Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 1-2 (vids)

Δημήτρης Βέργος
Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 1-2 (vids)

bet365

H AEK άφησε πίσω της τον... εφιάλτη της Ζόρια και στην Τρίπολη είχε αντίδραση μεγάλης ομάδας! Με όμορφο ποδόσφαιρο και δύο ωραία γκολ των Λιβάια και Ανσαριφάρντ επικράτησε με 2-1 του Αστέρα, που είχε ισοφαρίσει με κεφαλιά του Μπαράλες!

Ένα αποτέλεσμα και μόνο ήθελε η ΑΕΚ στην Τρίπολη προκειμένου να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα από τη Ζόρια, να ηρεμήσει και να παραμείνει κοντά στην κορυφή. Και το πέτυχε με την Ένωση να περνάει με το διπλό (1-2) χάρη στα ωραία γκολ των Λιβάια και Ανσαριφάρντ. Οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει περισσότερα τέρματα, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο, ωστόσο έλειπε η σωστή τελική ενέργεια με συνέπεια ο Μπαράλες να ισοφαρίσει στο τέλος του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση διατήρησε την υπεροχή, πήρε ξανά το προβάδισμα (θα μπορούσε να είχε βρει και τρίτο τέρμα) και κράτησε το τρίποντο ως το τέλος απέναντι σε έναν Αστέρα ο οποίος επιθετικά έδειξε λίγα πράγματα γνωρίζοντας την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα.

Με 4-2-3-1 Ράσταβατς και Καρέρα

Ο Καρέρα, όπως αναμενόταν, επέστρεψε στο 4-2-3-1, παρατάσσοντας όλα τα «όπλα» του στην επιθετική γραμμή με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο, τους Λιβάια και Τάνκοβιτς στα άκρα και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης. Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς ήταν το δίδυμο στο κέντρο, Ινσούα, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι και Βασιλαντωνόπουλος τετράδα στην άμυνα, ενώ κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Τσιντώτας. Το αναμενόμενο 4-2-3-1 και από τον Ράσταβατς, με τον Μπαράλες μπροστά και τριάδα πίσω του τους Σίτο, Γκόμες και Κρέσπι. Στην άμυνα ο Άλβαρες ξεκίνησε έναντι του Τασουλή στο αριστερό άκρο και ο Καστάνιο ήταν δίπλα στον Σουάρεθ στο κέντρο της άμυνας αντί του Πασαλίδη, ενώ στη μεσαία γραμμή ο Μπόρχα Φερνάντεθ ξεκίνησε πλάι στον Βαλιέντε, με τον Μουνάφο να μένει στον πάγκο.

Η ΑΕΚ την απόλυτη υπεροχή, αλλά ο Μπαράλες απάντησε στο γκολ του Λιβάια

Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη παίρνοντας τα ηνία από την αρχή, πιέζοντας ψηλά και κυκλοφορώντας εύκολα την μπάλα, πλησιάζοντας συνεχώς απειλητικά τα καρέ του Παπαδόπουλου. Μόλις στο 2' η Ένωση θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα όταν έπειτα από «κομπίνα» σε εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, η μπάλα στρώθηκε στον Ανσαριφάρντ, το σουτ του οποίου απομάκρυνε ο Σουάρεθ και ενώ είχε τροχιά προς τα δίχτυα. Έξι λεπτά αργότερα οι κιτρινόμαυροι φώναξαν για πέναλτι σε σπρώξιμο του Καστάνιο στον Τάνκοβιτς, ωστόσο το VAR είπε στον ρέφερι Παπαδόπουλο να συνεχίσει. Η ΑΕΚ έψαχνε συνεχώς το γκολ και στο 13' έφτασε σε αυτό. Ο Βασιλαντωνόπολος προώθησε στον Σάκχοφ, αυτός σέντραρε, ο Τάνκοβιτς που είχε «τρυπώσει» στην περιοχή έπιασε την κεφαλιά και ο Λιβάια με σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-1.

Οι παίκτες του Καρέρα ήταν τα απόλυτα αφεντικά στο παιχνίδι. Δεν άφηναν καθόλου μπάλα στους αντιπάλους τους, ελέγχοντας το ματς, με τον Μάνταλο να οργανώνει και να δημιουργεί καλές προϋποθέσεις. Ο ίδιος μάλιστα στο 21' είδε το σουτ που επιχείρησε να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Η ΑΕΚ με βάση την εικόνα της θα έπρεπε να είχε βρει και ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης από το πουθενά έφερε το ματς στα ίσια λίγο πριν βγει το ημίχρονο. Ο Άλβαρες σέντραρε από τα αριστερά καθώς ο Βασιλαντωνόπουλος άργησε να πάει πάνω του και ο Μπαράλες νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Τσιγκρίνσκι και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 44'. Η Ένωση τιμωρήθηκε για το γεγονός ότι δεν βρήκε δεύτερο γκολ. Μάλιστα ένα λεπτό πριν την ισοφάριση, ο Παπαδόπουλος έσωσε τον Αστέρα όταν η μπάλα «κρύφτηκε» από τους κιτρινόμαυρους και γλίτωσε το αυτογκόλ,ενώ στη συνέχεια το σουτ του Ινσούα κόντραρε καταλήγοντας κόρνερ.

Ο Ανσαριφάρντ βρήκε το δεύτερο γκολ και η ΑΕΚ έφυγε νικηφόρα από την Τρίπολη

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους στο 48' μια σέντρα του Λιβάια που φαινόταν να μην έχει τύχη, η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά και βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ράσταβατς εν τω μεταξύ άλλαξε τον Σίτο με τον Αλί Μπαμπά θέλοντας να δει κάτι περισσότερο στην ανάπτυξη από τους παίκτες του. Από την άλλη ο Καρέρα έβλεπε τους δικούς του ποδοσφαιριστές να φτάνουν εύκολα στην περιοχή του Αστέρα, ωστόσο αυτό που έλειπε ήταν η σωστή τελική πάσα. Και ήρθε στο 58' με την Ένωση να παίρνει το προβάδισμα. Ο Λιβάια είδε το ανέβασμα του Βασιλαντωνόπουλου με μια φοβερή μπαλιά, εκείνος γύρισε στον Σάκχοφ, αυτός έστρωσε στον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός φορ με ένα εξαιρετικό τελείωμα στο «παραθυράκι» έκανε το 1-2, σε μια πανέμορφη συνεργασία.

Στο 63' ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Άλβαρες πέρασε μόλις άουτ, υπενθυμίζοντας στην ΑΕΚ πως για να φύγει με το διπλό θα έπρεπε να βρει και τρίτο γκολ. Στο 71' Λιβάια και Τάνκοβιτς «έκρυψαν» την μπάλα αλλά ο τελευταίος από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Παπαδόπουλο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολιβέιρα που είχε περάσει στη θέση του Ανσαριφάρντ λίγο νωρίτερα προσπάθησε να απειλήσει αλλά το σουτ ήταν αδύναμο, ενώ στο 77' έπειτα από κάθετη του Μάνταλου ο Τάνκοβιτς από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ. Η ΑΕΚ έβγαζε συνεχώς φάσεις. Ένα λεπτό αργότερα από κάθετη του Μάνταλου ο Ολιβέιρα σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Ο Καρέρα μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο αντικατέστησε τον Τάνκοβιτς με τον Σιμόες για να διασφαλίσει το προβάδισμα, το οποίος κράτησε ως το τέλος φεύγοντας από την Τρίπολη με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

MVP: Ο Λιβάια άνοιξε το σκορ, ξεκίνησε το δεύτερο από την τρομερή μπαλιά που έβγαλε και εκτός από τις συνεργασίες του με Μάνταλο και Τάνκοβιτς, πάλευε συνεχώς στην αριστερή πλευρά βοηθώντας πολύ και στην ανάκτηση και στα κρατήματα της μπάλας.

Στο ύψος τους: Ο Σάκχοφ ήταν «μέσα» στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ, ενώ είχε την ασίστ στο δεύτερο. Καλό ματς και από τον Μάνταλο στον άξονα που οργάνωνε όλο το παιχνίδι της Ένωσης, ενώ ο Ανσαριφάρντ απέδειξε ξανά ότι είναι... killer. Από τον Αστέρα ο Μπαράλες έδειξε στο γκολ που σημείωσε την εκτελεστική του δεινότητα.

Αδύναμος κρίκος: Σίτο, Κρέσπι και Γκόμες, η τριάδα δηλαδή πίσω από τον Μπαράλες έμεινε σε πολύ ρηχά νερά.

Η γκάφα: Ήταν διπλή στη φάση του γκολ του Αστέρα. Αφενός ο Βασιλαντωνόπουλος δεν πήγε πάνω στον Άλβαρες στη σέντρα και έπειτα ο Τσιγκρινσκι νικήθηκε κατά κράτος από τον Μπαράλες.

Το στραγάλι: Η ΑΕΚ φώναξε για πέναλτι του Καστάνιο στον Τάνκοβιτς στο 8', ο Παπαδόπουλος δεν έδειξε κάτι και από το VAR του είπαν να συνεχίσει.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ έδωσε την απάντηση μετά τη βαριά ήττα από τη Ζόρια και έφυγε με το τρίποντο από την Τρίπολη παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν το ζητούμενο για την Ένωση, η οποία έβγαλε όμορφες συνεργασίες μπροστά και θα μπορούσε να είχε φτάσει σε μια πιο εύκολη νίκη. Οι κιτρινόμαυροι διατήρησαν την κοντινή απόσταση που τους χωρίζει από την κορυφή και... ηρέμησαν. Όσο για τον Αστέρα ήταν ακίνδυνος επιθετικά, παραμένοντας χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, αλλά διατηρείται 6η θέση.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Κώτσιρας, Μπόρχα Φερνάντεθ, Βαλιέντε (84' Ιγκλέσιας), Σίτο (46' Αλί Μπαμπά), Γκόμες, Κρέσπι (84' Λέο Τιλίκα), Μπαράλες

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Ινσούα, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (90' Χνιντ), Τάνκοβιτς (79' Σιμόες), Λιβάια, Ανσαριφάρντ (71' Ολιβέιρα)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα