Τσιφτσής: Ο νέος ήρωας του Αστέρα δεν ήθελε να κάθεται τέρμα

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Τσιφτσής: Ο νέος ήρωας του Αστέρα δεν ήθελε να κάθεται τέρμα

bet365

Ο Αντώνης Τσιφτσής είναι το νέο πρόσωπο που συζητείται στη Super League. Ποιος είναι ο 21χρονος τερματοφύλακας του Αστέρα; Το λάθος που έκανε όταν ήταν παιδί, η επιρροή του ξάδερφού του, το τέρμα που δεν του άρεσε καθόλου και τα μελλοντικά σχέδια που δεν του αρέσει να κάνει.

Στον πρώτο γύρο, κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Αστέρας είχε ήρωα τον Νίκο Παπαδόπουλο. Ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας υπέστη θλάση κόντρα στον Ολυμπιακό και αναγκάζεται να αφήσει τη θέση του στον Αντώνη Τσιφτσή κι ο ίδιος στο ματς της Ριζούπολης γίνεται ο νέος ήρως των κιτρινομπλέ.

Όπως πολλοί μπορεί να πιστεύουν, αυτή δεν ήταν πρώτη φορά που ο 21χρνος τερματοφύλακας θα φορούσε τα γάντια του σε επίπεδο Super League. Στις 2/4 του 2018 ο Σάββας Παντελίδης γύρισε στον πάγκο, κοίταξε τον 18χρονο τότε Αντώνη, σ' ένα ματς με τον Πλατανιά όπου το σκορ ήταν 4-0 για τους Αρκάδες και του έδωσε την πρώτη... κρυάδα. Αυτά θα ήταν και τα πρώτα του λεπτά στο κορυφαίο επίπεδο.

Όλα ξεκίνησαν με... λάθος

Αν κάτι πρέπει να ξέρει για τον νεαρό κίπερ των κιτρινομπλέ αυτό είναι ότι έχει πολύ στενές σχέσεις με την οικογένειά του. Δεν είναι μόνο η αγάπη για τους γονείς του, το μεγαλύτερο κατά τρία χρόνια Κώστα και τη μεγαλύτερη κατά δύο χρόνια αδερφή του Λίνα. Η νονά του είναι επίσης ένας άτομο που έχει σημαντικό ρόλο στη ζωή του, στη Νέα Πέλλα λίγο πιο έξω από τα Γιαννιτσά.

Το ίδιο κι ο ξάδερφός του Ραφαήλ Ζαμίδης. Αυτός ήταν η αφορμή που ο Αντώνης ήθελε να παίξει μπάλα. Τίποτα άλλο. «Δεν ήθελα το σχολείο. Όχι δεν μπορούσα, απλά δεν ήθελα. Ήθελα να παίξω μόνο μπάλα. Τίποτα άλλο», λέει σε όποιον τον ρωτήσει για το τι ήθελε να κάνει από μικρός.

Και τι καλύτερο από το να κάνει τα πρώτα βήματά του έχοντας στο πλευρό του τον ξάδερφό του. Ετσι, ο Τσιφτσής πηγαίνει στην Ακαδημία της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Μόνο που έκανε λάθος διότι ο ξάδερφός του ήταν στην Ακαδημία Γιαννιτσών, με αποτέλεσμα ύστερα από 1,5-2 εβδομάδες να φύγει και να αλλάξει... ομάδα.

Στην Ακαδημία της Αναγέννησης ο Πέτρος Μήτσιος - ο οποίος δεν είναι πλέον στη ζωή - ήταν ο πρώτος άνθρωπος που τον έβαλε τέρμα. Στην Ακαδημία Γιαννιτσών οι κ.κ. Παγουρτζής και Πρόδρομος Θεοδωρακόπουλος ήταν εκείνοι που του έδιναν να φοράει γάντια. «Δεν ήθελα καθόλου να παίζω τέρμα, Μου έλεγαν όμως ότι είμαι καλός και αυτό όσο περνούσε ο καιρός το έβλεπα και εγώ», λέει ο Τσιφτσής όταν θυμάται τα πρώτα του βήματα στη θέση του τερματοφύλακα.

Ο Αστέρας και το πρώτο συμβόλαιο

Ενα μετρημένο παιδί, που δεν του αρέσει να βλέπει το αύριο αλλά μόνο το σήμερα. Στόχος του είναι να γίνεται μέρα με τη μέρα καλύτερος. «Ενα βήμα τη φορά», όπως του αρέσει να λέει.

Τον Αύγουστο του 2015, ύστερα από ένα ματς της Βόρειας Ζώνης με τη Νότια Ζώνη, ο Σαλαπάτας τον καλεί για δοκιμαστικά στην Τρίπολη. Ο τότε προπονητής τερματοφυλάκων Τζέρι Ούγκεν εισηγείται την παραμονή του. Χωρίς συμβόλαιο. «Τους άρεσα και μου άρεσε και εμένα το κλίμα», ο λόγος που όπως λέει ο ίδιος είναι κάτοικος Τρίπολης εδώ και 6 χρόνια.

Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα το Μάιο, ο Αστέρας ανακοινώνει πως πέντε παιδιά από την Ακαδημία γίνονται επαγγελματίες. Ο Τσιφτσής ΔΕΝ είναι μέσα σ' αυτά. Η - προσωρινή - απογοήτευση... σβήνεται από τον Γιώργο Μποροβήλο. Το ίδιο κιόλας απόγευμα, ο πρόεδρος των Αρκάδων τον βλέπει στο γήπεδο. «Να έρθεις να συζητήσουμε αν θες να υπογράψεις συμβόλαιο». Μ' αυτήν την ατάκα σφραγίστηκε το μέλλον του στο Κολοκοτρώνης.

Ενα μέλλον, που για τον Τσιφτσή... δεν υπάρχει. Όπως είπαμε, το μόνο που θέλει είναι στη σημερινή προπόνηση να είναι καλύτερο απ' ότι χθες. Απ' ότι στο ματς με τον Απόλλωνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα