Παναθηναϊκός: Περιμένοντας το... restart του Μακέντα!

Παναθηναϊκός: Περιμένοντας το... restart του Μακέντα!

Νίκος Μαρούδας
Παναθηναϊκός: Περιμένοντας το... restart του Μακέντα!

bet365

Ο Φεντερίκο Μακέντα είναι ένα ξεχωριστό και μεγάλο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό την τελευταία τριετία, με τον Ιταλό να πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα στο «τριφύλλι» και άπαντες να περιμένουν το... restart που έχει συνηθίσει να κάνει από την 10η αγωνιστική κι έπειτα!

Είναι πολλοί οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός έχει πραγματοποιήσει ένα τόσο άσχημο ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα και μετά το πέρας των εννέα πρώτων αγωνιστικών μετρά μόλις δύο νίκες. Ένας από αυτούς τους λόγους είναι και η αφλογιστία του Φεντερίκο Μακέντα.

Βέβαια ο Ιταλός στα τρία χρόνια που βρίσκεται στο «τριφύλλι» έχει συνηθίσει τον κόσμο να παίρνει... μπροστά μετά τις πρώτες 10 αγωνιστικές. Όμως, ο Ιταλός επιθετικός φέτος πραγματοποιεί το χειρότερό του ξεκίνημα με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ένα γκολ λιγότερο από πέρσι και καμία ασίστ για πρώτη φορά!

Ο Φεντερίκο Μακέντα το καλοκαίρι του 2018 ήρθε στον νεανικό τότε Παναθηναϊκό για να γίνει ο ηγέτης της επιθετικής γραμμής, αλλά και των αποδυτηρίων. Η εμπειρία του πίστευαν όλοι πως θα βοηθούσε την ομάδα, όπως και το έκανε. Όμως, ο 29χρονος πλέον φορ παρουσιάζει ένα πανομοιότυπο πρόσωπο από την πρώτη μέρα στο «τριφύλλι» μέχρι και σήμερα.

Και τις τρεις σεζόν που βρίσκεται στην ομάδα αρχίζει να σκοράρει μετά την 10η αγωνιστική. Μέχρι τότε έχει επαφή με τα δίχτυα, αλλά όχι με την ίδια συχνότητα που το κάνει μετά. Την πρώτη του σεζόν είχε καταφέρει μέχρι την ένατη αγωνιστική να σκοράρει δύο τέρματα, κάτι αντίστοιχο με φέτος. Την δεύτερη του σεζόν όμως σκόραρε τις εννέα πρώτες αγωνιστικές τρία τέρματα.

Κοινός παρανομαστής των δύο πρώτων σεζόν του είναι η μία ασίστ που έκανε και στις δύο μέχρι την ένατη αγωνιστική. Φέτος όμως έχει μείνει στο μηδέν! Έχει σημειώσει δύο τέρματα, όπως την πρώτη του χρονιά μετά από εννέα αγωνιστικές, αλλά δεν έχει καταφέρει να βγάλει μια ασίστ. Σε μια σεζόν μάλιστα που έχει για πρώτη φορά και δεύτερο φορ στο πλάι του, αλλά αυτό δεν φαίνεται να τον βοηθάει ιδιαίτερα...

Πρώτη σεζόν με 9 συμμετοχές σε 9 παιχνίδια!

Κάτι εξίσου σημαντικό που δείχνει το κακό... φεγγάρι στο οποίο βρίσκεται ο Μακέντα φέτος, είναι οι συμμετοχές του μετά τις πρώτες εννέα αγωνιστικές. Ο Ιταλός φορ, έχει αγωνιστεί και στα εννιά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός, ερχόμενος μόνο στο ένα από τον πάγκο.

Αυτό δεν το είχε καταφέρει σε καμία από τις προηγούμενες δύο σεζόν που είχε καλύτερα νούμερα από φέτος. Την πρώτη του χρονιά είχε 2 γκολ και 1 ασίστ σε 6 παιχνίδια, ενώ την δεύτερη 3 γκολ και 1 ασίστ σε 7 παιχνίδια. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως φέτος ο Μακέντα προβληματίζει και καλείται να κάνει ένα δυνατό... restart από εδώ και πέρα όπως τις προηγούμενες σεζόν.

Συνηθίζει να φορτσάρει από την δέκατη αγωνιστική

Ο Λάζλο Μπόλονι μπορεί όμως να είναι αισιόδοξος για έναν καλύτερο Μακέντα αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Αυτό βάση αριθμών του Ιταλού. Από την δέκατη αγωνιστική και μετά ο 29χρονος επιθετικός συνηθίζει να σκοράρει και να φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Πέρσι πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν του στον Παναθηναϊκό. Πήρε... φωτιά από την δέκατη αγωνιστική και μετά κι από τα τρία τέρματα έφτασε τα 14! Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και την πρώτη σεζόν. Σκόραρε 10 γκολ, όμως μέχρι τις πρώτες εννέα αγωνιστικές είχε δύο γκολ. Βρήκε δίχτυα ακόμα 8 φορές δηλαδή. Κάτι αντίστοιχο ευελπιστεί να δει ο Μπόλονι και φέτος.

Πόσο μάλλον όταν έχει την τύχη για πρώτη σεζόν να έχει γκολ κι από ακόμα έναν φορ κλάσης, τον Καρλίτος, που δεν είχε ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια. Αν λοιπόν ο Μακέντα ανεβάσει στροφές για τρίτη σεζόν από εδώ και στο εξής, οι «πράσινοι» είναι αρκετά πιθανό να προλάβουν το τρένο των play off με αντεπίθεση διαρκείας μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Αν όχι, τότε τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι δύσκολα για το «τριφύλλι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα