Παναθηναϊκός: Λίγα γκολ, πολλά λάθη, πρώτος μόνο στα φάουλ!

Παναθηναϊκός: Λίγα γκολ, πολλά λάθη, πρώτος μόνο στα φάουλ!

Νίκος Μαρούδας
Παναθηναϊκός: Λίγα γκολ, πολλά λάθη, πρώτος μόνο στα φάουλ!

bet365

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία, απολύτως φυσιολογικά βάσει των αριθμών του!

Μπορεί ο πρώτος γύρος να έκλεισε με ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, όμως σε σχέση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος οι «πράσινοι» μόνο ευχαριστημένοι δεν πρέπει να είναι με το γεγονός πως το τέλος των πρώτων 13ων αγωνιστικών τους βρίσκει στην πέμπτη θέση. Βέβαια, θα μπορούσαν να βρίσκονται πιο κοντά στην τέταρτη θέση αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στα τελειώματα των φάσεων...

Ένα... φρέσκο παράδειγμα είναι το πως τελείωσε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Με τον Χατζηγιοβάνη να δείχνει σε μια στιγμή την εικόνα του Παναθηναϊκού στα τελειώματα των φάσεων σχεδόν σε όλο τον πρώτο γύρο. Φυσικά αναφερόμαστε στη φάση που ένα σίγουρο γκολ με μια απλή πάσα, κατέληξε άουτ από την εντελώς λανθασμένη επιλογή του νεαρού εξτρέμ...

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια...

Πάμε λοιπόν να δούμε βάση των στατιστικών αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται δίκαια στην πέμπτη θέση. Οι «πράσινοι», στο τέλος του πρώτου γύρου βρίσκονται στην πέμπτη θέση με 18 βαθμούς και σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα στο γκολ, αλλά και στην τελική πάσα είναι αυτό που δεν τους έχει αφήσει να βρίσκονται ίσως πιο ψηλά ή πιο κοντά στην τέταρτη θέση.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, σε 13 παιχνίδια έχει βρει δίχτυα 14 φορές. Με αυτό το όχι και τόσο ικανοποιητικό νούμερο, βρίσκεται στην 9η θέση στον σχετικό πίνακα των γκολ. Ο Παναθηναϊκός, στον πρώτο γύρο έκανε 104 τελικές (επίσης 9ος), από τις οποίες όμως οι 48 πήγαν στον στόχο (6ος στη σχετική λίστα). Όμως, τα νούμερα αυτά δεν ήταν ικανά για να του δώσουν έναν καλό ρυθμό στο σκοράρισμα.

Έτσι, το «τριφύλλι», είναι 6ο στα γκολ ανά τελικές. Χρειάζεται με απλά λόγια 7,4 τελικές για να σημειώσει ένα τέρμα. Όχι και τόσο ικανοποιητικό νούμερο όταν μιλάμε για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Σε αυτούς τους αριθμούς έρχονται να προστεθούν και οι ασίστ.

Οι ποδοσφαιριστές των «πράσινων» έχουν σκοράρει, όπως είπαμε, 14 φορές αλλά από αυτές μόλις οι 7 ήταν από ασίστ (8ος στη σχετική λίστα). Από τις 7 που δεν ήρθαν μετά από τελική πάσα συμπαίκτη μάλιστα, οι 2 είναι από το σημείο του πέναλτι (8ος στα εύστοχα πέναλτι έχοντας αστοχήσει σε άλλα 2). Εκτός από τις ασίστ που έγιναν γκολ, ο Παναθηναϊκός έχει χάσει και 3 από τα λεγόμενα... πάρε – βάλε και είναι 4ος σε αυτή την κατηγορία, δείχνοντας πως όντως υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στο εύκολο γκολ σε αυτόν τον πρώτο γύρο. Ακόμα, η ομάδα του Μπόλονι μετρά και 2 δοκάρια έχοντας την 11η θέση σε αυτή τη λίστα.

Μεγάλο πρόβλημα στα λάθη και στα φάουλ

Δύο κατηγορίες που φαίνεται να έχει αρκετά μεγάλο πρόβλημα ο Παναθηναϊκός, φαίνεται πως είναι στα λάθη και στα φάουλ που κάνει στα παιχνίδια του. Σύμφωνα με τους αριθμούς των επίσημων στατιστικών της Super League Interwetten μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός είναι η 3η ομάδα σε λάθη και 1η σε φάουλ κατά!

Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι», έχει κάνει 561 λάθη στα 13 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, τις μόνες ομάδες που την προσπερνούν να είναι ο ΠΑΟΚ (594) και ο Ολυμπιακό (580) και οι δύο με ένα παιχνίδι λιγότερο. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τα φάουλ, φαίνεται πως η ομάδα του Μπόλονι είναι η πιο... σκληρή σε αυτό τον πρώτο γύρο!

Το «τριφύλλι» έχει την (σ.σ. μοναδική) πρωτιά στα φάουλ κατά! Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκλεισαν τον πρώτο γύρο με 260 φάουλ κατά τους, 8 περισσότερα από τον δεύτερο Βόλο, αλλά και στην 3η θέση των κίτρινων καρτών με 41! Αντίθετα, στα φάουλ υπέρ είναι μόλις 9ος με 202 κερδισμένα.

Οι καλοί αριθμοί σε γεμίσματα και πάσες δεν φαίνονται...

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός μπορεί και δημιουργεί παιχνίδι στις αναμετρήσεις του. Δεν είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να δημιουργήσει, το πρόβλημα όπως ήδη αναφέραμε είναι το γκολ και η τελική πάσα. Αυτό φαίνεται κι από τα τελευταία νούμερα που θα δούμε παρακάτω.

Αναφερόμαστε στα εύστοχα γεμίσματα, αλλά και στις πάσες. Εκεί λοιπόν οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού», έχουν καταφέρει να έχουν την ομάδα στην 5η και την 6η θέση αντίστοιχα. Για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός έχει έως τώρα στα παιχνίδια του 87 εύστοχα γεμίσματα, ενώ οι ποδοσφαιριστές του έχουν ανταλλάξει 687 πάσες. Καθόλου άσχημα νούμερα, τα οποία θα είχαν όμως αντίκρισμα αν τα γκολ ήταν περισσότερα...

Δεδομένα, λοιπόν, ο Λάζλο Μπόλονι και οι συνεργάτες του πρέπει να δουλέψουν στα τελειώματα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» έχουν βρει τον τρόπο να φτάνουν στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το χαλούν είτε στην τελική πάσα, είτε στην τελική επιλογή, είτε στα τελειώματά τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα