Εκείνος που έφυγε, αυτός που ήρθε και το ζητούμενο...

Εκείνος που έφυγε, αυτός που ήρθε και το ζητούμενο...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Εκείνος που έφυγε, αυτός που ήρθε και το ζητούμενο...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην επιλογή Κονέ, στο διαζύγιο με τον Ίβιτς και μέρες που είναι κάνει ευχές για την Α.Ε.Κ. ενώ (εννοείται πως) έχει υστερόγραφα
Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και μόνο χαρές σε όλους σας και στις οικογένειές σας. Η μόνη ευχή που έχει αξία και σημασία για μένα αυτά τα Χριστούγεννα, είναι να μας βρει όλους ξανά η αντίστοιχη επόμενη περίοδο-γιορτή του 2021 πλέον, να μη λείπει κανείς όσο ανέφικτο κι αν είναι αυτό. Ευχή είναι, επιθυμία, γιατί να μην υπάρχει και υπερβολή... Ας πιάσει στο 80% και θα είναι καλό μαντάτο!
Εννοείται πως στην ΑΕΚ, όπως πάντα, έτσι και φέτος, δεν επιτρέπεται να "χαλαρώσουμε". Για την ακρίβεια απαγορεύεται. Με την καθημερινότητα της Ένωσης δεν πλήττει κανείς και ποτέ! Νόμος αυτός... Σε μια εβδομάδα που μπήκαμε στη τελική ευθεία για τις γιορτές και το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει άδεια εως την Κυριακή, η ΑΕΚ άλλαξε προπονητή, τεχνικό διευθυντή, μοιάζει αποφασισμένη να τελειώσει υποθέσεις παικτών και ακόμη στις ακαδημίες!
Δουλίτσα να 'χουμε θα έλεγε κανείς αλλά ειλικρινά προσωπικά θα προτιμούσα τούτη τη στιγμή να έσπαγα το κεφάλι μου να δω τι στο καλό να γράψω και να μην έβρισκα. Αντί αυτού δεν προλαβαίνω να σκεφτώ, να βάλω σε σωστή τάξη, για πιο πρόσωπο οφείλω να εξηγήσω πράγματα σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ και πού γενικά να (πρώτο)εστιάσω με όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ...
Συνηθισμένοι είμαστε οπότε προχωράμε και πάμε να εστιάσουμε στα πρόσωπα που αφορούν τον τεχνικό διευθυντή. Άλλωστε στο προηγούμενο blog αναλύσαμε την υπόθεση Μανόλο Χιμένεθ και τώρα οφείλουμε να κάνουμε το ίδιο (και να ανταλλάξουμε απόψεις) σχετικά με τους τεχνικούς διευθυντές: σ' εκείνον που έφυγε, σ' αυτόν που ήρθε και κύρια στο ζητούμενο για την ΑΕΚ.

Η δουλειά του Ίβιτς και το τέλος συνεργασίας!

Το τέλος της συνεργασίας του Ίλια Ίβιτς με την ΑΕΚ για όσους είμαστε κοντά στην ομάδα και ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ καθημερινά δεν αποτελούσε μεγάλη έκπληξη. Προσωπικά δεν ήθελα να γίνει, θα προτιμούσα την οδό που ήθελε και η διοίκηση της Ένωσης και ο ίδιος ο Μελισσανίδης. Να συνεχίσει ο Σέρβος στην ομάδα και να προστεθεί στο team για τα Σπάτα ο Παναγιώτης Κονέ! Αυτό ήταν το ιδανικό σενάριο και αυτό ήθελε το αφεντικό της ΑΕΚ.
Προφανώς απέτυχε όμως στο να καταφέρει να πείσει για το πρότζεκτ συνύπαρξης τον Ίβιτς και να του δώσει να πιστέψει και να καταλάβει ότι ο νέος ρόλος του δεν θα ήταν αυτός της... γλάστρας! Εφόσον δεν πείστηκε ο Ίβιτς από όσα (και όπως) του εξήγησαν, πολύ σωστά έπραξε και... πήρε το καπελάκι του και έφυγε σεβόμενος τον εαυτό του και κύρια το ίδιο το club! Διότι από τη στιγμή που δεν θα πίστευε στο σχέδιο θα ήταν βάρος και δεν θα έδινε όσα απαιτούνταν...
Η αποτυχία της διοίκησης (του Μελισσανίδη αν προτιμάται κάποιοι) να πετύχει αυτή τη συνύπαρξη απογειώνει το βαθμό δυσκολίας του έργου του Παναγιώτη Κονέ! Σε αυτό θα εστιάσουμε παρακάτω όπως και συνολικά στην επιλογή του πρώην άσου της ΑΕΚ για τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Πρέπει να επισημάνουμε και δυο πράγματα για το αποτέλεσμα της δουλειάς του Σέρβου τεχνικού διευθυντή.
Η αλήθεια είναι ότι (και όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί) επιτεύχθηκε σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον το ελληνικό, ουσιαστική και μεγάλη αναβάθμιση του ρόστερ, ειδικά μεσοεπιθετικά. Δεν θέλω να μπούμε σε ονόματα και σε περιπτώσεις που ΔΕΝ ήταν του Ίλια και τις χρεώθηκε είτε σε παικτες είτε σε προπονητή! Δεν χρειάζεται να παίρνει κανείς το μέρος κάποιου. Ο Ίβιτς πέτυχε στην πιο δύσκολη περίοδο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο όσα δεν κατάφεραν όλοι οι προκατοχοί του μαζί!

Ο Κονέ θα πετύχει κι αν όχι δεν θα χει εκείνος αποτύχει!

Με την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Ίβιτς προέκυψε η έναρξη αυτής με τον Κονέ για την ίδια θέση. Λογικό αφού επαναλαμβάνω δεν ήταν κάτι που έγινε τελευταία στιγμή, υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο και πολύ (μου έκανε και εντύπωση) ποδοσφαιρική λογική σε αυτο που ήθελαν να πετύχουν στην ΑΕΚ. Ένα παιδί που ξέρει πως να αλλάξει το κλίμα και την κατάσταση σε επίπεδο νοοτροπίας, φιλοσοφίας και λειτουργίας στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Κρίνοντας από όσα έχει κάνει στις επιχειρήσεις του (ο κόσμος δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια ενός παίκτη απ τη στιγμή που κόβει το ποδόσφαιρο και να παρακολουθεί την πορεία του) και τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του ένα είναι το σίγουρο: Ο Κονέ θα πετύχει... Κι αν όχι, δεν θα είναι αυτός που θα χει αποτύχει! Η ΑΕΚ προχώρησε σε μια επιλογή που για τον πρώτο χρόνο όλα τα λάθη είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικά της...
Θα πει κανείς και εύλογα: "Μονά ζυγά - μονόζυγα ρε Τσακ;". Βέβαια. Ακριβώς αυτό... Αν δεν πετύχει ο Κονέ θα ευθύνεται αποκλειστικά η ΑΕΚ, ο Μελισσανίδης και οι πλέον άμεσοι συνεργάτες του, αφού δεν θα πετύχουν να του δώσουν τα εφόδια που απαιτείται να έχει (και θα τα αξιώσει) για να προκύψει αποτέλεσμα στη δουλειά του... Απλά, όμορφα και ειλικρινά!
Η αξιολόγηση όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα ξεκίνησε προ (αρκετών ημερών). Κι επειδή ρωτούν πολλοί με τι γνώσεις και εμπειρίες ο Κονέ θα ανταπεξέλθει είναι μάλλον απλή η απάντηση: έπαιξε σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστραλία και έχει σχέσεις και επαφή-επικοινωνία με κορυφαίους στο είδος για να τον απογειώσουν. Φανταστείτε στην Μίλαν να έλεγαν "μα δεν γνωρίζει ο Μαλντίνι τη θέση", η απάντηση είναι απλή: δεν χρειάζεται παρά να δουλέψει, ενα τηλέφωνο φτάνει και το ονοματεπώνυμο!
Αν κάπου απαιτείται χρόνος αυτό αφορά τις μεταγραφές και γενικά τη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν απομάκρυνση παικτών και ανανεώσεις. Εδώ κουμπώνει σωστά η επιλογή Χιμένεθ αφού ξέρουμε καλά ότι πρόκειται για έναν προπονητής με σημαντικό λόγο πάντα στις μεταγραφές και γενικά στον αγωνιστικό σχεδιασμό...
Υγ: Από τις πλέον καυτές... πατάτες που δεν λύθηκαν με ευθύνη διοίκησης, διότι ο Ίβιτς είχε πει την άποψή του και είχε οριστικές αποφάσεις, είναι οι ανανεώσεις. Ειδικά του Λιβάια αφού για τον Ολιβέιρα η ΑΕΚ δεν δείχνει να ιδρώνει να μιλήσει καν. Θα το κάνει βέβαια αλλά πλέον παίζει ρόλο και η γνώμη Μανόλο - Κονέ. Ο νέος τεχνικός διευθυντής έχει δύσκολο έργο και καλείται να το τελειώσει άμεσα θετικά ή αρνητικά, αυτό το χει ανάγκη η ΑΕΚ... Όπως πρέπει να εστιάσει στην υπόθεση Αλμπάνη και να μη τον χάσει η ομάδα. Επίσης για τον Κροάτη η ΑΕΚ δεν πρέπει να κάνει τίποτα άλλο από το να του δώσει τελεσίγραφο απάντησης και αν επιμένει να αξιώνει περισσότερα να προχωρήσει παρακάτω και άμεσα!
Υγ2: Κάποιοι έλεγαν και έγραφαν ότι χρεώθηκε ο Ιβιτς και ότι δεν είχε καλές σχέσεις και άμεσες με τους ποδοσφαιριστές! Συγχωρέστε με μα δεν είναι αυτός ο ρόλος του ατόμου που "του δίνω τα κλειδιά και είναι το απόλυτο αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος"! Ήταν το αφεντικό ΟΛΩΝ και έπρεπε να τους κρίνει αυστηρά. Φίλοι έπρεπε να είναι άλλοι από το τεχνικό και γενικά ποδοσφαιρικό καθαρά τιμ... Αλλά κι αυτό αν επιθυμούσαν στην ΑΕΚ, όφειλαν μα γνωρίζουν, ότι δεν έχει σχέση με υποχρέωση τεχνικού διευθυντή και δη ενός με τον τρόπο που δουλεύει ο Ίλια!
Υγ3: Υπενθυμίζω ότι ο Χιμένεθ είναι ένας προπονητής που κύρια και πρωτίστως θέλει το αποτέλεσμα. Και καλά το κάνει! Αν θέλει η ΑΕΚ να μην χάσει τους Μαχαίρα, Μιτάι (θετικό αποτέλεσμα δουλειάς και εμπιστοσύνης Καρέρα) και Λάτσι, θα πρέπει να του το επιβάλλει και να το επικοινωνήσει! Το σημειώνω τώρα για να μη διαβάζω στο μέλλον "μα εξαφάνισε τον τάδε και τον δείνα".
Υγ4: Έφυγε και ο Ιάσωνας. Πανάθεμα σε 2020. Δεν είναι ανάμεσά μας και δεν θα μπει κι αυτός στο σπίτι μας στην Νέα Φιλαδέλφεια... Ένας όμορφος άνθρωπος, ένας γνήσιος αριστερός με όλη τη σημασία της λέξης και της έννοιας (της απόλυτα σωστής) και ένας αγνός και υπέροχος Ενωσίτης, το απόλυτο παράδειγμα αφοσίωσης και ανιδιοτελούς αγάπης για την ΑΕΚ. Τέτοιοι Ενωσίτες λείπουν πλέον, δυστυχώς, λείπουν και μαζί τους χάνεται και αυτό το είδος αγάπης για την ομάδα που είναι ακριβώς αυτό που εκφράζει!
Photo Credits: Κώστας Τόπας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...