Ένας Άρης μια χαρά και μια διαιτησία χάλια!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ένας Άρης μια χαρά και μια διαιτησία χάλια!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την μεγάλη νίκη του Αρη μέσα στην Λάρισα και στέκεται και στην διαιτησία του αγώνα...
AEK - Μπράγκα: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Θέλεις να αγιάσεις και δεν μπορείς. Και πως να αγιάσεις με διαιτησίες όπως αυτή του Καραντώνη και των συν αυτώ παρατρεχάμενοι;;;

Πως να ασχοληθείς αποκλειστικά με τους φυσικούς πρωταγωνιστές μιας αναμέτρησης όταν η διαιτητική παρέα εντός αγωνιστικού χώρου και εντός var κάνουν τα πάντα για να μπουν στο κάδρο;

Η κατάσταση πραγματικά προκαλεί αγανάκτηση! Όσο και αν θέλεις πλέον να προσπεράσεις ορισμένα γεγονότα , όσο και αν έχεις την καλή διάθεση να μη σταθείς στις κατά καιρούς διαιτητικές ανορθογραφίες αυτές που προϊόντος του χρόνου γίνονται όλα και πιο εξόφθαλμες, όλο και πιο προκλητικές, όσο και αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες οι κύριοι με τα μαύρα βρίσουν πάντα τρόπο να σε φτάσουν στα όρια , στο μη παρέκει!

Δεν γίνεται κάποιοι να προσπαθούν συστηματικά να υποτιμήσουν την νοημοσύνη όλων όσων ασχολούνται επαγγελματικά ή μη με αυτό το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο ή ότι έχει απομείνει όρθιο και εσύ να στέκεσαι απαθής ή ψύχραιμος όση καλή διάθεση και πίστη κι αν έχεις επιστρατεύσει.

Κάποτε επίσης πρέπει να σταματήσει κι αυτή...η ψευδαίσθηση(;) , – δεν βρίσκω ειλικρινά άλλη λέξη , ότι η υπό επιτήρηση των Ευρωπαίων ελληνική διαιτησία θα προοδεύσει ,θα γίνει καλύτερη , θα αποκτήσει την χαμένη της αξιοπιστία!

Πόσα χρόνια κρατά αυτή η επιτήρηση; Ειλικρινά έχω χάσει την αίσθηση του χρόνου. Ήρθε ο Περέιρα και έφυγε με τα μούτρα στραπατσαρισμένα χωρίς να δούμε καμία μα καμία πρόοδο.

Υποτίθεται ότι οι ξένοι διαιτητές στις κρίσιμες αναμετρήσεις θα λειτουργούσαν επικουρικά για μια σεζόν και εδώ κοντεύουν να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι!

Δεν θα εκπλαγώ αν μάθω ότι θα τους δοθεί δικαίωμα ψήφου!!!

Υποτίθεται ότι η τρόικα του ποδοσφαίρου, σε εύλογο χρονικό διάστημα , θα εκπαίδευε του έλληνες διαιτητές , θα τους επιμόρφωνε , θα μας τους παρέδιδε έτοιμους να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις του αθλήματος όπως οι συνάδελφοι τους στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα βήματα που έχουν γίνει είναι μικρότερα κι από αυτά ενός μυρμηγκιού! Έχει περάσει τόσος καιρός χωρίς να καταγραφεί καμία πρόοδος.

Γιατί πρόοδος θα είχε σημειωθεί αν ήταν σε θέση έστω ένας έλληνας διαιτητής να σφυρίξει ένα ντέρμπι.

Ούτε ένας μετά από τόσο καιρό!!!

Γιατί αν ήταν σε θέση πραγματικά να ανταποκριθεί, οι ίδιοι αυτοί ,οι σωτήρες απ τας Ευρώπας, θα τον πρότειναν!

Θα έμπαιναν μπροστά και θα έλεγαν: “Τέρμα πια οι ξένοι διαιτητές! Αυτοί οι τρεις κύριοι, εγγυόμαστε εμείς, ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν!»

Είδατε καμία τέτοια κίνηση. Καμία πρωτοβουλία;

Οι έλληνες διαιτητές πάνε από το κακό στο χειρότερο , παρά τις επιμορφώσεις τους, έχουμε για τα “δεύτερα” παιχνίδια και οι ξένοι πηγαινοέρχονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα!

Είναι σε θέση κάποιος από τους Κλάντεμπεργκ και την παρέα του να μας δώσουν ένα χρονικό ορίζοντα , πότε με το καλό θα επιστρέψει η ομαλότητα;

Αμφιβάλλω πραγματικά!!!

Δεν ξέρω, δεν τους ενδιαφέρει; Έχουν καταλάβει ότι εδώ που έμπλεξαν η κατάσταση δεν αλλάζει ο Θεός ο ίδιος να κατέβει και φοβούνται να το ομολογήσουν;

Δεν θέλουν να συγκρουστούν; Δεν θέλουν να σπάσουν αυγά;

Βαρέθηκα και να αναρωτιέμαι και να το ψάχνω! Η κατάσταση πάντως παραμένει στάσιμη και επικίνδυνη!

Φαντάζεστε χτες ο Καραντώνης να ακύρωνε αυτό το γκολ σε ένα ντέρμπι κορυφής;

Γαία πυρί μιχθήτω! Τίποτα δεν θα έμενε όρθιο! Ούτε ο Κλάντεμπεργκ, ούτε οι υπόλοιποι! Θα έμπαιναν οι κυανόκρανοι του ΝΑΤΟ για να τους σώσουν!

Πως να το ακυρώσεις αυτό το γκολ όταν μάλιστα το βλέπεις στο var:::

Αλήθεια αυτοί από το var γιατί τον κάλεσαν να δει την φάση; Μήπως για να αποδείξουν ότι όλοι τους είναι άσχετοι με τους κανονισμούς και πως η περιβόητη επιμόρφωση έχει πάει στο βρόντο;

Την ώρα που σουτάρει ο Γκαρσία, ο Μάνος ήδη έχει αδειάσει την γωνιά. Ούτε στον άξονα είναι , ούτε κανένα οπτικό πεδίο κρύβει, ούτε τίποτα. Κινείται εμφανέστατα μακριά από την δράση, έχει πάρει τον δρόμο για τα Φάρσαλα , για να διευκολύνει τους πάντες!

Από τον συμπαίκτη του για να έχει οπτικό πεδίο να σουτάρει, μέχρι τον ίδιο τον διαιτητή!

Η μπάλα μάλιστα στην πορεία προς τα δίχτυα βρίσκει στο χέρι του αμυνόμενου παίκτη της ΑΕΛ , ο μόνος που μπορεί να περιορίζει την οπτική του τερματοφύλακα.

Αυτή την εύκολη φάση , την πεντακάθαρη, τον φωνάζουν οι φωστήρες από το var να την δει!

Την βλέπει,την ξαναβλέπει-δεν ξέρω τι του λένε τα τζιμάνια- και αντί να τους πει τι με φωνάζεται ρε παιδιά να δω , αυτός ο Καραντώνης εξ Ημαθείας ακυρώνει το τέρμα!

Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Τα πραγματικά όμως συγχαρητήρια αξίζουν να τα εισπράξουν οι παίκτες του Άρη! Για την ψυχραιμία τους μετά την προκλητική αυτή απόφαση εις βάρος τους, για την πειθαρχία στο πλάνο καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται,γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Το σημαντικό δεν είναι μόνο ότι οι παίκτες του Άρη έβγαλαν αντίδραση και χαρακτήρα σε αγώνα εκτός έδρας , μετά από ένα χαμένο ντέρμπι , δεν είναι ότι κέρδισαν άνετα, δεν είναι μόνο ότι σε μια ακόμη αναμέτρηση μακριά από την έδρα τους κράτησαν το μηδέν στην άμυνα αλλά κυρίως ότι με αυτή τη νίκη έβαλαν στην εξίσωση σε ρόλο πρωταγωνιστή ποδοσφαιριστές που μέχρι τώρα έμεναν στην σκιά, ποδοσφαιριστές που τους έχει ανάγκη η ομάδα αν θέλει να πρωταγωνιστήσει και να παραμείνει στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το έγραφα και στο προηγούμενο άρθρο πόση ανάγκη έχει η ομάδα από την πραγματική συμβολή, την παρουσία και όχι απλά την συμμετοχή, παικτών στην επίθεση όπως ο Μάνος και ο Γκαρσία.

Χωρίς αυτούς ο Άρης έμοιαζε ακρωτηριασμένος! Αμφότεροι πρωταγωνίστησαν! Ο Μάνος πέτυχε δυο γκολ σεντερφορίσια, βρέθηκε στην κατάλληλη θέση , την κατάλληλη στιγμή λειτουργώντας υποδειγματικά , ο Γκαρσία με την συνολική του απόδοση σε ελεύθερο ρόλο , απεγκλωβισμένος από την μόνιμη παρουσία του στο δεξι άκρο, θύμισε έντονα τον Γκαρσία που γνώρισαν και αγάπησαν οι φίλοι της ομάδας.

Αδύνατον να μη σταθείς και στο υπέροχο γκολ του Σίλβα. Το πείσμα του , η δεξιοτεχνία, η έμπνευση αλλά και η τεχνική του κατάρτιση στην ολοκλήρωση της προσπάθειας δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει τις δυνατότητες , μόλις ενσωματωθεί πλήρως να κάνει την διαφορά.

Η αυτοπεποίθηση από τα αποτελέσματα , η πειθαρχία στο αγωνιστικό πλάνο και το μεγάλωμα του ρόστερ , η δυνατότητα ποιοτικών επιλογών , είναι τα στοιχεία, που αν επικρατήσουν , θα κρατήσουν τον Άρη ψηλά στο φετινό πρωτάθλημα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!