ΑΕΚ: Το πάθημα έγινε μάθημα

ΑΕΚ: Το πάθημα έγινε μάθημα

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Το πάθημα έγινε μάθημα

bet365

Η ΑΕΚ κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο του Αστέρα στην Τρίπολη κι έτσι με αυτόν τον τρόπο επανήλθε και η ηρεμία στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων», μετά το στραπάτσο με τη Ζόρια.

href="https://sports.bwin.gr/el/sports?wm=4531520" rel="sponsored nofollow" target="_blank">Αυτόματο Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1538489/asteras-tripolis-aek-1-2-vids" target="_blank">Κόντρα στον ΑΣΤΕΡΑ η εικόνα της ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Με ποδόσφαιρου υψηλού επιπέδου, με έμπνευση στην δημιουργία των φάσεων στο επιθετικό κομμάτι αλλά και με ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο της, πήρε το πολυπόθητο τρίποντο. Μία νίκη η οποία χρειαζόταν για ψυχολογικούς κυρίως λόγους, μετά την ντροπιαστική ήττα την περασμένη Πέμπτη από href="https://www.gazzetta.gr/football/europa-league/article/1537523/aek-zoria-0-3-vids" target="_blank">τη Ζόρια στο ΟΑΚΑ.

id="head-0">Οι κινητήριοι μοχλοί

alt="" src="/sites/default/files/migrated/2020/11/5196112_1.jpg" style="width: 800px; height: 450px;">

Σάκχοφ, Μάνταλος, Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ και Μάρκο Λιβάια. Οι πέντε αυτοί παίκτες ήταν εκ των κορυφαίων της href="https://www.gazzetta.gr/teams/aek" target="_blank">ΑΕΚ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Εβγαζαν συνεργασίες στο χορτάρι που έλειπαν από το παιχνίδι της Ένωσης στα τελευταία παιχνίδια. Η href="https://www.gazzetta.gr/teams/aek" target="_blank">ΑΕΚ έβγαινε στο επιθετικό της τρίτο με σχετική ευκολία, βάζοντας δύσκολα στους αμυντικούς των γηπεδούχων. Σωστή ανάπτυξη, πάσες με μία επαφή (γεγονός που σπάνια βλέπαμε από τους παίκτες της href="http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1538471/asteras-tripolis-aek-i-isofarisi-ton-arkadon-me-ton-mparales-vid" target="_blank">ΑΕΚ) και σωστό κουβάλημα της μπάλας από τον Μάνταλο, για να φτάσει η ομάδα στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, αυτό που έλειπε ήταν η τελική πάσα ώστε η Ένωση να πάει στα αποδυτήρια στο πρώτο ημίχρονο με διαφορά τουλάχιστον τριών τερμάτων. Μάλιστα, αυτό το πλήρωσε μιας και οι Αρκάδες πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης, με την πρώτη(!) τους τελική στο ματς. href="http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1538471/asteras-tripolis-aek-i-isofarisi-ton-arkadon-me-ton-mparales-vid" target="_blank">T href="http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1538471/asteras-tripolis-aek-i-isofarisi-ton-arkadon-me-ton-mparales-vid" target="_blank">ο τέρμα του Μπαράλες εν τέλει δεν κόστισε στην href="https://www.gazzetta.gr/teams/aek" target="_blank">ΑΕΚ, πάρα κάποιες ενδείξεις υπερβολικού αλτρουϊσμού σε κάποια σημεία τους ματς και έτσι έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Τρίπολη και από μία έδρα η οποία παραδοσιακά την δυσκολεύει. Όχι μόνο την Ενωση αλλά και τους περισσότερους αντιπάλους του href="https://www.gazzetta.gr/teams/asteras-tripolis" target="_blank">Αστέρα Τρίπολης στη href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague" target="_blank">Super League Interwetten. Το αξιοσημείωτο είναι πως η href="https://www.gazzetta.gr/teams/aek" target="_blank">ΑΕΚ πανηγύρισε την πέμπτη της νίκη στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, στα 13 ματς που έχει κοντράρει τις δυνάμεις της με τον href="http://www.gazzetta.gr/teams/asteras-tripolis" target="_blank">Αστέρα Τριπολης, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Η href="http://www.gazzetta.gr/teams/aek" target="_blank">ΑΕΚ βρήκε δίχτυα στο δεύτερο ημίχρονο χάρη στο href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1538482/asteras-tripolis-aek-o-ansarifarnt-vrike-dihtya-miso-gkol-toy-livaia-vid" target="_blank"> href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1538482/asteras-tripolis-aek-o-ansarifarnt-vrike-dihtya-miso-gkol-toy-livaia-vid" target="_blank">υπέροχο και σεντερφορίσιο τέρμα του Καρίμ Ανσαριφάρντ . Ένα γκολ το οποίο ήρθε μετά από έξοχη συνεργασία των «κιτρινόμαυρων». Ο Λιβάια με εξαιρετικό τρόπο άλλαξε στον Βασιλαντωνόπουλο, αυτός γύρισε στον Σάκχοφ που έστρωσε στον Ιρανό επιθετικό για να καρφώσει αυτός την μπάλα στο παραθυράκι του Παπαδόπουλου με δυνατό τελείωμα. Με αυτό το γκολ ο Ανσαριφάρντ έφτασε τα πέντε τέρματα φορώντας τον Δικέφαλο στο στήθος και αποδεικνύει πως είναι υπερπολύτιμος για την href="http://www.gazzetta.gr/teams/aek" target="_blank">ΑΕΚ. Ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή που ο Ολιβέιρα περνάει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.

href="https://www.gazzetta.gr/football/europa-league/article/1537590/aek-oi-alhimeies-dimioyrgoyn-provlimata" target="_blank">Όπως είχαμε γράψει και την προηγούμενη εβδομάδα, οι επιθετικοί της href="http://www.gazzetta.gr/teams/aek" target="_blank">ΑΕΚ χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, προκειμένου να μην δημιουργείται πρόβλημα συνοχής και οι παίκτες να να βρίσκουν τον ανάλογο ρυθμό και να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις ενός αγώνα. Ο Μάσιμο Καρέρα κόντρα στον href="https://www.gazzetta.gr/teams/asteras-tripolis" target="_blank"> Αστέρα Τρίπολης, επέλεξε το href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1538423/asteras-tripolis-aek-me-4-2-3-1-kai-ola-ta-opla-stin-epithesi-o-karera-pic" target="_blank">4-2-3-1 (όπως συνηθίζει να κάνει άλλωστε στα παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου επιμένει με το 3-5-2). Όπως αποδείχθηκε γι’ ακόμη ένα ματς, η συγκεκριμένη διάταξη ταίριαξε «γάντι» στην href="http://www.gazzetta.gr/teams/aek" target="_blank">ΑΕΚ. Δεδομένο δε από τη στιγμή που στο ρόστερ υπάρχουν αξιόλογοι μεσοεπιθετικοί.

data-height="330" data-integration-id="eexbs13jsegihuu" data-playlist-id="v-c7fz6rlnsswh-se" data-width="588">
itemprop="video" itemscope="" itemtype="https://schema.org/VideoObject">

content="Αστέρας-ΑΕΚ: 1-2 με τον Ανσαριφάρντ" itemprop="name">

Στην επίθεση έχει λύσεις

alt="" src="/sites/default/files/migrated/2020/11/5196177_1.jpg" style="width: 800px; height: 450px;">​

Με τους Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης, τους Λιβάια και Τάνκοβιτς να εναλλάσσουν συνεχώς πλευρές στα φτερά της επίθεσης και τον Πέτρο Μάνταλο, πίσω από τον Ιρανό η href="https://www.gazzetta.gr/teams/aek" target="_blank">ΑΕΚ ήταν πατούσε συχνά πυκνά την αντίπαλη περιοχή του href="https://www.gazzetta.gr/teams/asteras-tripolis" target="_blank">Αστέρα. Σε κορυφαία μέρα ήταν και ο Γεβγέν Σάκχοφ ο οποίος έκοβε και έραβε στη μεσαία γραμμή και συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην δημιουργία φάσεων της href="https://www.gazzetta.gr/teams/aek" target="_blank">ΑΕΚ. Βέβαια, η Ενωση σπατάλησε πλήθος ευκαιριών και δεν κατάφερε να ξεφύγει από την Τρίπολη με περισσότερα από δύο τέρματα. Προφανώς και η νίκη είναι νίκη, με οποιονδήποτε τρόπο κι αν έρθει αυτή, ωστόσο θα μπορούσε κάλλιστα να το είχε πληρώσει και τώρα να μιλούσαμε για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Η ουσία είναι πως η href="https://www.gazzetta.gr/teams/aek" target="_blank">ΑΕΚ θα πρέπει να μετουσιώνει την υπεροχή και τις ευκαιρίες που παράγει σε γκολ. Αλλωστε η επίθεση είναι αυτή η οποία αντικατοπτρίζει το dna του συλλόγου.

Και για να γίνει αυτό χρειάζεται χρόνος χρειάζεται προκειμένου να δέσει η… συνταγή μπροστά και η href="https://www.gazzetta.gr/teams/aek" target="_blank">ΑΕΚ να πάρει αυτό που περιμένει από τους παίκτες της, δηλαδή τα γκολ. Ηδη έχουμε δει τους Λιβάια και Μάνταλο να συνεργάζονται με κλειστά μάτια στο χορτάρι όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας τους στην ομάδα. Φέτος στην εξίσωση μπήκαν οι Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ, αλλά και άλλες αξιόπιστες λύσεις, όπως αυτή του Μαχαίρα, του Λιβάι Γκαρσία, με τον εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, να έχει προλάβει να δείξει την αξία του και θα έχει ξανά την ευκαιρία να το κάνει το προσεχές διάστημα όταν θα είναι στο 100%.

Ο Καρέρα γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους το υλικό που έχει στα χέρια του και θα πρέπει να κατασταλάξει στη διάταξη, με την οποία θα αγωνίζεται η ομάδα και να την καθιερώσει σε κάθε του παιχνίδι αλλά και στα πρόσωπα όπου θα απαρτίζουν την ενδεκάδα. Δεν χρειάζονται αλχημείες και συστήματα τα οποία δεν είναι ταιριαστά στην href="https://www.gazzetta.gr/teams/asteras-tripolis" target="_blank">ΑΕΚ, από τη στιγμή που ήδη η ομάδα έχει αποδείξει ποιο είναι το φετινό της δυνατό «όπλο».

data-height="330" data-integration-id="eexbs13jsegihuu" data-playlist-id="v-c7g0vd2022zl-sf" data-width="588">

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα