Τι «κρατά», τι «πετά» ο ΟΦΗ μετά τον πρώτο γύρο, αλλά και τι «περιμένει» για το άμεσο μέλλον

Τι «κρατά», τι «πετά» ο ΟΦΗ μετά τον πρώτο γύρο, αλλά και τι «περιμένει» για το άμεσο μέλλον

Gazzetta team
Τι «κρατά», τι «πετά» ο ΟΦΗ μετά τον πρώτο γύρο, αλλά και τι «περιμένει» για το άμεσο μέλλον

bet365

Οι Κρητικοί έκλεισαν το πρώτο μισό της σεζόν κοντά στη ζώνη των play off και ας δούμε τι θέλουν να διατηρήσουν από την εικόνα τους, αλλά και τι καλούνται να αλλάξουν άμεσα
Φτάσαμε στο πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ο ΟΦΗ παραμένει σε τροχιά play off, αλλά όχι εντός τους. Με γνώμονα το «πέρσι» οι απαιτήσεις για τους Κρητικούς είναι μεγάλες αφού εκείνοι ανέβασαν τον πήχη ψηλά, όμως την ίδια στιγμή το γεγονός πως στο φινάλε της χρονιάς δεν βρίσκονται στην εξάδα, δεν μπορεί να λογίζεται ως «αποτυχία»
Σε απόσταση μόλις στο «-2» από το γκρουπ των πρωτοπόρων και ενώ μπροστά τους υπάρχει πολύς δρόμος, είναι «ζωντανοί». Καλούνται βέβαια να βελτιώσουν πράγματα, άλλα να τα διατηρήσουν και ας δούμε τι «κρατούν», τι «πετούν» αλλά και τι «περιμένουν» για το άμεσο μέλλον στο Ηράκλειο, μετά από 13 παιχνίδια στη σεζόν.
ΚΡΑΤΟΥΝ
*Την καλή εκτός έδρας παρουσία τους. Μακριά από το «Γεντί Κουλέ» μετρούν 50% αποτελεσματικότητα (3 νίκες σε 6 εξόδους τους) και μαζεύουν πολύτιμους βαθμούς. Εχουν ήδη φύγει νικητές από Λαμία, Βόλο, Λάρισα, ενώ πέρσι όλη τη χρονιά (κανονική διάρκεια και play off) κέρδισαν μόνο 2 αγώνες εκτός Κρήτης (σε ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό και Νέα Σμύρνη).
*Το φορμάρισμα των Στάρτζεον, Σαρδινέρο. Αμφότεροι αν και καλοκαιρινές προσθήκες ενσωματώθηκαν πλήρως και το φινάλε του πρώτου γύρου τους βρήκε να έχουν βρει δίχτυα από 4 φορές. Ο Ισπανός μάλιστα παίζοντας σε θέση φορ, που δεν είναι η κλασική του.
*Την καλή παρουσία των νεαρών Ελλήνων που αποκτήθηκαν, κυρίως των Ουές, Διαμαντή, Μπαλογιάννη και όχι μόνο. Οι τρεις τους πάντως δείχνουν σε θέση να αποτελέσουν τον «κορμό» του «αύριο». Ο πρώτος καθιερώθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας αρκετά νωρίς, ο δεύτερος μετατρέπεται σε μία αξιόπιστη λύση στα στόπερ και είναι ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας με τις περισσότερες παρουσίες στη χρονιά, ενώ ο τρίτος εσχάτως «καθιερώθηκε» στον άξονα .
ΠΕΤΟΥΝ
*Τη συγκομιδή τους στο «Γεντί Κουλέ», που τείνει να μετατραπεί στην «αχίλλειο πτέρνα» της σεζόν. Σε 7 παιχνίδια τους στο Ηράκλειο κέρδισαν μόνο τον ΠΑΣ Γιάννινα και έχουν ρεκόρ 1-3-3. Αναλογικά αν συνεχίσουν έτσι θα «κλείσουν» την κανονική περίοδο με 2 «βαριά» 3 εντός έδρας νίκες και υπό αυτές τις συνθήκες δύσκολα θα προλάβουν το τρένο των play off. Το «κακό» μάλιστα στο σπίτι τους μεγιστοποιείται από το γεγονός πως ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις των αγώνων τους με Ατρόμητο, Παναθηναϊκό, κάτι που μπορεί να «μεταφραστεί» σε άγχος και έλλειψη «καθαρού μυαλού».
*Τους λείπει το «εύκολο γκολ» και είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιώργος Σίμος αναζητά εκ των έσω λύσεις για τη θέση του φορ. Σκοράρουν με δυσκολία και στα 8 από τα 13 παιχνίδια της χρονιάς έμειναν «άσφαιροι» ή βρήκαν στόχο μόνο μία φορά.
*Την «κατάρα» των τραυματισμών. Από την αρχή της σεζόν όπου ο Βαζ υπέστη ρήξη χιαστών υπάρχει ένα ντεμαράζ σοβαρών και μη προβλημάτων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μάλιστα δεν είναι μυικά. Εκτός του Πορτογάλου νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν τέθηκε και ο Ναμπί (στον αγώνα της Τρίπολης), ενώ για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα έλειψαν ή και ακόμη λείπουν παίκτες όπως οι Νέιρα, Ντε Γκουζμάν, Γιαννούλης, Σολίς, Μαρινάκης, Βούρος και άλλοι.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ
*Τις τουλάχιστον 2 μεταγραφές που αναμένεται να γίνουν τον Γενάρη. Από το Ηράκλειο κινούνται για την απόκτηση σέντερ φορ και κεντρικού χαφ και μόλις ολοκληρωθούν οι περιπτώσεις τους, αυτόματα θα αποκτήσουν έξτρα λύσεις που μπορούν να αποδειχθούν «κομβικές».
*Την επιστροφή του Τσιλιανίδη, καθώς ο 26χρονος μεσοεπιθετικός ξεπέρασε πλήρως τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη τον περασμένο Μάιο και μάλιστα ήταν στην αποστολή του πρόσφατου αγώνα με τον Αρη. Εκ των κορυφαίων της περσινής σεζόν, δείχνει πλέον καλά και η παρουσία του στο γήπεδο θα «λύσει» τα χέρια του Σίμου.
*Να γυρίσουν οι τραυματίες, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Το καλοκαίρι στο «Γεντί Κουλέ» άλλαξαν πράγματα και επένδυσαν σε αρκετά νέα παιδιά. Ομως τραυματισμοί, ατυχίες και άλλα τους έχουν αναγκάσει να αλλάζουν κάθε Κυριακή ενδεκάδα τους σε σχετικά μεγάλο βαθμό. Οταν συμβαίνει αυτό σε μία ομάδα με σχετικά πολλές μεταγραφές, ξέχωρα από το γεγονός πως δεν βρίσκει ρυθμό, μειώνεται αισθητά και ο παράγοντας ομοιογένεια. Ο Ντε Γκουζμάν για παράδειγμα που είναι και το πιο «βαρύ» όνομα έχει ξεκινήσει μόλις 2 φορές βασικός και τη 2η μάλιστα χτύπησε (με τον ΠΑΣ). Ο Σολίς από την πλευρά έχει αγωνιστεί μόνο σε 3 αγώνες, εκ των οποίων ο τελευταίος ήταν στην Τούμπα. Πώς να «δέσεις» έτσι;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα