Παναθηναϊκός: Το... φάρμακο ήρθε από τον άξονα

Παναθηναϊκός: Το... φάρμακο ήρθε από τον άξονα

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Το... φάρμακο ήρθε από τον άξονα

bet365

Ο Λάζλο Μπόλονι ανέφερε πως αρχίζει και βρίσκει τα... φάρμακα για την γιατρειά που αναζητούσε ο Παναθηναϊκός και αυτό αποδείχθηκε από την απόφαση για έναν φορ και τους τρεις «μαχητές» στα χαφ!

Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε λεπτό, με το Edit My Bet* της bwin ισχύει το ίδιο τώρα και για το στοίχημά σου! |21+ (*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις)

Ο Παναθηναϊκός με την μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του, στα πρόσωπα των παικτών και την περισσότερη δύναμη και αντοχή στα πόδια τους, κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη απέναντι στην ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα φτάνοντας στο 2-1 το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Μόνο τυχαίοι δεν ήταν οι πανηγυρισμοί παικτών και πάγκου στα δύο τέρματα που επιτεύχθηκαν από τους Μακέντα και Κουρμπέλη με το «τριφύλλι» να βγάζει στον αγωνιστικό χώρο εικόνα που ασφαλώς πρώτα ήθελαν οι παίκτες για τους εαυτούς τους, έπειτα ο Λάζλο Μπόλονι για τη δουλειά που έχει καταφέρει να κάνει αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία κι έπειτα ο κόσμος της ομάδας που φέτος δεν μπορούσε να χαρεί όσο θα ήθελε τα παιδιά με τις πράσινες φανέλες στο χορτάρι...

Η νίκη στο ντέρμπι προσφέρει αυτοπεποίθηση, πίστη στον εαυτό του καθενός που αποτελεί μέλος αυτού του συνόλου και ο Μπόλονι, όπως ακριβώς ανέφερε και αμέσως μετά το παιχνίδι, γνωρίζει τη δική του δουλειά πολύ καλά. Αυτή, δηλαδή, κατά την οποία οφείλει να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές του για το αποτέλεσμα και την προσπάθεια, αλλά και να τους... προσγειώσει άμεσα για να τους προετοιμάσει για το αμέσως επόμενο ματς.

Ο Ρουμάνος κόουτς, έκανε λόγο για... φάρμακα που αρχίζουν και βρίσκονται για τον Παναθηναϊκό, τον οποίο παρέλαβε ως τρομερά «λαβωμένο» από το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του συλλόγου στο πρωτάθλημα και φαίνεται πως τελικά η θεραπεία βρισκόταν στο χώρο του κέντρου...

Διαβάστε επίσης:

  • Απόφαση ελήφθη: Ένας επιθετικός, τρεις «στρατιώτες» στον άξονα

Αυτό είναι που έκανε τη μεγάλη διαφορά και το οποίο «φώναζε» από καιρό. Για την ακρίβεια από την έναρξη της σεζόν για τον τρόπο που είτε θα ταίριαζαν μαζί οι Μακέντα και Καρλίτος είτε για την ανάγκη που θα υπήρχε να παίξει ο ένας απ' τους δύο. Και όταν επιτέλους επιλέχθηκε ένας επιθετικός για να παίξει στην αιχμή του δόρατος με τον Χατζηγιοβάνη ως κανονικό εξτρέμ και τον Βιγιαφάνιες ως... μηχανάκι που πηγαίνει ό,που πάει η μπάλα, ο Μακέντα ήταν εκείνος που πήρε τη φανέλα του βασικού στην επίθεση και ο άξονας... βγήκε ο μεγάλος κερδισμένος.

Εκεί, ο τρόπος που παρουσιάστηκαν οι τρεις «στρατιώτες» του Παναθηναϊκού και ο ευδιάκριτος και ξεχωριστός ρόλος του καθενός ήταν το μεγάλο κέρδος για το «τριφύλλι» απέναντι στην ΑΕΚ. Κουρμπέλης, Μαουρίσιο – για τους οποίους έκανε ειδική αναφορά ο Μπόλονι μετά το παιχνίδι – και Αλεξανδρόπουλος δεν μπήκαν ο ένας στα «χωράφια» του άλλου και η δουλειά τους ήταν τόσο διαφορετική και τόσο σημαντική στο σύνολό της που έκανε τον Παναθηναϊκό να έχει το πάνω χέρι, μέχρι να φτάσει η στιγμή της οπισθοχώρησης και της αντοχής και υπεράσπισης του σκορ μέχρι το φινάλε.

  • Κουρμπέλης: Ο αρχηγός που οργάνωσε, σκόραρε και έσφιξε τα δόντια

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης τοποθετήθηκε πίσω από τους Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλο ώστε να βρίσκεται κοντά και στα στόπερ προκειμένου να μπορεί να οργανώνει από το πρώτο στάδιο της κάθε επιθετικής έκφρασης των «πράσινων». Φυσικά, το γεγονός πως είναι το «μυαλό» της ομάδας τον καθιστά απαραίτητο και καθοριστικό για τη θέση αυτή που ενώνει την αμυντική γραμμή με τους χαφ. Και πέρα από τις οδηγίες προς τους συμπαίκτες του, ο «Κούρμπε» ξέρει πότε να προωθηθεί.

Πότε να κάνει κίνηση όπως αυτή στο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ένωση και πότε να μένει για βοήθεια στους αμυντικούς και μαζί με τον Διούδη να βάζει τις φωνές για την σωστή οργάνωση σε κατάσταση άμυνας σε στατικές φάσεις αντιπάλων. Ακόμα κι όταν αισθάνθηκε ξανά τον προσαγωγό του να τον «τσιμπάει», έσφιξε τα δόντια και συνέχισε κάνοντας νόημα προς τον πάγκο ότι θέλει να το δοκιμάσει και να μη βιαστούν να γίνει αλλαγή...

  • Μαουρίσιο: Η ήρεμη και ποιοτική δύναμη

Ο Μαουρίσιο πιο κοντά στον Αλεξανδρόπουλο στην δυάδα μπροστά από τον «Κούρμπε» ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο νεαρός δίπλα του για να αισθανθεί κι εκείνος μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο Βραζιλιάνος γι' ακόμα μια φορά απέδειξε γιατί είναι μια πραγματικά ήρεμη δύναμη στον αγωνιστικό χώρο για τον Παναθηναϊκό κάθε φορά που παίρνει την κατοχή της μπάλας και μπορεί να διαχειριστεί τόσο την πίεση που θα του ασκηθεί, όσο και να μεταδώσει την απαραίτητη ψυχραιμία. Ψάχνει κι εκείνος τα γκολ που δεν του έρχονται και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τις κινήσεις του στην περιοχή αναζητώντας τον τρόπο για να σκοράρει και να βοηθήσει το «τριφύλλι».

Ήταν απίστευτα άτυχος στα πρώτα λεπτά όταν ... σχεδόν πάνω στη γραμμή κατάφερε να στείλει τη μπάλα ψηλά πάνω απ' τα δοκάρια αφού τη βρήκε με λάθος σημείο του σώματος κι όχι με το στήθος όπως θα ήθελε για να τη στείλει στο πλεκτό, ενώ, λίγο αργότερα είδε τη μπάλα να περνάει πάνω από το πόδι του στην προβολή από το γύρισμα που του έκανε ο Μακέντα. Έπειτα από το δεύτερο ημίχρονο του «Γ.Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό, ο Μαουρίσιο δείχνει να μπορεί να συνεργαστεί εξαιρετικά με τον Αλεξανδρόπουλο. Οι δυο τους ν' αντιλαμβάνονται πότε πρέπει ο ένας να καλύψει τον άλλον όταν θα πάρει μέτρα, ενώ αμφότεροι είναι παίκτες που θα πέσουν με δύναμη στα πόδια των αντιπάλων τους για να πιέσουν ασφυκτικά και στην εκτέλεση των αμυντικών τους καθηκόντων.

  • Αλεξανδρόπουλος: Τα νιάτα που όλο κι ωριμάζουν

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος συνεχώς ανεβάζει ρυθμούς στο αντρικό, πολύ πιο απαιτητικό και με πολύ διαφορετικά δεδομένα, επίπεδο στον Παναθηναϊκό και δείχνει ότι έχει κερδίσει και με το παραπάνω την εμπιστοσύνη του Μπόλονι. Και δικαίως συμβαίνει αυτό. Ο νεαρός μέσος περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο δείχνει πόσο ώριμη σκέψη και αντίληψη έχει στον αγωνιστικό χώρο και πόσο όμοιος με όλους τους υπόλοιπους μοιάζει, δίχως να στέκεται κανείς στο πιο νεαρό της ηλικίας του. Είναι έτοιμος.

Κοντά σε «Κούρμπε» και Μαουρίσιο μαθαίνει συνεχώς, έχει τα ασταμάτητα τρεξίματα που βοηθούν στις στιγμές που ο Παναθηναϊκός αποφασίζει να ξεσπάσει με ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά με τους παίκτες του να τρέχουν με ξαφνικό έναυσμα προς τους αντιπάλους τους, ωστόσο, ο «Αλεξανδρό» έχει ένα κομμάτι που χρειάζεται προσοχή.

Είναι αυτό της διαχείρισης των δυνάμεών του. Καλό το συνεχώς τρέξιμο και το γεγονός πως δεν παρατάει καμία προσπάθεια επιμένοντας και επιστρέφοντας πάντοτε για να καλύψει αμυντικά και να μην αφήσει κενό, ωστόσο, δείχνει κατά διαστήματα ότι χρειάζεται να κάνει μικρές παύσεις και να παίρνει ανάσες. Όχι επειδή... αυτό είναι το λογικό για όλους, αλλά γιατί υπάρχουν στιγμές που έχει κάνει πολλά σπριντ, τα οποία με τον καιρό θα μάθει να διαχειρίζεται και να ρυθμίζει, ώστε ν' αποφύγει αυτά που ίσως... δεν είναι τόσο απαραίτητα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα