«Μπέμπηδες», Αρης και Βόλος το αλατοπίπερο του πρώτου γύρου

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
«Μπέμπηδες», Αρης και Βόλος το αλατοπίπερο του πρώτου γύρου

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τον άχρωμο πρώτο γύρο της Superleague Interwetten, τη λάμψη των πιτσιρικάδων και τα «καρυκεύματα» του Αρη και του Βόλου σε ξαναζεσταμένο φαγητό...

Η αλήθεια είναι πως ο πρώτος γύρος της εφετινής Superleague Ιnterwetten ήταν άχρωμος. Η απουσία των φιλάθλων από τα γήπεδα, οι αναβολές παιχνιδιών λόγω του κορονοϊού, το φτωχό μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού (μετρημένες οι πραγματικά εύστοχες επιλογές) προϊδέαζαν για μια σεζόν όχι με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όσο οι τρεις προηγούμενες.

Κυρίως, όμως, είναι η έλλειψη ανταγωνισμού λόγω της υπεροχής (ακόμα κι αυτού του προβληματικού συγκριτικά με πέρυσι) Ολυμπιακού αλλά και τα τρία εισιτήρια στο Conference League (ακύρωση του «κινήτρου» για το δεύτερο εισιτήριο στο Champions League) είναι τα βασικά στοιχεία για το μικρότερο ενδιαφέρον συγκριτικά με τους πρώτους γύρους από το 2017 έως το 2020.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος ότι εφέτος θα γίνει... χαμός στο Κύπελλο! Οχι μόνο επειδή είναι η διοργάνωση η οποία δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο όπως κάθε χρονιά. Οχι μόνο διότι ομάδες όπως ο Αστέρας και ο Ατρόμητος, ο ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός, γιατί όχι και ο Βόλος, δικαιούνται να κάνουν όνειρα. Αλλά και επειδή οι τέσσερις πρώτοι στη βαθμολογία θα ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία με τις ίδιες πιθανότητες στα νοκ άουτ ματς που θα δώσουν.

Δυστυχώς για το ενδιαφέρον της σεζόν, δεν (δια)φαίνεται το ίδιο και για το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ όσο κι αν «συμμαζευτεί» (αν συμμαζευτεί) από τον Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται απίθανο και να ξεπεράσει και τους Θεσσαλονικείς και να υπερκαλύψει την απόσταση από τους Ερυθρόλευκους. Ο ΠΑΟΚ είναι σε «μεταβατική» σεζόν, χάνει δύσκολα βαθμούς, αλλά παίρνει δύσκολες νίκες: μεγάλο ερωτηματικό για το αν μπορέσει να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό, το ίδιο ισχύει και για τον Αρη.

Ας κρατήσουμε μια «πισινή» διότι η σεζόν είναι μεγάλη και τα δέκα ντέρμπι στα play offs μπορούν να αλλάξουν πολλά. Αλλά όταν βλέπει κάποιος αυτόν τον ταλαιπωρημένο από χίλια προβλήματα και με non stop αγωνιστική δράση από πέρυσι Ολυμπιακό να έχει... χαλαρά διαφορά «ασφαλείας» από τώρα, αντιλαμβανόμαστε ότι οι πιθανότητες ανατροπής στην κορυφή είναι ελάχιστες. Διότι οι Ερυθρόλευκοι λογικά θα βελτιωθούν χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ, θα κάνουν 1-2 κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, θα έχουν και τις επιστροφές παικτών που μπορούν εύκολα να κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα (Βαλμπουενά, Χασάν...)

Τι μας έμεινε λοιπόν ως αλατοπίπερο από τον πρώτο γύρο; Ο Αρης, ο Βόλος και οι πιτσιρικάδες! Ο Αρης που κατάφερε να σταθεί όρθιος παρά τις αλλαγές προπονητή – τεχνικού διευθυντή, παρά τις αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, τον αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίβκα τα προβλήματα λόγω κορονοϊού, το άδειο «Κλ. Βικελίδης» που πάντα του δίνει έξτρα δύναμη (έχει κερδίσει περισσότερους βαθμούς εφέτος εκτός έδρας!). Ο Βόλος που κατάφερε με τον Ανχελ Λόπεθ στον πάγκο, εύστοχες μεταγραφές και κανονικό ποδόσφαιρο να παρουσιάσει κάτι πραγματικά ενδιαφέρον και να προσελκύσει το βλέμμα όχι μόνο λόγω του Ουάρντα. Αλλά και λόγω πολλών άλλων, προεξάρχοντος του Τάσου Δουβίκα!

Ο «ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ» ΤΖΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ» ΠΟΥ ΛΑΜΠΟΥΝ

Ο πρώην φορ του Αστέρα Τρίπολης τρέχει σούπερ σεζόν και δεν είναι ο μοναδικός πιτσιρικάς που ξεχωρίζει. Με «σημαιοφόρο» τον απίστευτο Χρήστο Τζόλη η νέα γενιά προελαύνει εφέτος! Κι ας διστάζουν ακόμα ορισμένες μικρομεσαίες ομάδες να δείξουν εμπιστοσύνη στους μικρούς!

Τζόλης, Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Τσιγγάρας, ακόμα και ο 16χρονος Κούτσιας από τον ΠΑΟΚ. Ζαγαρίτης Αλεξανδρόπουλος από τον Παναθηναϊκό που «έφτιαξε» διεθνή τον Χατζηγιοβάνη σε τρία χρόνια. Μαχαίρας, Μιτάι και έρχεται και ο Λάτσι στην ΑΕΚ, από την οποία έφτασε σε δύο χρόνια στην εθνική ο 23χρονος Σβάρνας. Βρουσάι από τον Ολυμπιακό, Ουές και Πινακάς σε ΟΦΗ και ΑΕΛ, Κωσταντόπουλος και Κωτσόπουλος από Παναιτωλικό και Ατρόμητο αντίστοιχα παίρνουν όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τους προπονητές τους. Και έχουμε την αίσθηση ότι στον β΄ γύρο θα εμφανιστούν περισσότεροι...

Υ.Γ.: «Φτωχή», για να μην πούμε «πάμφτωχη» έως τώρα η κίνηση στη μεταγραφική περίοδο. Ουδεμία σύγκριση με προηγούμενες σεζόν, όταν τέτοιες ημέρες γινόταν... χαμός ονοματολογίας. Μεγάλο το ενδιαφέρον για το τι θα κάνουν Αρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Οχι τόσο για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, καθώς ο Ολυμπιακός πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να μην το πάρει (πιθανότατα θα το πάρει και εύκολα αν αποφύγει τους σκοπέλους του Ιανουαρίου...). Αλλά οι κινήσεις των «τριών» θα είναι σημαντικές για το Κύπελλο και για την επόμενη σεζόν τους. Εχουν αλλάξει πολύ και οι τρεις συγκριτικά με πέρυσι και αυτός ο Ιανουάριος μπορεί να βάλει τουβλάκια για την ολική αναδόμηση μέσα σε έναν χρόνο: από το καλοκαίρι του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...