Ατρόμητος: Ο Κάναντι χτίζει και γκρεμίζει μόνος του!

Ατρόμητος: Ο Κάναντι χτίζει και γκρεμίζει μόνος του!

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: Ο Κάναντι χτίζει και γκρεμίζει μόνος του!

bet365

Ακόμα μια αγωνιστική πέρασε κι ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να κερδίσει στο Περιστέρι, αν και προηγήθηκε με 2-0 κι έπαιζε με ποδοσφαιριστή παραπάνω, με τον Νταμίρ Κάναντι να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο τόσο για την εντυπωσιακή εμφάνιση της ομάδας του μέχρι το 60', όσο και για την τραγική εικόνα του τελευταίου μισάωρου!

Το Σάββατο στο Περιστέρι, ίσως είδαμε το πιο συγκλονιστικό παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε 2-0 απέναντι στον Άρη, που έμεινε με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά δεν κατάφερε να επικρατήσει με το ισόπαλο 2-2 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Για τον Ατρόμητο, τόσο στο καλό του πρόσωπο, όσο και στο κακό του την μεγαλύτερη ευθύνη την είχε ο Νταμίρ Κάναντι! Εκείνος έστησε εξαιρετικά και διάβασε απολύτως σωστά το παιχνίδι στην αρχή του αγώνα, αλλά κι εκείνος δεν βοήθησε την ομάδα του να διαχειριστεί μια εύκολη νίκη όπως διαφαινόταν από το 60' και μετά...

Οι εκπλήξεις του έδωσαν ταχύτητα και δύναμη!

Ο Νταμίρ Κάναντι στο παιχνίδι του Σαββάτου, επέλεξε να κατεβάσει μια ενδεκάδα με αρκετές εκπλήξεις. Ο Αυστριακός, μέχρι και την 11η αγωνιστική συνεχίζει να μην έχει καταλήξει σε κάποιον βασικό κορμό, αλλά ούτε και σε κάποιο συγκεκριμένο σχήμα. Έτσι λοιπόν, επανέφερε τρεις στόπερ, κατεβάζοντας τον Ατρόμητο με 3-5-2.

Ένα σύστημα με βασικό τον Ενσικουλού στην επίθεση και τον Νάτσο στη φυσική του θέση στα χαφ δίπλα στον Χαρίση. Άφησε εκτός τους Μπουσουλάτζιτς και Σάλομον, προκαλώντας έκπληξη, αλλά και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ενώ έδωσε φανέλα βασικού στον Μουνίθ. Όλες αυτές οι κινήσεις τελικά τον δικαίωσαν! Ο Ατρόμητος για πρώτη φορά είχε γρήγορη κίνηση, ταχύτητα στο παιχνίδι του και αρκετή δύναμη κι αποφασιστικότητα στο κέντρο.

Όλα αυτά έφεραν την καλύτερη εμφάνιση του Ατρόμητου στο φετινό πρωτάθλημα για 60 λεπτά, με τους Περιστεριώτες να βάζουν τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη επί του Άρη όταν προηγήθηκαν 2-0 στο 51'. Όλα αυτά μέχρι να μην έρθει ποτέ η βοήθεια από τον πάγκο...

Ο Μάντζιος φρέσκαρε τον Άρη, ο Κάναντι περίμενε την λήξη!

Το λεπτό που άλλαξαν όλα ήταν το 59ο! Τότε ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο γήπεδο τους Κάτσε και Σίλβα και το 2-1 έγινε μέσα σε δύο λεπτά από τον πρώτο, με τον Άρη να μπαίνει στο παιχνίδι και όλοι να περιμένουν στο Περιστέρι πως θα υπάρξει άμεση απάντηση στην σκακιέρα των προπονητών από τον Αυστριακό. Αυτή υπήρξε, αλλά δεν ήταν εκείνη που έλεγε πως θα είναι η απλή λογική...

Ο Κάναντι στο 72' προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, βάζοντας τους Χριστοδουλόπουλο, Κωτσόπουλο και Κιβρακίδη, αντί των Μουνίθ, Μανούσου και Τομάσεβιτς. Εκεί ουσιαστικά ο Ατρόμητος έχασε και τη νίκη! Ο Αυστριακός έκανε μόνο αλλαγές θέσεων, βγάζοντας δύο ποδοσφαιριστές από το επιθετικό μισό και τον αριστερό του μπακ που έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με το «αστέρι»!

Μια αλλαγή συστήματος, βγάζοντας τον έναν στόπερ (σ.σ. τον Γκαλβάο που είχε κάνει και το λάθος στη φάση του 2-0) και δίνοντας φρεσκάδα στον άξονα με τον Σάλομον ή τον Μπουσούλατζιτς ίσως να... κλείδωναν το τρίποντο για τον Ατρόμητο! Με τέσσερις στην άμυνα και τριάδα στα χαφ, ο κουρασμένος Άρης με παιχνίδι μεσοβδόμαδα και με δέκα παίκτες από το 35' δύσκολα θα έβρισκε χώρους να απειλήσει.

Αυτές οι κινήσεις δεν έγιναν ποτέ όμως από τον Κάναντι με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται στο έπακρον και να φτάνουν στην ισοφάριση. Ο τεχνικός του Ατρόμητου ωστόσο είχε διακρίνει το πρόβλημα στον άξονα! Ένα λεπτό πριν το 2-2, οι Μπουσουλάτζιτς και Σάλομον έχουν έρθει στον πάγκο ώστε να αλλάξουν και να μπουν στο παιχνίδι.

Οι αλλαγές αυτές άργησαν να γίνουν και τελικά δεν έγιναν ποτέ, καθώς μπήκε στην αναμέτρηση μόνο ο Σάλομον και ο Μάτιτς αντί του Μπουσουλάτζιτς, με το σκορ πια στο 2-2. Αυτό δείχνει πως ο Κάναντι είχε καταλάβει πως υπάρχει πρόβλημα στο κέντρο, όμως το κατάλαβε αργά και δεν πρόλαβε να το διορθώσει, με αποτέλεσμα αυτό να το πληρώσει η ομάδα του...

Αυτά τα λάθη του... εξαιρετικού για 60 λεπτά Κάναντι «πλήρωσε» με μια ισοπαλία σαν ήττα ο Ατρόμητος! Οι Περιστεριώτες έχουν πλέον μπροστά τους ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα στη Τρίπολη κι αν δεν έρθει καλή εμφάνιση ιδανικά μαζί με καλό αποτέλεσμα, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τον Αυστριακό, αν και βάση βαθμολογίας ο Ατρόμητος δεν έχει μείνει πίσω. Όμως η εικόνα της ομάδας δεν πείθει και αυτό έχει προβληματίσει άπαντες στα Δυτικά Προάστια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα