Μάντζιος: «Δεν μας φοβίζει η λέξη πρωταθλητισμός»

Μάντζιος: «Δεν μας φοβίζει η λέξη πρωταθλητισμός»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μάντζιος: «Δεν μας φοβίζει η λέξη πρωταθλητισμός»

bet365

Ο Άκης Μάντζιος έκανε απολογισμό για τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος, ξεχώρισε αγώνες, έδωσε το στίγμα του για το 2021 και αναφέρθηκε στο στοιχείο που χαρακτηρίζει τον φετινό Άρη.

Μάντσεστερ Γ. - Άστον Βίλα: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

υνειδητοποιημένος με ότι έχει καταφέρει η ομάδα του αλλά και επιδεικνύοντας μηδενικό φόβο ακούοντας τη λέξη «πρωταθλητισμός», ο 51χρονος τεχνικός του Άρη θα προσπαθήσει να δημιουργήσει περαιτέρω εξέλιξη. Βασικός σύμμαχος είναι αυτός που εισπράττει μέσα από την ομάδα, τη δίψα που βλέπει στα πρόσωπα των παικτών, την προσωπική απαίτηση για περισσότερα πράγματα από τα… συνηθισμένα. «Δε νομίζω ότι στο ξεκίνημα της χρονιάς υπήρχαν πολλοί που πίστευαν ότι ο Άρης θα τελείωνε τον πρώτο γύρο στη δεύτερη θέση και μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον πρώτο. Όταν ανέλαβα την ομάδα, στόχος ήταν η τετράδα και η Ευρώπη, όταν όμως δείχνεις πως είσαι μια ομάδα που μπορείς να το διεκδικήσεις, νομίζω όλοι θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ένα σκαλί πιο πάνω από τον αρχικό στόχο. Αυτό δείχνει η αναζήτηση παικτών. Όλοι το έχουμε μέσα μας στην ομάδα. Αφού δείχνει ότι μπορεί», είπε, εξηγώντας γιατί ο Άρης θέλει περαιτέρω θωράκιση. Στάθηκε μάλιστα ειδικά στο πρόγραμμα του επόμενου ενάμιση μήνα. «Στις επόμενες 42 ημέρες θα δώσουμε 13 παιχνίδια και γενικώς είναι δύσκολος μήνας ο Ιανουάριος. Θα δούμε πώς θα πάει. Αν η ομάδα παραμείνει εκεί, όσο περνούν τα παιχνίδια που έλεγε και ο άλλος της Λέστερ… Αλλά έχει πολλά ματς ακόμη».

«ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ»

Στον απολογισμό του για τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος, ο Άκης Μάντζιος ρωτήθηκε για το αν η ομάδα έχει την πνευματική ωριμότητα για να διαχειριστεί ένα αρνητικό αποτέλεσμα. «Μακάρι να τα κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και να μη χάσουμε κανένα, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει και η στραβή. Μπάλα είναι. Θεωρώ όμως ότι θα είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Και πιστεύω ότι βοηθάει το γεγονός πως θα έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια, κάθε τρεις μέρες. Οπότε ούτε να σκεφτείς, ούτε να αναλύσεις τίποτα, κοιτάς μπροστά».

Ρωτήθηκε για τις επιλογές, αν «βγάζουν» στεναχώρια οι ποδοσφαιριστές που έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής. «Όλοι ξέρουν ότι θα έχουν την ευκαιρία τους. Στην ομάδα οι παίκτες νιώθουν, γιατί το εισπράττουν, ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Δεν έχω μετανιώσει για κάποια απόφαση. Πιστεύω ότι ίσως αδίκησα κάποια παιδιά, ίσως θα μπορούσαν να παίξουν κάποιο παιχνίδι παραπάνω. Στη θέση του τερματοφύλακα μέσα σ’ έξι αγωνιστικές έπαιξαν και οι τρεις. Δε νομίζω ότι έχει ξανασυμβεί αυτό στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου».

Εκεί ρωτήθηκε για το ζήτημα που προέκυψε με τον Μάριο Σιαμπάνη, αν η ομάδα λειτούργησε ως ασπίδα. «Εννοείται! Έτσι λειτούργησαν τα αποδυτήρια μας. Δεν υπήρχε καμία γραμμή. Ήταν αυθόρμητη αντίδραση. Και οι άλλοι τερματοφύλακες και γενικά όλα τα παιδιά για τον Μάριο».

«ΚΟΜΒΙΚΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ»

Από τον προπονητή του Άρη ζητήθηκε να ξεχωρίσει ένα παιχνίδι το οποίο θεωρεί κομβικό στην πορεία της ομάδας. «Πιστεύω ότι κομβικό ήταν το παιχνίδι με την Τρίπολη γιατί είχαμε να διαχειριστούμε και το πρόβλημα με τον κορονοϊό. Ήταν ένα παιχνίδι με μια ομάδα καλή που βγάλαμε πράγματα. Σίγουρα όμως και το διπλό στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό. Ήταν σημαντικό γιατί κι εμείς δεν ήμασταν καλά, δεν ήμασταν απολύτως έτοιμοι. Και νομίζω ότι το παιχνίδι που επιβεβαίωσε ότι η ομάδα είναι καλή, ήταν εκείνο με τον Ατρόμητο». Σε επίπεδο καθολικής υπεροχής, ξεχώρισε το πρώτο ημίωρο του αγώνα με τον ΟΦΗ. «Είναι αυτό που θέλουμε όλοι στην ομάδα. Αλλά τώρα το θέλουμε σε μεγαλύτερη διάρκεια. Με τον ΟΦΗ το κάναμε για ένα τέταρτο. Θέλουμε να γίνει 30λεπτο. Είναι και πώς θα πάει και το παιχνίδι. Είναι και θέμα ημέρας. Θα θέλαμε επίσης να έχουμε μεγαλύτερη κατοχή. Να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Αυτή η ομάδα μπορεί να το κάνει».

Ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την πλευρά του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», δεδομένου του ότι επιδιώχθηκε επικοινωνιακά να μειωθεί η επικράτηση της ομάδας του. «Και να με ενοχλεί, τι μπορώ να αλλάξω; Οπότε δεν μπαίνω στην διαδικασία. Χαλάς το μυαλό σου δηλαδή. Ξέρω ότι ήμασταν καλύτεροι κερδίσαμε δίκαια και δεν μπαίνουμε σε επικοινωνιακά τρυπάκια. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο», απάντησε.

Το παράπονό του ήταν ότι.. «ως παίκτης έχω ζήσει το γεμάτο γήπεδο, αλλά ως προπονητής όχι. Να δω δηλαδή το γήπεδο να βράζει. Βλέπω ότι ο κόσμος είναι εκστασιασμένος, εισπράττω μεγάλη ικανοποίηση γι’ αυτό που γίνεται στην ομάδα. Αυτό είναι ωραίο να δίνεις χαρά στον κόσμο. Ο Άρης είναι μεγάλος σύλλογος και υπάρχουν απαιτήσεις».

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ

Ο Άκης Μάντζιος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την υπόθεση του Νικόλα Ιωάννου, αναφέρθηκε και στην πρόθεση προσθήκης ενός σέντερ φορ. «Είναι γνωστός ο στόχος της προσθήκης σέντερ φορ και αριστερού μπακ. Θεωρώ ότι είναι κοντά στο να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ιωάννου. Σε ότι αφορά τον σέντερ φορ, δεν είμαστε πουθενά και δε νομίζω ότι ισχύουν τα διάφορα ονόματα που έχουν γραφτεί. Κοιτάμε αρκετούς παίκτες αλλά δεν μας έχει εντυπωσιάσει κάτι μέχρι στιγμής».

Αναφέρθηκε όμως και στο ενδεχόμενο αποχωρήσεων. «Δεν είναι ότι θα έρθει ένας παίκτης και θα φύγει κάποιος άλλος. Το πλάνο δεν είναι έτσι. Τώρα ειδικά που θα έχουν 13 ματς μέσα σε 42 μέρες, δηλαδή μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου κάθε τρεις μέρες θα έχουμε παιχνίδια. Θέλουμε λύσεις. Όλοι θα χρειαστούν και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Αν τώρα κάποιος θεωρήσει ότι είναι καλύτερο για τον ίδιο να πάει σε άλλη ομάδα, αυτό είναι διαφορετικό θέμα. Θα πρέπει να μιλήσει με τη διοίκηση».

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν δανεισμοί ποδοσφαιριστών ούτως ώστε να ελαφρύνει το ρόστερ, επιβεβαίωσε ότι… «ναι, κάποια παιδιά από τους μικρούς θα τα δώσουμε γιατί έτσι όπως είναι δομημένη η ομάδα δύσκολα θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και θεωρώ ότι είναι καλύτερο να πάνε κάπου όπου θα μπορέσουν να παίξουν. Μας ενδιαφέρει να παίξουν». Αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Αλί Αντέμ. «Έχει στοιχεία, θέλει δύναμη πολλή. Τώρα έξι μήνες προπονητικά έχει δουλέψει. Χρειάζονται παιχνίδια όμως. Να παίξει για να βελτιωθεί».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα