαθμολογικής σημασίας το ντέρμπι στην Τούμπα, όμως εξαιρετικό από πλευράς ουσίας και θεάματος.
Γκολ είχε αρκετά, νεύρα επίσης πολλά, εναλλαγή συναισθημάτων και ένταση. Αν υπάρχει ένα άτομο που θα μπορούσε να πάρει το dvd του αγώνα ως ενθύμιο, προφανώς κι αυτός είναι ο Λιβάι Γκαρσία που έχει κάνει ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Ο άσος από το Τρινιντάντ προφανώς και πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τα κίτρινα και σίγουρα μπορεί να αισθάνεται πικραμένος που μια τόσο γεμάτη και θεαματική παρουσία δεν επισφραγίστηκε και με νίκη σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι.
Σε αυτό όμως πρέπει να αναζητήσει αιτίες και σε... παιδικές ασθένειες που φάνηκε να ξεχνάει η ΑΕΚ στην εποχή Μανόλο Χιμένεθ αλλά στην Τούμπα δεν τις απέφυγε αν σκεφτεί κανείς πως και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ μοιάζουν και με «κιτρινόμαυρα δωράκια». Κακή αντίδραση της αμυντικής συμπεριφοράς στο 1-1 του Κρέσπο, ακόμη πιο καλή συνεργασία και αντίληψη τόσο του Λάτσι, όσο και του κίπερ Αθανασιάδη στην φάση που προηγείται του 2-2 του Βιεϊρίνια.
Αν στην Ένωση νόμισαν πως τα άφησαν πίσω τους όλο αυτά, ένα ντέρμπι, δηλαδή ένα ματς με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από όλα τα προηγούμενα ήρθε για να θυμίσει πως «για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή». Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ που στην εποχή Γκαρσία προσπαθεί να αλλάξει ταυτότητα θα έχει να λέει για τις αντιδράσεις του. Δεν είναι και εύκολο όταν δύο φορές σε ένα ντέρμπι είσαι πίσω στο σκορ να μην το χάνεις.
Η ολική ανατροπή δεν έγινε, αλλά σαφώς και φανερώνει μια ομάδα που βάζει στα γρανάζια της το «μέταλλο» που επιθυμεί διακαώς να περάσει ο προπονητής της. Μερικά 24ωρα πριν από ένα ακόμη ντέρμπι, αυτή την φορά στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ φανερώνει ματς με ματς τις... υπογραφές του Ουρουγουανού προπονητή έστω κι αν αυτές είναι σε κομμάτια του αγώνα και όχι σε ολόκληρο 90λεπτο. Κάτι απολύτως λογικό για μια ομάδα που άλλαξε προπονητή και φιλοσοφία μετά την έναρξη της σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσαμπάς
Μιχάλης Τσαμπάς

Η πρώτη επαφή με τον.. χώρο έγινε στις «Παιδικές Φωνές» της Τετάρτης Δημοτικού σε ένα σχολείου του Αγρινίου. Ενα αθλητικό μονόστηλο και... όλος ο κόσμος δικός του. Από τότε κύλησαν... τόνοι κυβικά νερού στο αυλάκι αλλά το μυαλό πάντα εδώ γύρω τριγύριζε.

Για μια δεκαετία και κάτι μια μαγευτική περιήγηση στον κόσμο του χαρτιού και της εφημερίδας. Εφημερίδων για την ακρίβεια. Και μια και δύο και τρεις. Με μια τζούρα κι από ραδιόφωνο. Όμως η άλλοτε κραταιά και πλέον μια γλυκιά ανάμνηση «Αθλητική Ηχώ» έχει την δική της ξεχωριστή θέση στην καρδιά.

Κι από τον Ιούνιο του 2008 (βάλε κι ένα μήνα πριν τα δοκιμαστικά) το Gazzetta κυριαρχεί. Τα κτήρια αλλάζουν. Πότε Κατεχάκη, πότε Νέο Ηράκλειο και τώρα Αγία Παρασκευή. Η αγαπημένη όμως συνήθεια 15 ετών δεν αλλάζει ποτέ. Θέματα, τίτλοι, ειδήσεις, μεταγραφές, αποκλειστικότητες, συνεντεύξεις, αφιερώματα, μεγάλες διοργανώσεις. Όλα περνάνε μπροστά από τα μάτια και μεταφέρονται με αγάπη στην οθόνη. Συνεχίζεται...