Παναθηναϊκός: Ο Αϊτόρ είναι εδώ και μπορεί να τον απογειώσει!

Παναθηναϊκός: Ο Αϊτόρ είναι εδώ και μπορεί να τον απογειώσει!

Νίκος Μαρούδας
Παναθηναϊκός: Ο Αϊτόρ είναι εδώ και μπορεί να τον απογειώσει!

bet365

Πρωταγωνιστής της νίκης του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο ήταν ο Αϊτόρ, που δείχνει πως πλέον είναι πραγματικά έτοιμος να βοηθήσει το «τριφύλλι» να φτάσει τους στόχους του!

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο ήταν ιστορικό για το «τριφύλλι» λόγω της επιστροφής στη Λεωφόρο, αλλά ήταν κι εκείνο που ίσως αναγέννησε τον Αϊτόρ! Ο Ισπανός βρήκε το πρώτο του γκολ με τα πράσινα και κατάφερε σε 45 λεπτά που αγωνίστηκε να γίνει ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής σιγά σιγά μπαίνει για τα καλά στο κλίμα του «τριφυλλιού». Δείχνει έτοιμος να βοηθήσει πραγματικά την ομάδα του κι από το γεγονός αυτό μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν και οι δύο. Και ο Παναθηναϊκός και ο ποδοσφαιριστής!

Το δύσκολο φινάλε στη Τβέντε, η πίεση και η προσαρμογή στον Παναθηναϊκό

Οι προηγούμενοι μήνες μόνο εύκολοι δεν ήταν για τον Αϊτόρ. Ο Ισπανός εξτρεμ, μετά από δύο καλές χρονιές στην Τβέντε, αποχώρησε από την Ολλανδία όχι όπως θα το ήθελε ο ίδιος, πρωταγωνιστής στο γήπεδο. Λόγω τραυματισμού έμεινε εκτός για αρκετά παιχνίδια και όταν συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό έβλεπε τους «πράσινους» ως ευκαιρία να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρς.

Τα όσα είχε πετύχει τα περασμένα δύο χρόνια όμως με την Τβέντε, αλλά και το γεγονός πως όλοι μιλούσαν για έναν πραγματικά ταλαντούχο ποδοσφαιριστή από τα πρώτα του χρόνια στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, έκαναν τον κόσμο του Παναθηναϊκού να περιμένει πάρα πολλά από τον ίδιο με το... καλημέρα. Φυσικά αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πετύχει ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής, πόσο μάλλον ένας 24χρονος που δεν μπορεί να πει κανείς πως έχει την ηγετική μορφή που ίσως αναζητούσε ο κόσμος της ομάδας.

Όπως δήλωσε κι ο ίδιος μετά το παιχνίδι με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, ένιωσε έντονη πίεση να πετύχει μόλις έφτασε στην Ελλάδα κι αυτό δεν τον βοήθησε. Πέρασε αρκετά δύσκολα το πρώτοι διάστημα στην ομάδα, η προσαρμογή του δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, όμως ο Βέλεθ τον βοήθησε πολύ σε αυτό. Θέση στην ενδεκάδα βρήκε αμέσως, όμως στις εμφανίσεις του φαινόταν πως δεν είχε την σιγουριά που θα έπρεπε κι εκεί διαπίστωνε κανείς αυτό που είπε ο ίδιος το Σάββατο, πως η πίεση προς το πρόσωπό του τον είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό.

Μπόλονι κι ομάδα τον βοήθησαν, το VAR τον... πλήγωσε!

Σιγά σιγά, βήμα βήμα, λοιπόν ο Αϊτόρ άρχισε να προσαρμόζεται και να βρίσκει τον εαυτό του. Με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του Παναθηναϊκού άρχισε να αγωνίζεται λιγότερο, όμως το τεχνικό τιμ του «τριφυλλιού» δούλευαν πολύ μαζί του στις προπονήσεις. Το ίδιο και οι συμπαίκτες του, κυρίως οι Ισπανοί, που ήταν δίπλα του και φρόντιζαν να κρατούν το ηθικό του ψηλά.

Το σημαντικότερο για έναν ποδοσφαιριστή φυσικά είναι να αγωνίζεται και όταν μιλάμε για έναν εξτρέμ, να βρίσκει δίχτυα. Αυτό δεν γινόταν για τον Αϊτόρ και σίγουρα τον επηρέαζε ψυχολογικά. Όμως ο Μπόλονι ήξερε πότε να του δώσει πραγματικά την ευκαιρία του. Τον έβαλε βασικό στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι, όπου ο Αϊτόρ θα μπορούσε να κάνει μια αρχή και να δείξει πως έχει επιστρέψει.

Κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου όντως έδειξε για πρώτη φορά στο «τριφύλλι» ένα πραγματικά καλό πρόσωπο. Τότε βρήκε και τα δύο πρώτα του γκολ, όμως δεν μέτρησε κανένα από αυτά λόγω VAR! Ο Ισπανός τότε τα είχε βάλει με την τύχη του, αλλά μέσα του γνώριζε πως ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ και η κορυφαία του εμφάνιση με τα πράσινα.

Ο κορυφαίος της Λεωφόρου!

Κάπως έτσι φτάσαμε στο παιχνίδι του Σαββάτου. Ο Μπόλονι δίνει ένα ολόκληρο ημίχρονο στον Αϊτόρ, βάζοντάς τον αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου μέρους κόντρα στον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα με το σκορ ήδη στο 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού. Με την κίνηση αυτή ο Ρουμάνος τεχνικός, ήθελε να δώσει φρεσκάδα στο επιθετικό μισό με το σκεπτικό να... τελειώσει άμεσα το παιχνίδι με ένα δεύτερο τέρμα.

Αυτό το πέτυχε με τον Αϊτόρ! Ο Ισπανός απείλησε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα χωρίς να καταφέρει να σκοράρει σε τετ-α-τετ, πάταγε συχνά πυκνά περιοχή αναζητώντας να τροφοδοτήσει κάποιον συμπαίκτη του. Ώσπου στο 59' μετά από εξαιρετική μπαλιά του Χατζηγιοβάνη κατάφερε από πολύ δύσκολη θέση να τσιμπήσει την μπάλα πάνω από τον Χουτεσιώτη και να σκοράρει. Εκεί φάνηκε πραγματικά να λύνεται και ήταν απολαυστικός και στο τελευταίο μισάωρο.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην είχε την απόδοση που θα έπρεπε μετά το 2-0, και να φάνηκε πως... έκατσε πάνω σε αυτό το προβάδισμα, αλλά ο Αϊτόρ ήταν από εκείνους που ξεχώριζαν και πάλι! Με την είσοδο του Καρλίτος στην αναμέτρηση, φάνηκε να είναι ακόμα πιο άνετος στις κινήσεις του και βρισκόταν με χαρακτηριστική ευκολία με τον συμπατριώτη του, κάτι που έδειξε πως όντως οι Ισπανοί του Παναθηναϊκού τον βοήθησαν να προσαρμοστεί όσο κανείς.

Το μόνο δεδομένο, λοιπόν, είναι πως με τον Αϊτόρ του Σαββάτου ο Παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Είναι ξεκάθαρο πως ο Αϊτόρ μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ το «τριφύλλι», κι εκείνο τον Ισπανό! Μπορεί πραγματικά να εξελιχθεί σε μια σχέση... δούναι και λαβείν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα