Ο χρόνος που παίζει ο Φορτούνης φέτος στον Ολυμπιακό…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο χρόνος που παίζει ο Φορτούνης φέτος στον Ολυμπιακό…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον φετινό Φορτούνη και τον χρόνο που παίρνει.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ο Φορτούνης είναι κατά κοινή ομολογία τη φετινή σεζόν ένας από τους καλύτερους και πιο πολύτιμους παίκτες του Ολυμπιακού.

Η δε παρουσία του παίρνει άλλη διάσταση αν τσεκάρουμε τον χρόνο συμμετοχής του τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Καθότι δεν τον λες και πολύ…μεγάλο. Για την ακρίβεια, ο Έλληνας άσος παίζει κατά μέσο όρο 49 με 59 λεπτά ανά αγώνα πρωταθλήματος και 43 με 49 λεπτά ανά αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο πρωτάθλημα έχει παίξει στις 10 από τις 12 αγωνιστικές, χάνοντας δύο παιχνίδια λόγω μικροτραυματισμών (με Παναιτωλικό και Λαμία). Συνολικά έχει 590 λεπτά συμμετοχής, άρα παίζει 59 λεπτά κατά μέσο όρο (η, 49 λεπτά αν υπολογίσουμε και τις 12 αγωνιστικές, κάνοντας τις σχετικές διαιρέσεις). Σε αυτά τα 59 λεπτά ανά ματς έχει στο ενεργητικό του δύο γκολ και εφτά ασίστ.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει παίξει στα εφτά από τα οκτώ παιχνίδια, χάνοντας ένα (με τη Σίτι στο Μάντσεστερ) λόγω μικροτραυματισμού. Συνολικά έχει 344 λεπτά συμμετοχής, άρα παίζει 49 λεπτά κατά μέσο όρο (η, 43 λεπτά αν υπολογίσουμε και τα οκτώ παιχνίδια). Σε αυτά τα 49 λεπτά ανά ματς δεν έχει γκολ η, ασίστ. Ωστόσο, από τα δικά του πόδια ξεκίνησε στη Γαλλία το γκολ του Καμαρά επί της Μαρσέιγ (1-2), ενώ έχει βγάλει ασίστ και στα δύο ματς με την Πόρτο (έξω στον Χασάν στο τελευταίο λεπτό και μέσα στον Ελ Αραμπί με το σκορ στο 0-1 στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου), άσχετα αν οι δύο φορ του Ολυμπιακού έχασαν τις ευκαιρίες από άριστες θέσεις.

Γενικά η παρουσία του Φορτούνη είναι καταλυτική στο πρωτάθλημα, με αποκορύφωμα το μοναδικό γκολ του στο νικηφόρο ντέρμπι (1-0) με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, ενώ και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με το που μπήκε έκανε τη διαφορά: και στο 1-0 με τη Μαρσέιγ και στα δύο παιχνίδια με την Πόρτο. Το ερώτημα που προκύπτει αναπόφευκτο: είναι επαρκής ο χρόνος που παίζει ο Φορτούνης (55 λεπτά κατά μέσο όρο, υπολογίζοντας τα συνολικά 934 λεπτά συμμετοχής του στα 17 παιχνίδια) η, πρέπει να παίζει περισσότερο;

Να σημειώσουμε ότι όπως και στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι και όταν μπαίνει αλλαγή στο πρωτάθλημα, έχει βοηθήσει κι έχει κάνει τη διαφορά. Π.χ. στα Γιάννινα (1-1) έβγαλε την ασίστ για την ισοφάριση, με τον Αστέρα (3-0) άνοιξε το σκορ για τη νίκη με δικό του γκολ, με τον ΟΦΗ (2-0) έδωσε την ασίστ για το δεύτερο γκολ που κλείδωσε το τρίποντο και με την ΑΕΚ (1-1) ο ίδιος ξεκίνησε το γκολ του Βρουσάι.

Αν μη τι άλλο, αυτό που επιπλέον πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Φορτούνη είναι ότι και μπαίνοντας σαν αλλαγή έχει καλή παρουσία και τα δίνει όλα, με ασίστ και γκολ. Όπως επίσης πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Πέδρο Μαρτίνς το δικαίωμα να χρησιμοποιεί κάθε παίκτη ανάλογα με το πως ο ίδιος κρίνει για το συμφέρον της ομάδας...

Άσχετο: Μπορεί λοιπόν να έχουμε δύο Βραζιλιάνους στα άκρα της άμυνας…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.