ΠΑΟΚ: Μίκαελ Κρμέντσικ και με τη… βούλα

ΠΑΟΚ: Μίκαελ Κρμέντσικ και με τη… βούλα

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Μίκαελ Κρμέντσικ και με τη… βούλα

bet365

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσέχου επιθετικού από την Κλαμπ Μπριζ με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος της απόκτησης του Μίκαελ Κρμέντσικ από την Κλαμπ Μπριζ στον ΠΑΟΚ, με τη μορφή δανεισμού για τους επόμενους έξι μήνες.

Μετά την παρουσίαση μέσω των social media της η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ προχώρησε και στην επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με την Κλαμπ Μπριζ για τον δανεισμό του Μάικλ Κρμέντσικ ως το τέλος της σεζόν. Ο Τσέχος επιθετικός θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 27».

Ο 3ος Τσέχος του ΠΑΟΚ κι αυτός είναι σέντερ φορ!

Στη συνέχεια γίνεται μια μίνι παρουσίαση του βιογραφικού για τον τρίτο Τσέχο ποδοσφαιριστή, μετά τους Λούχοβι και Νέτσιντ, που θα φορέσει την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

«Ο Κρμέντσικ γεννήθηκε στο Κράσλιτσε της Τσεχίας στις 15 Μαρτίου 1993. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις Ακαδημίες της ομάδας της γενέτειράς του και στη συνέχεια μεταπήδησε στην Μπάνικ Σοκόλοβ. Οι άνθρωποι της Βικτόρια Πλζεν διέκριναν το ταλέντο του, κινήθηκαν γρήγορα και τον απέκτησαν, αρχικά για τα τμήματα υποδομής.

Το 2011 πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα και τον Απρίλιο του ίδιου έτους έκανε το ντεμπούτο του σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Πρίμπραμ. Τη σεζόν 2011-12 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπάνικ Σοκόλοβ, όπου πέτυχε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ.

Ακολούθησαν τέσσερις σεζόν με συνεχόμενους δανεισμούς σε Τσάσλαβ, Γκραφίν Βλάσιμ, Μπάνικ Οστράβα και στη Ντούγκλα Πράγας, στις μικρές κατηγορίες της Τσεχίας. Το δεύτερο μισό της σεζόν 2015-16 επέστρεψε στην Βικτόρια και άρχισε ν’ ανεβάζει στροφές.

Αρχικά σε εννιά αγώνες σκόραρε τρεις φορές και ουσιαστικά κέρδισε μία θέση στο ρόστερ της ομάδας. Η ευκαιρία που τόσο πολύ περίμενε ήρθε και φρόντισε να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, κατάφερε να εντυπωσιάσει με τη φανέλα της Βικτόρια. Σε 124 αγώνες σημείωσε 62 γκολ, έδωσε 16 ασίστ και κατέκτησε συνολικά τέσσερα πρωταθλήματα, ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της λίγκας τη σεζόν 2017-18.

Μία ρήξη συνδέσμου στο γόνατο τη σεζόν 2018-19 τον κράτησε για μεγάλο διάστημα εκτός γηπέδων, αλλά στην επιστροφή του παρέμεινε καυτός και έπεισε την Κλαμπ Μπριζ για τις δυνατότητές του.

Τον Ιανουάριο του 2020 οι Βέλγοι ξόδεψαν έξι εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους. Η προσαρμογή ήταν δύσκολη για τον Τσέχο φορ, ο οποίος σκόραρε τρεις φορές σε 19 αγώνες, έδωσε άλλες τόσες ασίστ.

Είναι διεθνής από το 2016 μετρώντας 26 παιχνίδια και εννιά γκολ με τη Εθνική Τσεχίας, ενώ έχει περάσει κι από όλα τα μικρότερα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων της πατρίδας του.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στη μεταγραφική αγορά για αναζήτηση φορ, με τον Μάικλ Κρμέντσικ να είναι ο εκλεκτός.

Καλώς ήρθες Μάικλ!».

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα