Τι έχει πάρει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός από εξτρέμ και μπακ!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τι έχει πάρει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός από εξτρέμ και μπακ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta την καταμέτρηση της επιθετικής προσφοράς των ακραίων παικτών του Ολυμπιακού έως τώρα για φέτος.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Μιας και η μεγάλη κουβέντα στον Ολυμπιακό γίνεται για τα άκρα του και ο σύλλογος είναι σε αναζήτηση εξτρέμ και δεξιού μπακ, νομίζω ότι έχει μία σημασία να δούμε τα νούμερα των υπαρχόντων παικτών του Ολυμπιακού στα πλάγια της άμυνας και της επίθεσης του, αναφορικά με το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού τους. Να θυμηθούμε και να καταμετρήσουμε τι έχει πάρει μέχρι στιγμής από αυτούς φέτος η ομάδα.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχουν κάνει σε όλες τις διοργανώσεις:

Πρώτα οι εξτρέμ…

Ο Μασούρας έχει βάλει έξι γκολ κι έχει φτιάξει άλλα έξι.

Ο Βαλμπουενά έχει βάλει δύο γκολ (με πέναλτι) κι έχει φτιάξει άλλα πέντε.

Ο Ραντζέλοβιτς έχει βάλει ένα γκολ κι έχει φτιάξει άλλα τέσσερα.

Ο Μπρούμα έχει βάλει τρία γκολ κι έχει φτιάξει άλλο ένα.

Ο Βρουσάι έχει βάλει δύο γκολ κι έχει φτιάξει άλλα δύο.

Κι ο Λοβέρα έχει φτιάξει δύο γκολ.

Και στη συνέχεια οι ακραίοι μπακ…

Ο Ανδρούτσος έχει φτιάξει δύο γκολ και οι Ραφίνια, Ντρέγκερ, Χολέμπας έχουν δημιουργήσει από ένα γκολ.

Βεβαίως, σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα, αλλά και η σημαντικότητα των γκολ.

Έτσι, τα πιο σημαντικά γκολ έχουν πετύχει ο Ραντζέλοβιτς στο 1-0 με την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, ο Βαλμπουενά (με πέναλτι) το 1-0 επί της Ομόνοιας στο Καραϊσκάκη, ο Βρουσάι στο 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, κι ο Μασούρας ισοφαρίζοντας το Βόλο στο Καραϊσκάκη.

Και τα πιο σημαντικά γκολ τα έχουν φτιάξει ο Βαλμπουενά (του Χασάν στο 1-0 με τη Μαρσέιγ, το νικηφόρο του Ελ Αραμπί στο Αγρίνιο και τα δύο πρώτα στο 4-0 στην Τρίπολη), ο Βρουσάι (του Καμαρά στη Μασσαλία), ο Ραφίνια (το πρώτο στο 3-0 με τον Αστέρα), ενώ από σουτ του Μασούρα είχε προκύψει το μοναδικό γκολ (του Φορτούνη) στο 1-0 με τον ΠΑΟ κι από πέναλτι του Ραντζέλοβιτς το 1-0 με την Ομόνοια.

Σε σχέση με πέρυσι υπάρχει μεγάλη διαφορά κατά βάση με τον Βαλμπουενά, καθότι την περασμένη σεζόν είχε βάλει εννιά γκολ κι είχε δημιουργήσει 27 γκολ (!!!), ένα νούμερο πραγματικά απίστευτο. Υπήρχε ο Ποντένσε με έξι γκολ και πέντε ασίστ κι επιπλέον είχε φτιάξει εφτά γκολ ο Τσιμίκας, είχε βάλει πέντε ο Ραντζέλοβιτς, ενώ από τέσσερα είχαν δημιουργήσει οι Κούτρης, Γκασπάρ, ο δε Ομάρ είχε ένα γκολ και δύο ασίστ.

Ασφαλώς, να λάβουμε υπόψιν μας ότι φέτος έχουν παιχτεί μέχρι στιγμής περίπου τα μισά παιχνίδια της σεζόν, 26 (17 στο πρωτάθλημα, ένα στο Κύπελλο και οκτώ στην Ευρώπη) κι άρα απομένουν μίνιμουμ άλλα 24 (19 στο πρωτάθλημα, τρία στο Κύπελλο και δύο στην Ευρώπη). Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε δώσει συνολικά 58 αγώνες!

Τα δεδομένα είναι αυτά. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Αλλά οι αριθμοί λένε τις δικές τους αλήθειες. Φυσικά και το τι έχει πάρει ο Ολυμπιακός επιθετικά από τους ακραίους του παίκτες δεν αποτιμάτε μόνο από τα νούμερα-υπάρχει πρωτίστως η γενικότερη εικόνα του κάθε παίκτη-,αλλά εξίσου σίγουρα έχουν κι αυτά τη δική τους μεγάλη αξία.

Να διευκρινίσω ότι δεν βάζω στους ακραίους ούτε τον Φορτούνη, ούτε τον Σουντανί, που σε κάποια ματς έχουν παίξει στα πλάγια, καθότι ουσιαστικά είναι παίκτες άξονα. Και ο Σουντανί, που παίζει σπάνια πλέον στα πλάγια.

Άσχετο: : Και να που παραμονές του αγώνα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, προέκυψε ότι η ΑΕΚ κλείνει από τώρα για το καλοκαίρι τον Γούτα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.