Η μεγάλη τρικλοποδιά που έβαλαν στον Ολυμπιακό!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η μεγάλη τρικλοποδιά που έβαλαν στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta πώς «έριξαν» τον Ολυμπιακό και βγήκαν από πάνω ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ σε μία πολύ κρίσιμη καμπή της μάχης του τίτλου.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Παραδοσιακά ο Γενάρης είναι ένας μήνας που κρίνει πολλά στην έκβαση της μάχης του τίτλου στο ελληνικό πρωτάθλημα, διότι οι ομάδες δίνουν πολλά παιχνίδια, στο πρόγραμμα σχεδόν πάντα υπάρχουν και ντέρμπι, οπότε για την οικονομία του πρωταθλήματος είναι πολύ σημαντικός.

Πόσο δε μάλλον ο φετινός Γενάρης , υπό την έννοια ότι γίνονται οκτώ (!) αγωνιστικές, συν ένα ματς Κυπέλλου-με τη ρεβάνς αμέσως μετά, στις 3 Φλεβάρη. Και ακριβώς πάνω σε αυτό τον κρίσιμο μήνα έρχεται μία μεγάλη τρικλοποδιά που έγινε στον Ολυμπιακό από τους αντιπάλους του, χάρη στους συσχετισμούς που υπάρχουν στις ψηφοφορίες της Λίγκας και, πρωτίστως, στην διάθεση της ΕΠΟ, που είναι γνωστή πια είναι έναντι του Ολυμπιακού.

Διότι πρόκειται περί τεράστιας τρικλοποδιάς, αυτό που έγινε με τον ορισμό των εξ αναβολής ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και Άρη-ΑΕΚ στο διήμερο 13-14 Γενάρη, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να οριστούν το διήμερο 20-21 Γενάρη, δυνατότητα που εκ των υστέρων την στέρησε η ΕΠΟ ορίζοντας τα πρώτα παιχνίδια του Κυπέλλου σε εκείνο το διήμερο (20.21.1)…

Προσέξτε πώς πάει το πρόγραμμα των ομάδων τώρα, με τέσσερα παιχνίδια μέσα σε 10 ημέρες!

Ολυμπιακός

3.1 Ολυμπιακός-ΑΕΚ

6.1 Αστέρας-Ολυμπιακός

9.1 Παναιτωλικός-Ολυμπιακός

13.1 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Άρης

4.1 Λαμία-Άρης

7.1 Άρης-Βόλος

11.1 Γιάννινα-Άρης

14.1 Άρης-ΑΕΚ

ΠΑΟΚ

3.1 Λάρισα-ΠΑΟΚ

7.1 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

10.1 ΠΑΟΚ-Βόλος

13.1 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

ΑΕΚ

3.1 Ολυμπιακός-ΑΕΚ

6.1 ΑΕΚ-Παναιτωλικός

11.1 Λαμία-ΑΕΚ

14.1 Άρης-ΑΕΚ

Κοιτάξτε:

Πρώτον, ο Ολυμπιακός δίνει μέσα σε 10 μέρες δύο ντέρμπι, ενώ ο ΠΑΟΚ ένα.

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός δίνει τρία συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα (!), ενώ στην αρχή του πρωταθλήματος είχε συμφωνηθεί απ΄ όλες τις ομάδες να υπάρξει κλειδάριθμος και καμία να μην παίξει τρία συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας.

Τρίτον, ο ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ξαναπαίζει εντός έδρας.

Τέταρτον, η ΑΕΚ πήρε το αβαντάζ να παίξει Πέμπτη το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη. Ούτε αυτό το δικαίωμα δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό, να έχει μία ημέρα παραπάνω να ξεκουραστεί έχοντας παίξει προηγουμένως δύο σερί ματς στην επαρχία.

Δείτε τώρα πώς θα είχε διαμορφωθεί το πρόγραμμα των ομάδων, αν τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και Άρη-ΑΕΚ ορίζονταν στις 20.1

Ολυμπιακός

17.1 Ολυμπιακός-ΠΑΣ

20.1 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

24.1 Ατρόμητος-Ολυμπιακός

Άρης

17.1 Άρης –ΠΑΟ

20.1 Άρης-ΑΕΚ

24.1 Απόλλωνας-Άρης

ΠΑΟΚ

17.1 ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

20.1 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

24.1 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

ΑΕΚ

17.1 ΑΕΚ-Ατρόμητος

20.1 Άρης-ΑΕΚ

24.1 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Σε μία τέτοια περίπτωση, θα είχαν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δύο συνεχόμενα ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ και τα δύο στην Τούμπα, ενώ η ΑΕΚ και τα δύο στη Θεσσαλονίκη.

Δίκαιο, μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί; Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Οπότε, «ρίχνουμε» ως Λίγκα και ως ΕΠΟ τον Ολυμπιακό και καθαρίζουμε, αντί να ψάξουμε να βρούμε μία λύση σωστή και δίκαιη, που θα φροντίζει για την ισονομία του πρωταθλήματος.

Άσχετο: Ο Μαρτίνς επιμένει «πορτογαλικά»…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.