Ολυμπιακός: η κακή συνήθεια, η επιστροφή Καραντώνη και το Αγρίνιο με ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ!

Ολυμπιακός: η κακή συνήθεια, η επιστροφή Καραντώνη και το Αγρίνιο με ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα με αφορμή το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Παναιτωλικός - Ολυμπιακός. |21+

Σε αυτή την περίεργη σεζόν, την πιο περίεργη λόγω πανδημίας στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ακόμη πιο περίεργη από την περσινή, καθώς τότε το μεγαλύτερο κομμάτι της περιόδου είχε παιχτεί κάτω από κανονικές συνθήκες (με κόσμο κλπ), το πρώτο που μετράει σε κάθε παιχνίδι είναι το αποτέλεσμα. Παίρνεις το αποτέλεσμα; Είσαι καλά.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιες ομάδες στην Ευρώπη οι οποίες, κάποιες έως και αρκετές φορές, μπορεί να συνοδεύουν το αποτέλεσμα και με ορισμένα πολύ καλά διαστήματα απόδοσης και με πολλά γκολ. Μία από αυτές είναι ο Ολυμπιακός, με μέσο όρο σχεδόν τρία γκολ ανά ματς σε αυτές τις 14 αγωνιστικές (!)-να ξέρετε ότι μόνο Άγιαξ κι η Ζάλτσμπουργκ έχουν καλύτερο μέσο όρο σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάθε παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα μπορεί να βάζει από τρία έως έξι γκολ όπως έχει κάνει και στις πέντε τελευταίες νίκες του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι το αποψινό παιχνίδι του στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό προσφέρεται, θεωρητικά, για να συνεχίσει έτσι, με το σκεπτικό ότι σε αυτό το γήπεδο ο πρωταθλητής Ελλάδας όχι απλά έχει κερδίσει και στα πέντε προηγούμενα πρωταθλήματα, αλλά το έχει κάνει με στιλ: 3-0, 5-0, 4-1, 2-0, 5-2! Για την ακρίβεια, κατά ένα περίεργο τρόπο, πιο εύκολα κερδίζει στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό παρά μέσα στο Καραϊσκάκη! Κάπως έτσι και στον α΄ γύρο φέτος το αποτέλεσμα στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός (τελικό 2-0) ήταν 0-0 στο ημίχρονο κι 1-0 έως το 85’…

Μόνο που αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να αποδεχθούμε ότι κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό κι έχει τη δική του ιστορία. Δεν λέω ότι ο Παναιτωλικός είναι κανένας…πανίσχυρος αντίπαλος, ωστόσο δεν μπορώ και να διαγράψω ότι όλους τους αγώνες του με τις μεγάλες ομάδες τους έχει παλέψει πάρα πολύ και μόνο σάκος του μποξ δεν αποδείχθηκε. Να υπενθυμίσω…

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ (τελικό 1-3) με το σκορ 1-1 έως το 88ο λεπτό!

Παναιτωλικός-ΑΕΚ (τελικό 0-2) με το σκορ 0-1 έως το 87ο λεπτό και το Αγρίνιο να χάνει πέναλτι στο 75ο λεπτό για το 1-1!

ΠΑΟ-Παναιτωλικός 2-1 και ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0, δηλαδή δύο εκτός έδρας ήττες στο γκολ.

Όλα αυτά τα ματς, συν εκείνο του α΄ γύρου στο Καραϊσκάκη, είναι σαν μία προειδοποίηση ότι ο Παναιτωλικός δεν είναι μακριά από το να κάνει τη ζημιά φέτος σε μία μεγάλη ομάδα…

Επιπλέον, να έχουμε υπόψιν μας ότι ο Παναιτωλικός κινδυνεύει με υποβιβασμό, άρα κάθε παιχνίδι το «κτυπάει», ότι δεν έχει απουσίες (πλην του νεαρού Λιάβα) σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που θα αλλάξει τη μισή ενδεκάδα του κι ότι όλη η ποδοσφαιρική ελληνική πιάτσα ξέρει ότι σε διοικητικό επίπεδο οι δύο σύλλογοι μόνο καλές σχέσεις δεν έχουν-στις ψηφοφορίες της Λίγκας, δεν υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός να ψηφίσει άσπρο κι ο Παναιτωλικός να μην πει μαύρο…

Το σημερινό παιχνίδι έχει την ιδιαιτερότητα και της επιστροφής του διαιτητή Καραντώνη σε αγώνες του Ολυμπιακού. βλέπετε, από εκείνο το «επεισοδιακό» ΠΑΣ-Ολυμπιακός (1-1) ο συγκεκριμένος ρέφερι δεν είχε ξαναοριστεί σε παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Για να είμαι ειλικρινής, η εικόνα που είχα για τον Καραντώνη ήταν θετική. Όσες φορές τουλάχιστον είχε παίξει Ολυμπιακό, ποτέ δεν είχε δώσει δικαίωμα-ίσα ίσα έδειχνε ισορροπημένος διαιτητής, με σωστές αποφάσεις. Τώρα, τι τον έπιασε φέτος στα Γιάννινα κι έδειξε μία εχθρότητα προς τον Ολυμπιακό, δεν μπορώ να το καταλάβω. Βέβαια, η φάση που αλλοίωσε το αποτέλεσμα, με την ακύρωση ως δήθεν οφσάιντ του γκολ του Χασάν στο 90’, δεν ήταν της δικής του αρμοδιότητας αλλά του VAR Κοτσάνη και κυρίως του AVAR Απτόσογλου, αλλά ο Καραντώνης σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν έδωσε ένα σφύριγμα στον Ολυμπιακό, ενώ ειδικά σε δύο περιπτώσεις πέναλτι έκανε ότι δεν είδε και δεν άκουσε.

Για να δούμε πώς θα σφυρίξει σήμερα στο Αγρίνιο, με το παιχνίδι παραμονές του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Κοινώς, με μία αποβολή απόψε ο όποιος παίκτης του Ολυμπιακού πάρει την κόκκινη, χάνει το μεγάλο παιχνίδι της προσεχούς Τετάρτης…

Με το «ωραίο» να είναι, για να επιστρέψουμε στο σημερινό ματς, ότι ο Παναιτωλικός έχει πάρει πέναλτι σε όλα τα παιχνίδια του με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ φέτος! Για να καταλάβετε δε πώς πάει το πράγμα ακόμη και φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Παναιτωλικός έχει πάρει εφτά πέναλτι (δηλαδή του δίνουν ένα ανά δύο αγωνιστικές) κι ο Ολυμπιακός δύο!!! Και πότε τα πήρε; Στη Λαμία με το σκορ ήδη 3-0 υπέρ του και με την ΑΕΚ στο 93’ με το σκορ 2-0 υπέρ του...

Επόπτες είναι ένας Μακεδόνας, ο Ι. Δημητριάδης (προς Θεού, μην χάσουμε και δεν ορίσουμε σε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού Θεσσαλονικιό) κι ένας Αθηναίος, ο Σαμοίλης, για τον οποίο στις σημειώσεις μου βρήκα ότι στο περσινό Αστέρας-Ολυμπιακός, στην πρώτη κιόλας ευκαιρία του Ολυμπιακού, στα 25 δευτερόλεπτα, είχε ανακαλύψει οφσάιντ του Μασούρα (βρίσκονταν στην ίδια ευθεία) κι είχε έτσι ακυρώσει επίθεση για γκολ-και τότε δεν υπήρχε το VAR, για να πούμε ότι αν έμπαινε γκολ, θα άλλαζε την απόφαση του επόπτη. Μπορείτε να το δείτε στο 0.13 εδώ https://www.youtube.com/watch?v=1TSomPok9Eg. Κι εδώ η φωτογραφία.

Τέλος πάντων, θέλω να σταθώ και σε κάτι άλλο, με αφορμή την γκολάρα του Καμαρά με το σουτ έξω από την περιοχή την Τετάρτη στην Τρίπολη: Απορώ πραγματικά γιατί οι παίκτες του Ολυμπαικού αποφεύγουν σαν τον διάβολο το λιβάνι να σουτάρουν από τα 20-25 μέτρα. Και γιατί πρέπει να φτάσουν στα 10-15 μέτρα για να εκτελέσουν, να τελειώσουν μία φάση.

Κοιτάξτε, εγώ δεν λέω να σουτάρουν απ΄ όπου να΄ναι, όπως κάνει ατυχώς συχνά ο Καμαρά. Αλλά από την στιγμή που όλες οι ελληνικές ομάδες παίζουν κλειστά τον Ολυμπιακό, και δεν είναι εύκολο να τις διασπάσεις ειδικά όσο το ματς είναι στο 0-0 η, ακόμη και στο 1-0, δεν υπάρχουν πιο ασφαλείς εναλλακτικοί τρόποι να φτάσεις κοντά στο γκολ από τις στατικές φάσεις και τα σουτ έξω από την περιοχή. Ο δε Ολυμπιακός έχει παίκτες με μεγάλη ικανότητα και στα μακρινά σουτ, αν θυμηθούμε το γκολ του Εμβιλά στη Λαμία, εκείνο του Ελ Αραμπί στην Ομόνοια, το φάουλ του Φορτούνη στην Τρίπολη και τις σουτάρες του Καμαρά στη Μασσαλία και την Τετάρτη με τον Αστέρα. Και καλό σουτ κι από μακριά έχουν κι ο Μπουχαλάκης κι ο Μασούρας με τον Χολέμπας.

Δεν είναι…ντροπή για μία ομάδα να σουτάρει από τα 22 μέτρα! Και δεν νομίζω ότι είναι στα συν του φετινού Ολυμπιακού ότι πρόκειται για μία από τις ομάδες με τις λιγότερες τελικές εκτός περιοχής! Ίσα ίσα νομίζω ότι είναι μια κακή συνήθεια.

Άσχετο: τουλάχιστον τρεις εβδομάδες εκτός δράσης με θλάση μένει ο Ποντένσε στη Γουλβς. Κι εγώ θυμήθηκα ότι και πέρσι μεσούσης της σεζόν ο Πορτογάλος είχε βγει νοκ άουτ με θλάσεις τόσο στις 15 Δεκέμβρη (είχε γίνει αλλαγή στο 36’ με τον Αστέρα στην Τρίπολη), όσο και στις 5 Γενάρη (είχε γίνει αλλαγή στο 59’ με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη). Εκείνα τα δύο παιχνίδια, όσο πρόλαβε να παίξει σε αυτά τα δύο, ήταν τα μόνα στα οποία είχε αγωνιστεί το δίμηνο Δεκέμβρη-Γενάρη, πριν τελικά στο τέλος Γενάρη κάνει μεταγραφή στην Γουλβς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.