Οι αναμενόμενες δυσκολίες και για τον Γκαρσία

Οι αναμενόμενες δυσκολίες και για τον Γκαρσία

Οι αναμενόμενες δυσκολίες και για τον Γκαρσία

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον τελευταίο αγώνα του ΠΑΟΚ, για το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γκαρσία, αλλά και για τις αναμενόμενες δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσει ως νέος προπονητής.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Παναιτωλικός - Ολυμπιακός. |21+

Πάμε πάλι από την αρχή…

Ο ΠΑΟΚ φέτος ξεκίνησε μία προσπάθεια ΜΕΙΩΣΗΣ και ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ του μπάτζετ του γιατί έτσι έπρεπε να γίνει με βάση τα έξοδα των περασμένων ετών και την κατάσταση που ήδη έχει διαμορφωθεί στο χώρο. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο ΠΑΟΚ πόνταρε και προώθησε πολλούς νέους παίκτες. Ταυτόχρονα, παραχωρήθηκαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές και ΔΥΣΤΥΧΩΣ μερικοί από τους αντικαταστάτες τους που κόστισαν αρκετά χρήματα, δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα.

Στη διάρκεια της σεζόν ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να συμφωνήσει για την παραχώρηση του προπονητή που είχε από πέρυσι. Αυτό έγινε βασικά, γιατί πίστευε περισσότερο στον αντικαταστάτη του.

Ανέλαβε ο νέος προπονητής που αποφάσισε από την πρώτη ημέρα να δουλέψει με τον δικό του τρόπο, να επιβάλει την δική του ποδοσφαιρική φιλοσοφία και να παρατάξει την ομάδα με τον σχηματισμό που εκείνος πίστευε.

Οκ! Δηλαδή τι άλλο έπρεπε να γίνει για να περιμένουμε τα προβλήματα και τα σκαμπανεβάσματα που από την αρχή υπήρχαν και αυτά που συνεχίζουν τώρα να υφίστανται; Μετά από όόόόλα τα παραπάνω, υπήρχε περίπτωση να πήγαινε τρένο ο ΠΑΟΚ; Υπήρχε περίπτωση να μην αντιμετωπίσει δυσκολίες και ο Γκαρσία;

Λογικά μου φαίνονται όλα και φυσικά τα γράφω από τον Αύγουστο, πριν αποφασιστεί και η αλλαγή προπονητή που επέφερε νέες αλλαγές, εν μέσω της περιόδου.

Φθάνει τώρα μία περίοδος συνεχόμενων αγώνων, όπου το σύνολο του Γκαρσία παρουσιάζει το εξής ξεκάθαρο πρόβλημα: Η ομάδα του μπαίνει καλά στο γήπεδο, είναι πολύ ανώτερη των αντιπάλων, δημιουργεί μεγάλες φάσεις, είναι όμως πολύ άστοχη και δεν «καθαρίζει» τα ματς. Το πρόβλημα παρουσιάζεται εκτός έδρας, εκεί όπου οι αντίπαλοι κάποιοι στιγμή αντιδρούν, προσπαθούν, πιέζουν, πιστεύουν στην ανατροπή και… εκεί έρχεται το χάος! Έγινε στην Κύπρο με την Ομόνοια. Έγινε με τον Άρη. Έγινε με την ΑΕΛ. Ήρθε το αποκορύφωμα με τον Ατρόμητο. Στα δύσκολα και στα κρίσιμα, στην τελική ευθεία των αγώνων, το σύνολο του Γκαρσία αποδιοργανώνεται! Οι παίκτες κάνουν απίστευτα πράγματα μέσα στο γήπεδο, δεν έχουν αγωνιστική πειθαρχία και φυσικά στο τέλος χάνουν τα ματς.

Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι φταίει και έχουμε αυτό το ξεχωριστό, αλλά και συγκεκριμένο αγωνιστικό φαινόμενο. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι κακός! Χάνει το μυαλό του ως ομάδα στο φινάλε των αγώνων και όταν βρίσκεται σε δύσκολες φάσεις.

- Φταίει η φυσική κατάσταση;

- Φταίνε οι παρεμβάσεις που γίνονται ή δεν γίνονται από τον πάγκο;

- Φταίει κάτι τακτικό στο κέντρο;

- Φταίει η ψυχολογία τους;

Δεν ξέρω! Κακό είναι να το παραδεχθώ; (Ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να κάνει πώς τα ξέρει όλα… Εμείς μπορούμε να διαπιστώνουμε. Άλλοι έχουν υποχρέωση να βρίσκουν και τις λύσεις).

Πιστεύω στον προπονητή Γκαρσία τον οποίο παρακολουθώ χρόνια σε αυτή την προσπάθειά του. Εκτιμώ ότι θα το βρει τον τρόπο, έστω και αν χρειαστεί χρόνο, έστω και αν κάνει λάθη (αλίμονο αν δεν έκανε), έστω και ζοριστεί, ακόμη και αν φάει τα μούτρα του σε μερικά παιχνίδια. Είναι έξυπνος, δουλεύει, έχει πλάνο, ξέρει τις ιδιαιτερότητες του ΠΑΟΚ. Είμαι βέβαιος ότι όταν λέει… «θα φτιάξουμε μεγάλη ομάδα, αφού ξέρουμε τα λάθη μας και τα διορθώνουμε» το πιστεύει και θα κάνει τα πάντα για να πετύχει. Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί μετά από μόλις δύο μήνες, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να φύγει μόνος αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα. Στον ΠΑΟΚ εκτιμώ ότι είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι για την φετινή κατάσταση και δεν ανέθεσαν την ομάδα σε έναν οποιονδήποτε, αλλά σε αυτόν που ετοιμάζουν χρόνια, με ξεκάθαρο στόχο να τον εμπιστευθούν και να τον στηρίξουν για χρόνια.

Άρα… είναι αχρείαστες όλες αυτές οι συζητήσεις και για γέλια ή για κλάματα η προσπάθεια που γίνεται και αναπαράγεται ακόμη και εδώ στη Θεσσαλονίκη, για ενδεχόμενες συζητήσεις με άλλους προπονητές. Πρέπει να μην έχεις καθόλου αντίληψη για να καταλάβεις ποιος θέλει να πετύχει τι, γράφοντας τέτοιες ανοησίες.

* Στις 25/10 και με τον Φερέιρα στον πάγκο του ΠΑΟΚ και όταν όλοι (σχετικοί ή άσχετοι) τον κατηγορούσαν με τον χειρότερο τρόπο για τον 3-4-2-1 που χρησιμοποιεί, έγραψα αυτό το κείμενο… Ήταν τότε που ο προηγούμενος προπονητής προσπαθούσε να εξηγήσει ότι παίζει με τρία στόπερ γιατί ΔΕΝ έχει χαφ τα οποία μπορεί να εμπιστευθεί.

Μετά από 2,5 μήνες και αφού πράγματι άλλαξε ο σχηματισμός, μια και ο Γκαρσία δεν δέχεται στη δική του φιλοσοφία να παίζει ο ΠΑΟΚ με τόσους κεντρικούς αμυντικούς, αποδείχθηκε ότι μαζί, ΔΕΝ άλλαξε και η αποτελεσματικότητα της ομάδας. Απλά, με αυτό το ρόστερ, άλλαξαν τα προβλήματα του ΠΑΟΚ.

* Στο κλείσιμο θέλω να σταθώ σε κάτι άλλο. Μου έγραφε φίλος προχθές για τα μηνύματα και τις απαντήσεις διαφόρων οπαδών που δημιουργούν κλίμα στα site. Πράγματι είναι πολλοί που στοχευμένα προσπαθούν να περάσουν την εικόνα που επικρατεί και σε καφενειακές συζητήσεις. Γράφουν, γράφουν, γράφουν… στη λογική ότι στο τέλος κάτι θα μείνει.

Τι να κάνουμε; Δεν είναι απλό ή και χρήσιμο, το να μπεις σε τέτοιες «συζητήσεις».

Δηλαδή τι να απαντήσει κανείς στους δεκάδες που προχθές στο 0-1 του Σφιντέρσκι έγραφαν με μεγάλο πάθος για το τι αγώνας γίνεται σε αυτό το στυλ…

«Σθεναρή αντίσταση ο Ατρόμητος. Για γέλια όλα…»

«Σα να βλέπω τελικό Champions League! Εξυγίανση»

«Για φιλικό ωραίο ματς γίνεται…»

«Άλλο ένα φιλικό για την ομάδα των Πρεσπών…»

«Τέτοια αμυντική υπερπροσπάθεια συγκινεί πραγματικά. Μόνο που δεν πανηγύρισαν και του Ατρομήτου».

«Καιρό είχα να δω τέτοιο τελικό».

«Αναμένεται συναρπαστικός τελικός».

Τα αντέγραψα όλα και τα έχω κρατημένα. Και έψαχνα αυτούς τους ίδιους τι έγραφαν στο 3-2… Που να τους βρω;

* Ήταν μεγάλη η χαρά μου να συνεργαστώ με τους Μιχάλη Τσόχο και Βασίλη Σαμπράκο εδώ στο gazzetta και είναι πολύ θετικό, ότι έστω και από άλλη θέση, παραμένουν εδώ. Καλή αρχή στον Δημήτρη Κωνσταντινίδη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.