Πρώτος U-20 σκόρερ στον κόσμο ο Τζόλης!

Πρώτος U-20 σκόρερ στον κόσμο ο Τζόλης!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Πρώτος U-20 σκόρερ στον κόσμο ο Τζόλης!

bet365

Ο Χρήστος Τζόλης γράφει ιστορία φτάνοντας τα 12 γκολ στη φετινή σεζόν με τον ΠΑΟΚ, επίδοση που τον φέρνει στην κορυφή των σκόρερ παγκοσμίως σε ηλικίες κάτω των 20 ετών!

Το «Golden Boy» του ΠΑΟΚ λίγες μέρες πριν κλείσει τα 19 του χρόνια συνεχίζει να θαμπώνει τους πάντες με τις ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Ο Τζόλης λίγες μέρες μετά το γκολ του κόντρα στον ΟΦΗ, έσπασε τα κοντέρ στο χθεσινό ματς (20/1) Κυπέλλου με την Λάρισα σημειώνοντας το παρθενικό του χατ-τρικ σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο νεαρός φορ έφτασε πλέον τα 12 γκολ με τον ΠΑΟΚ στην φετινή σεζόν, αφού έχει σκοράρει 4 τέρματα στο πρωτάθλημα, 3 στο Europa League, 2 στα προκριματικά του Champions League και 3 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Πρόκειται για τον κορυφαίο σκόρερ όχι μόνο στα 15 top ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά παγκοσμίως σε ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών.

Επιπρόσθετα μοιράζει 7 ασίστ σε σύνολο 27 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ σε ότι αφορά την Super League Interwetten έχει πάρει περισσότερες προσπάθειες ακόμα και από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί (38 έναντι 35).

Το wonderkid του ελληνικού ποδοσφαίρου με τα τρία γκολ που σημείωσε απέναντι στην ΑΕΛ ξεπέρασε τόσο τον 19χρονο Βραζιλιάνο, Ιγκόρ Ζεσούς που αγωνίζεται στη Σαμπάμπ Ντουμπάι (10 γκολ), αλά και το «παιδί-θαύμα» της Σλάβια Πράγας, Αμπντάλα Σίμα με επίσης 10 γκολ.

Ο Τζόλης υπολογίζοντας πάντα τα γκολ που έχει σημειώσει σε όλες τις διοργανώσεις αφήνει επίσης πίσω του, τον 18χρονο εξτρέμ της PSV Αϊντχόφεν, Νόνι Μαντουέκε, αλλά και τον 17χρονο μεσοεπιθετικό της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Φλόριαν Βιρτς. Αξίζει να σημειωθεί πως στη σχετική λίστα δεν υπολογίζεται το γκολ που πέτυχε με την Εθνική στο φιλικό κόντρα στην Κύπρο που διεξήχθη στη Ριζούπολη τον περασμένο Νοέμβριο.

Αναλυτικά η λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ του κόσμου στην τρέχουσα σεζόν (κάτω των 20 ετών):

Χρήστος Τζόλης (18 ετών) ΠΑΟΚ 27 συμ. / 12 γκολ /7 ασίστ

Ιγκόρ Ζεσούς (19 ετών) Σαμπάμπ Ντουμπάι 22 συμ. / 10 γκολ / 3 ασίστ

Αμπντάλα Σίμα (19 ετών) Σλάβια Πράγας 15 συμ. / 10 γκολ / 2 ασίστ

Βουκ Στρίκοβιτς (18 ετών) Ρούνταρ (Μαυροβούνιο) 19 συμ. / 9 γκολ /1 ασίστ

Ματίας Μάνιλαν (19 ετών) Κουρεσάρε (Εσθονία) 3 συμ./ 8 γκολ

Ντιλαν Μπόργκε (17 ετών) Γιουρόπα (Γιβραλτάρ) 8 συμ./8 γκολ

Νόνι Μαντουέκε (18 ετών) PSV Αϊντχόφεν 22 συμ. /8 γκολ /8 ασίστ

Έρνεστ Μουτσι (19 ετών) Τιρανα 19 συμ. /7 γκολ/ 4 ασίστ

Ντάβίντ Στρέλετς (19 ετών) Σλοβαν Μπρατισλάβας13 συμ. /7 γκολ /2 ασίστ

Λούκα Στανκοφσκι (18 ετών) Ραμποτνίτσκι Σκοπίων (15 συμ. /7 γκολ /2 ασίστ)

Δείτε τον Χρήστο Τζόλη εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα