Τα ορφανά πορεύονται και οι χήρες κονομιούνται!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Τα ορφανά πορεύονται και οι χήρες κονομιούνται!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για το Αρης-ΠΑΟΚ, σχολιάζει την διαιτησία, το αγωνιστικό πλάνο αλλά όσα ακούστηκαν πριν και μετά το ματς!
Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Ο Άρης στο ντέρμπι ήταν μέτριος. Είχε ψυχή ,πάθος , θέληση για την νίκη , τα βασικά χαρακτηριστικά για να κερδίσεις ένα ντέρμπι αιωνίων αλλά κατέθεσε μικρές ποσότητες ποιότητας στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Ο Άρης κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κανονική περίοδο τον ΠΑΟΚ στην έδρα του

Για δεύτερη φορά είναι ο Άρης η ομάδα που σπάει το αήττητο του αντιπάλου.

Ο Άρης απέδειξε με τον πιο εύγλωττο τρόπο αυτό που έχει πλέον αποδεχθεί όλη φίλαθλη ποδοσφαιρική κοινή γνώμη , πλην Λακεδαιμονίων για ευνόητους λόγους, ότι έχει πάρει τον αέρα του αντιπάλου είτε αγωνίζεται εντός ή εκτός έδρας.

Σέβεται τον ΠΑΟΚ αλλά δεν τον φοβάται , δεν του προκαλεί φόβο και πανικό η αναμέτρηση μαζί του και σίγουρα το πιο σημαντικό ότι έχει βρει τρόπο να προσαρμόζει στο δικό του στιλ παιχνιδιού , στο δικό του πεδίο τακτικής το ντέρμπι των αιωνίων!

Το μεγάλο κέρδος του Άρη είναι ότι αν και μέτριος βγήκε νικητής από την αναμέτρηση και είναι πράγματι πολύ σημαντικό να καταφέρνεις να κερδίσεις ένα ντέρμπι χωρίς να εντυπωσιάζεις με το σύνολο της απόδοσης σου.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κι αυτός μέτριος αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό!

Αν πρέπει λοιπόν να προβληματίζει κάτι τον οργανισμό του Δικεφάλου και μάλιστα σοβαρά είναι το γεγονός ότι μια ομάδα 5 φορές πιο ακριβή από τον αντίπαλο της δεν κατάφερε ακόμη μια φορά να του επιβληθεί και πως για μια ακόμη φορά η απόδοση της κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα!

Όλα τα άλλα υπόλοιπα... τα περιφερειακά δεν έχουν να κάνουν με την ουσία αλλά με την επικοινωνιακή προσπάθεια της διοίκησης να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας για τα οποία φέρει ακέραια την ευθύνη.

Δεν φταίει ο Άρης ούτε όσοι ακολουθήσουν για το γεγονός ότι κάποιοι στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να βαπτίσουν πρώτο προπονητή τον Γκαρσία!!!

Δεν φταίει ο Άρης και κανένας άλλος για το γεγονός ότι ο Δικέφαλος είχε την απαίτηση να κερδίσει το ντέρμπι με τρεις παίκτες στην σύνθεση του χωρίς εμπειρίες και παραστάσεις ανάλογων αναμετρήσεων.

Άλλο στηρίζω και επιμένω στους νέους παίκτες και άλλο τους ρίχνω στη θάλασσα για να μάθουν να κολυμπάνε.

Ακόμη και αν αυτά τα ταλαντούχα παιδιά κατάφεραν σε κάποιες κρίσιμες αναμετρήσεις να τραβήξουν τα βλέμματα όλων μας με την εντυπωσιακή τους απόδοση αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν φτάσει στο επίπεδο οι επιδόσεις τους να έχουν διάρκεια , ούτε σημαίνει ότι έχουν χτίσει το χαρακτήρα τους σε τέτοιο βαθμό ώστε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες συνθήκες ενός ντέρμπι αιωνίων.

Πολύ περισσότερο δε να απαιτείς να κερδίσουν σχεδόν από μόνοι τους το ντέρμπι!

Όσο για τα γύρω-γύρω με τα... στημένα και τα ...φιλικά , όλα αυτά είναι ωραία για τα καφενεία και τα ραδιόφωνα αλλά στην συγκομιδή βαθμών δεν προσφέρουν τίποτα.

Αν θέλουν να συνεχίσουν την ίδια στείρα και ανέξοδη πάνω απ’ όλα, πολιτική δικό τους θέμα. Θα έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην παραφιλολογία και τα ελάχιστα στην ομάδα τους.

Ο καθένας με τις επιλογές του. “Τα ορφανά πορεύονται και οι χήρες κονομιούνται” που λέει και ο θυμόσοφος λαός!

Ο Άρης δικαιώθηκε στη φάση του πέναλτι που καταλογίστηκες εις βάρος του και είναι μόλις η δεύτερη φορά που τον δικαιώνει το var.

Όσες φορές δικαιώθηκε ήταν με ξένο ρέφερι!

Η πρώτη ήταν στο περσινό ματς με τον Ολυμπιακό στην έδρα του με το χέρι του Σουντανί.

Από τότε αμέτρητες φορές οι παίκτες του Άρη ζήτησαν από τους διαιτητές να καταφύγουν στην ετυμηγορία του var για αποφάσεις καταδικαστικές αλλά το αίτημα τους ποτέ δεν εισακούστηκε σε καμία των περιπτώσεων!

Στημένη διαιτησία λοιπόν , πως αλλιώς να την χαρακτηρίσεις εις βάρος του ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι όπου ο Αουγκούστο έπρεπε να έχει αποβληθεί από τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης έχοντας στο ενεργητικό του δυο σκαριές και μια αγκωνιά στον αέρα.

Ας έμενε ο ΠΑΟΚ με δέκα από το πρώτο μέρος και με τον άπειρο Τσιγγάρα στην σύνθεση του και θα βλέπαμε τι έκβαση θα είχε η αναμέτρηση!

Ίνγκασον και Γιαννούλης στο πρώτο μέρος δεν δέχθηκαν ούτε παρατήρηση!!!

Στημένη διαιτησία όταν ο Μπερτόλιο καταλογίζεται οφ σάιντ ένα μέτρο πίσω από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ!!!

Στημένη διαιτησία για τον καταλογισμό του πέναλτι υπέρ του Άρη, όταν εκατοντάδες ανάλογες περιπτώσεις σε όλα τα γήπεδα του κόσμου έχουν επιφέρει την ανάλογη απόφαση των διαιτητών και όταν η ομάδα που διαμαρτύρεται έχει κερδίσει πέναλτι σε πανομοιότυπες φάσεις!!!

Το πέναλτι του Σούντγκρεν δεν ήταν αλλά ήταν του Σάσα στον Τζόλη στην αρχή της φάσης.

Στην εξέλιξη θέλουν να πουν αλλά η αντικειμενικότητα δεν τους το επιτρέπει γιατί στην αρχή της φάσης υπάρχει καθαρό επιθετικό φάουλ του Τζόλη στον Σάσα!

Πέναλτι σε χέρι του Μπαγκαλιάνη αλλά το διπλό επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε δεν υπέπεσε στην αντίληψη τους.

Ούτε το μικροσκόπιο δεν τους δικαιώνει!

Δικαιώνει όμως τον Άρη η ουσία της υπόθεσης που είναι η επικράτηση του στο ντέρμπι!

Και θα συνεχίσει να δικαιώνεται η προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα αν στο άμεσο μέλλον λύσει τα προβλήματα του που έχουν να κάνουν με την κατοχή της μπάλας, τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Γκαρσία , την ωριμότητα στις αποφάσεις του Μπερτόλιο και την απόφαση του να σκληρύνει σαν παίκτης βάζοντας τα πόδια του στη φωτιά και τέλος με την προσθήκη ενός αποτελεσματικού στράικερ στην κορυφή της επίθεσης.

ΥΓ:Δεν πρόκειται να σταθώ σε όλα όσα προηγήθηκαν του ντέρμπι και έκαναν την Θεσσαλονίκη να βουίζει από την στιγμή που η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Αλλά δεν υπάρχει ποτέ καπνός χωρίς φωτιά ακόμα και αν μιλάμε για φλόγα από σπίρτο!

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως όλα όσα προηγήθηκαν επηρέασαν τους παίκτες του Άρη με αποτέλεσμα να εμφανιστούν υπέρ του δέοντος αγχωμένοι στην αναμέτρηση!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!