Μακέντα: Πρώτα «ξεμπλόκαρε», μετά έφτιαξε (pics & vids)

Μακέντα: Πρώτα «ξεμπλόκαρε», μετά έφτιαξε (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μακέντα: Πρώτα «ξεμπλόκαρε», μετά έφτιαξε (pics & vids)

bet365

Ο Φεντερίκο Μακέντα κατάφερε να σκοράρει στα παιχνίδια απέναντι σε Παναιτωλικό και ΑΕΚ και αφού πήρε τα πάνω του, έπαιξε σημαντικό δημιουργικό ρόλο στο ματς απέναντι στον ΠΑΣ.

Ο Ιταλός επιθετικός έπρεπε να βρει τρόπο να... τραφεί με γκολ έπειτα από αρκετό καιρό. Είχε φτάσει σε σημείο να βγάζει μέχρι και εκνευρισμό και οι εμφανίσεις του να κινούνται σε μεγάλη μετριότητα.

Έχοντας καταφέρει να βάλει τέλος σε ανομβρία που κράτησε κάτι παραπάνω από έναν μήνα, από εκείνο το ματς του Ηρακλείου απέναντι στον ΟΦΗ, ο Μακέντα πρώτα... ξεμπλόκαρε στα παιχνίδια με Παναιτωλικό και ΑΕΚ και η συμβολή του κόντρα στον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα ήταν διαφορετική...

Έφτιαξε με επιμονή, κέρδισε το πέναλτι

Η πρώτη πολύ καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου απέναντι στους Γιαννιώτες ήταν αυτή με το σουτ του Μαουρίσιο από το ύψος της περιοχής που έφυγε πολύ ψηλά από πλεονεκτική θέση, δίχως όμως ο Βραζιλιάνος να σταματήσει τη μπάλα από το στρώσιμο του Βιγιαφάνιες.

Σε αυτή τη φάση, λοιπόν, ο Μακέντα ναι μεν γλιστράει προσπαθώντας να δώσει τη μπάλα στον Χατζηγιοβάνη, όμως σηκώνεται, περιμένει, «διαβάζει» την πάσα του αντιπάλου του και βάζει την κόντρα για να ξαναβγεί στην επίθεση ο «Χάτζη» και η φάση να τελειώσει με τους «Βίγια» και Μαουρίσιο.

Στο κερδισμένο πέναλτι παραμένει στο δεύτερο δοκάρι, ξέρει πως έχει απελευθερωθεί από το μαρκάρισμα του Σάλιακα που έχει φύγει από κοντά του και προσπαθεί να σκοράρει με την κεφαλιά η οποία μπλοκάρει από το χέρι του αμυντικού.

Λίγο πριν την ανάπαυλα, όταν ο Χατζηγιοβάνης χάνει τη μεγάλη ευκαιρία σχεδόν πάνω στη γραμμή υπό την πίεση και του αμυντικού, ο Μακέντα ήξερε ακριβώς που να κινηθεί αριστερά μαζί με τον Βιγιαφάνιες, κάνοντας τη δεύτερη τακουνιά στο χώρο όπου την ίδια στιγμή εκμεταλλεύεται και ανοίγεται ο Βασίλης Ζαγαρίτης.

Αριστερά στο δεύτερο γκολ, βοήθεια και στον Αϊτόρ

Η παρουσία του Λούκας Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό, από την στιγμή που ο Αργεντινός μπορεί πλέον να βγάζει 90λεπτα και να βρίσκεται εξ αρχής στα ματς της ομάδας και στα σχέδια του Λάζλο Μπόλονι, ευνοεί τον εκάστοτε επιθετικό του «τριφυλλιού». Προφανώς κάτι αντίστοιχο θα γίνεται και με τον Καρλίτος όταν ο Ισπανός θα καταφέρει να πάρει τη θέση του βασικού φορ, ωστόσο, ο Μακέντα, μετά και τα μπερδέματα στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό όπου... του πήρε χρόνο να καταλάβει πως ο «Βίγια» δεν έχει θέση, αρχίζει και καταλαβαίνει...

Ο Ιταλός, στο δεύτερο γκολ των «πράσινων» κόντρα στον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται αριστερά κοντά στον Χατζηγιοβάνη, ο Βιγιαφάνιες είναι στην περιοχή και ο Αϊτόρ τελειώνει μόνος του τη φάση με διπλή προσπάθεια στέλνοντας με έξυπνο τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ισπανός εξτρέμ που πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, πήρε και από δεξιά βοήθειες από τον Φεντερίκο Μακέντα, αφήνοντάς τον να τρέξει εκείνος προς την περιοχή και να κάνει γύρισμα προς το σημείο που είχε «κατέβει» ο Τάσος Χατζηγιοβάνης για να γίνει απειλητικός.

Γενικότερα ήταν καλή εμφάνιση για τον στράικερ της ομάδας που μπορεί να μη βρήκε δίχτυα, μπορεί αρκετές φορές να γλίστρησε στα σημεία που είχε υποστεί φθορές ο αγωνιστικός χώρος του «Απόστολος Νικολαΐδης», όμως έπαιξε ρόλο στη δημιουργία και τις επιλογές που είχαν για μεταβιβάσεις της μπάλας οι γύρω του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα