Τέτοια ισοπέδωση χρόνια είχαμε να δούμε…

Τέτοια ισοπέδωση χρόνια είχαμε να δούμε…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού εστιάζοντας σε όσα ο Δικέφαλος του Βορρά πρέπει να κρατήσει και να αξιοποιήσει για τη δύσκολη συνέχεια.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τον Ολυμπιακό και αυτό είναι σημαντικό. Ειδικά σε ένα τέτοιο ματς που το δικαιούνταν 100%. Είναι άσχημο να μην παίρνεις αυτό που δικαιούσαι, αν και το άθλημα θεωρείται το κορυφαίο γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο…

Οι πολλοί θα κρίνουν με βάση το σκορ, κάτι πολύ συνηθισμένο στην Ελλάδα. Στο 1-0 θα είχαμε κείμενα και απόψεις για έναν… «καταπληκτικό ΠΑΟΚ και έναν απαράδεκτο Ολυμπιακό». Με… μισή φάση διαφορά στη συνολική εικόνα και σκορ 1-1… έχουμε άλλα αντ’ άλλων.

Πάμε σε αυτό που είδαμε…

Στο πρώτο μέρος έχουν και οι δύο διαστήματα που απειλούν. (Στα 70΄΄ ο Μουργκ δεν γίνεται να μην βρίσκει εστία με το καλό του πόδι από τα δέκα μέτρα). Πρέπει να είμαστε δίκαιοι βέβαια και να παραδεχθούμε ότι με την μπάλα στα πόδια, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος στην ανάπτυξή του. Είναι σαφώς πιο δουλεμένος και αυτό φαίνεται από το πώς (χωρίς συνέπειες) φορτώνει την πλευρά που αμύνεται ο Γιαννούλης. Εκεί επιτίθεται κατά βάση το δίδυμο Ραφίνια-Βρουσάι, αλλά σε όλο το πρώτο μέρος από εκεί έρχεται και ο αριστερός ακραίος (Βαλμπουενά) και φυσικά ο Φορτούνης, βγάζοντας ωραίους συνδυασμούς μέσα από τις υπεραριθμίες. Σε όλο αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ αντιπαρατάσσει τα πολύ καλά στημένα του. Πρώτη φορά είδαμε αυτή την ψηλή και καλά δουλεμένη ομάδα του Ολυμπιακού, να δέχεται οκτώ τελικές από κεφαλιές αντιπάλων. Στο ίδιο διάστημα ο Πασχαλάκης δίνει δώρο το φάουλ του Φορτούνη με την απίστευτα κακή απόφαση να κάνει έξοδο στα 15 μέτρα που διεκδικούν ένα γέμισμα ο Ίνγκασον με τον κατά τα άλλα εξαφανισμένο Ελ Αραμπί.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι στο χθεσινό ματς ο Σα είναι πολύ χειρότερος του Πασχαλάκη! Αλλά ξέρουμε τον έναν ότι θα σταθεροποιηθεί, ενώ από τον άλλο ξέρουμε ότι αυτό το μειονέκτημα να μην τελειώνει φάσεις και να αφήνει μπάλες «ζωντανές» στην περιοχή του, δεν θα το διορθώσει ποτέ.

Όλα αυτά στο πρώτο μέρος, γιατί αυτό που έγινε στην επανάληψη δεν έχει προηγούμενο… Τέτοια ισοπέδωση είχαμε χρόνια να ζήσουμε. Τέτοια κυριαρχία από τον ΠΑΟΚ απέναντι σε έναν καλό, δυνατό, δουλεμένο και φορμαρισμένο Ολυμπιακό, δεν ζήσαμε ούτε επί Λουτσέσκου στο 3-1.

  • Ο ΠΑΟΚ συνεχώς στην επίθεση και ο Ολυμπιακός να προσπαθεί να περάσει το κέντρο και να μην μπορεί.
  • Ο ΠΑΟΚ να προηγείται και αντί να υπάρχει αντίδραση, βλέπεις το 2-0 να έρχεται από την μία φάση στην άλλη.
  • Ο ΠΑΟΚ 11 τελικές, ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να βγάλει όχι φάση, αλλά ούτε επίθεση.
  • Ο ΠΑΟΚ να κερδίζει όλες τις μονομαχίες και να κλέβει μπάλες συνέχεια, δημιουργώντας κάθε δύο λεπτά και μία επικίνδυνη κατάσταση.
  • Ο ΠΑΟΚ 33 επικίνδυνες επιθέσεις και ο Ολυμπιακός 3, εκεί όπου (στατισιτκά) μπορεί και να έγινε λάθος γιατί κανείς δεν θυμάται τέτοια κατάσταση από τους ερυθρόλευκους στο δεύτερο ημίχρονο.

Μπορεί οι πολλοί να μην θυμούνται μεγάλες φάσεις, αλλά όταν ο Σβααμπ σηκώνεται από τα τρία μέτρα μόνος και στέλνει την μπάλα με το κεφάλι προς… την Κάτω Τούμπα, προφανώς υπάρχει μεγάλη ευκαιρία, που αλλοιώνεται από το κακό τελείωμα. Πολλά τέτοια έγιναν που δυστυχώς ο ΠΑΟΚ δεν τα εκμεταλλεύτηκε για να κλειδώσει τη νίκη.

Εδώ είναι το θέμα για τον ΠΑΟΚ. Το έγραψα και πριν το ματς. Μέσα από αυτό το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ο Δικέφαλος είχε ανάγκη να κερδίσει σε αυτοπεποίθηση. Ήταν το κομβικό ματς που θα μπορούσε να αποτελέσει ορόσημο για το ξεκίνημα του Γκαρσία στην ομάδα. Ήταν η βραδιά που θα σκέφτονταν όλοι και θα συνειδητοποιούσαν ότι… «γίνεται δουλειά, πρέπει να πιστέψουμε σε αυτή και στην βελτίωση της ομάδας, έτσι ώστε να συνεχίσουμε μέχρι αυτό το σύνολο να βγάλει όλα όσα ο Γκαρσία θέλει να βλέπει». Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε, αλλά η ισοπεδωτική αυτή εμφάνιση απέναντι σε έναν τόσο καλό και χρόνια δουλεμένο αντίπαλο, ΠΡΕΠΕΙ να τους βοηθήσει όλους εντός ομάδας να πιστέψουν σε αυτό που κάνουν κάθε μέρα.

* Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα για να συνεχιστεί η πρόοδος της ομάδας του Γκαρσία; Δεν γίνεται σε ένα τέτοιο ματς να υπολογίζονται 13 παίκτες. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να προοδεύσει ο ΠΑΟΚ χωρίς λύσεις (αριθμητικά και ποιοτικά) στο κέντρο. Πολλοί στέκονται στο τέρμα και έχουν δίκιο μια και ο ΠΑΟΚ πληρώνει τρεις εν δυνάμει βασικούς, αλλά δεν αισθάνεται σιγουριά με κανέναν. Εκεί, για να δοθεί λύση έπρεπε ΗΔΗ από το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ να έχει παραχωρήσει τον έναν, να ψάχνεται για να παραχωρήσει έναν ακόμη και να προχωρούσε η προεργασία για την εξεύρεση και την επένδυση στον έναν έμπειρο και μεγάλο γκολκήπερ που θα έδινε τη σιγουριά η οποία λείπει. Όλα αυτά όμως δεν έγιναν και χρειάζονται πολύ χρόνο. Έστω και έτσι όμως ο ΠΑΟΚ έχει τρεις για να παίζει.

Στο κέντρο ποιος θα παίξει την Κυριακή και ποιος θα παίζει κάθε Τετάρτη-Κυριακή; Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο του οποίου το μυαλό είναι αλλού; Έτσι δεν γίνεται…

Δεν είναι δυνατόν να παίζει ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ο προπονητής να γυρίζει στον πάγκο και να βλέπει δύο μόνο παίκτες που μπορούν να τον βοηθήσουν. Και αν στις άλλες θέσεις η κατάσταση είναι οριακά αποδεκτή, στο κέντρο όπου ο Εσίτι πρέπει να φύγει και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έχει πάθει… Ζαμπά, εκεί ο ΠΑΟΚ θα υποφέρει και μπορεί να σκορπίσει κάθε καλή προσπάθεια για βελτίωση, αν σύντομα δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Από την στιγμή που ΟΛΟΙ θέλουν να βοηθήσουν τον Γκαρσία για να δουλέψει και να συνεχίσει την πρόοδο, ας πάρουν και τις αποφάσεις που θα του δείξουν σε ποιους θα υπολογίζει 100%.

* Με αυτές τις αποφάσεις του Γκαρσία και με την καθυστέρηση στις αλλαγές, είδαμε τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί και να «πατάει» τον Ολυμπιακό. Το ματς έληξε 1-1. Αν έμπαινε νωρίτερα ο Τζόλης, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για το τι θα βλέπαμε στο τακτικό κομμάτι, αλλά και στο αποτέλεσμα.

* Είναι ό τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, να βλέπει τον αντίπαλό του να ρίχνει τις ευθύνες γι’ αυτή την κατάρρευση του δευτέρου ημιχρόνου στον διαιτητή και στον αέρα! Έτσι είναι, αν έτσι το θέλουν…

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.