Έχουν μάτια και βλέπουν και κρίνουν…

Έχουν μάτια και βλέπουν και κρίνουν…

Έχουν μάτια και βλέπουν και κρίνουν…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει τα συμπεράσματά του από την τελευταία ανακοίνωση των οπαδών του ΠΑΟΚ και προσθέτει κάτι μεταγραφικό που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ο ΠΑΟΚ έχει ανοικτά πολλά μέτωπα. Είναι πάρα πολλά τα ζητήματα που απασχολούν και πρέπει να τονιστεί ότι… πλέον υπάρχει εμπειρία έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται όλα ταυτόχρονα, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Μετά από καιρό οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοίνωση και παίρνουν θέση για την συνολική κατάσταση που επικρατεί. Από την πλευρά τους απαριθμούν τα ζητήματα που απασχολούν και αυτούς και τον ΠΑΟΚ και καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα…

Δηλαδή…

Οι οπαδοί γράφουν για καταγγελίες δωροδοκιών μέσω instagram, για σχέσεις ομάδων, για φανερή κυριαρχική επιρροή, για την ΕΕΑ που είναι υπεύθυνη, για φούρνους, καράβια, λευκά polo, φυσικά και για τον Αυγενάκη, αλλά και την Κυβέρνηση. Όποιο θέμα και αν αναπτύξουν (από την πλευρά τους) καταλήγουν στις ευθύνες της Κυβέρνησης και του κράτους που αποτυγχάνουν να πείσουν τον πολίτη ότι υπάρχει ισονομία και ότι μπορεί να αισθάνεται ήσυχος ή βέβαιος πώς αποδίδεται δικαιοσύνη.

Αν όλα αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά, θεωρώ πώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν τα υπενθυμίζουν και δεν φθάνουν σε ένα τελικό συμπέρασμα για το ποιους βαραίνει όλη αυτή η κατάσταση έτσι ώστε να στραφούν κατά του Ολυμπιακού ή του Αυγενάκη. Νομίζω ότι όλα αυτά στα οποία αναφέρονται, τα τονίζουν για να τα εμπεδώσουν όσοι είναι ΕΙΔΙΚΑ μέσα στον ΠΑΟΚ.

Νομίζω ότι η βασική τους προσπάθεια είναι να πιέσουν τον ίδιο τον ΠΑΟΚ να καταλάβει από που ξεκινούν και που τελειώνουν όλα αυτά τα ζητήματα, έτσι ώστε να δράσει αναλόγως.

Εκείνοι πάντως, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ… δείχνουν έτοιμοι.

* Πολλές οι ανακοινώσεις για την υπόθεση δωροδοκίας που κατήγγειλε από το instagram ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού. Έχετε καταλάβει και εσείς ότι πλέον κανείς δεν κατηγορεί τον ΠΑΟΚ; Γιατί άραγε; Και γιατί συστηματικά δεν αναφέρεται το τρίτο πρόσωπο από κανέναν; Αφού τον ήξεραν και τον περιέγραφαν! Τώρα πώς τον ξεπερνούν έτσι σαν να μην υπάρχει, σαν να μην υπήρξε ποτέ;

* Για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ που είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σημαντικά εφόσον επιμένουν στην ΠΑΕ ότι πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα, μία τοποθέτηση του Κυριάκου Κυριάκου στο paokmania.gr τα είπε όλα. Εκτιμώ ότι πρόκειται για τον μπούσουλα που πρέπει να κρατήσουμε όλοι μας για το πώς σκοπεύει η ΠΑΕ να κινηθεί. Παραθέτω δύο παραγράφους.

Η πρώτη για τον Γκαρσία: «…ενώ ακόμη δεν ξέρω τι ακριβώς θα ζητήσει ο προπονητής μας, γιατί εμείς τον Πάμπλο θέλουμε να στηρίξουμε, αν ζητήσει συμπλήρωμα σε θέση που αποκτήθηκε παίκτης το καλοκαίρι γιατί εκείνος ταίριαζε πιο πολύ στο ποδόσφαιρο του Αμπέλ, ή στη θέση κάποιου που ενώ έχει τα στοιχεία, φαίνεται να μην έχει προσαρμοστεί, αυτό θα αφαιρεθεί από το διαθέσιμο υπόλοιπο για να καλυφθούν άλλα κενά.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ανεξάρτητα αν ένας παίκτης βγει γρήγορα, βγει αργότερα ή δε βγει καθόλου, το κόστος παραμένει κόστος.

Ή πουλάς και παίρνεις κάποιον που να σου κάνει, ή μοιράζεις το διαθέσιμό σου κλείνοντας με φθηνότερες επιλογές όλες τις τρύπες σου, ή βάζεις προτεραιότητες».

Η δεύτερη για τον Ρέμπε: «Έχω εμπιστοσύνη ότι ο Ρέμπε έχει και συναίσθηση και γνώσεις να συνεχίσει να φέρνει παίκτες που μπορούν να υποστηρίξουν τους στόχους μας για πρωτάθλημα, σε σωστή συμφωνία για τη βιωσιμότητα του Συλλόγου. Με τους Σβαμπ και Ζίφκοβιτς έγινε ακριβώς αυτό. Οκ, δεν θα πιάσουν ποτέ όλες οι μεταγραφές, αλλά το ποσοστό ευστοχίας τον Γενάρη πρέπει να είναι υψηλότερο και οι αλλαγές, χειρουργικές, για να μη χαθεί ο στόχος».

Καταλάβατε; Όποιος δεν κατάλαβε με την πρώτη, ας τα ξαναδιαβάσει. Έτσι έκανα κι’ εγώ και έβγαλα συμπεράσματα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.