Ποδόσφαιρο τρίτης ταχύτητας και… όποιος αντέξει

Ποδόσφαιρο τρίτης ταχύτητας και… όποιος αντέξει

Ποδόσφαιρο τρίτης ταχύτητας και… όποιος αντέξει

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις ποδοσφαιρικές γκρίνιες στην εποχή του κορονοϊού, αλλά και για τη θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Βιώνουμε την πιο δύσκολη περίοδο και… ευτυχώς έχουμε λίγο ποδόσφαιρο για να ξεχνιόμαστε. Πάλι καλά…

Τι σημαίνει όμως και για το ποδόσφαιρο αυτή η περίοδος; Τι γίνεται μέσα και γύρω από τις ομάδες; Οι δυσκολίες ήταν, είναι και θα είναι πάρα-πάρα πολλές! Πολύ περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Λογικό δεν είναι;

Η σεζόν ξεκίνησε με πολύ μικρή διακοπή σε σχέση με την περσινή, ο ιός βρίσκεται γύρω από τις ομάδες και τις ταλαιπωρεί, οι παίκτες έχουν μικρότερο χρόνο ξεκούρασης και αποθεραπείας, όσοι παίζουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιβαρύνονται περισσότερο, επιβάρυνση που οφείλεται και στους αγώνες των εθνικών ομάδων. (Δεν καταλαβαίνω βέβαια γιατί υπάρχουν φωνές για τις Εθνικές και όχι για τους διεθνείς αγώνες των Συλλόγων. Ή θα παίξουν όλοι στο υψηλό επίπεδο ή κανείς. Και στο κάτω-κάτω κάθε Εθνική ομάδα έχει και μία τεράστια δεξαμενή επιλογών για να χρησιμοποιήσει).

Που θέλω να καταλήξω με αφορμή τα δεκάδες προβλήματα που προκύπτουν σε όλες τις ομάδες…

Αυτή είναι η κατάσταση, έτσι θα πορευθούμε, πρέπει όλοι να το εμπεδώσουν και να κάνουν κουράγιο και υπομονή για να αντέξουν. Οι γκρίνιες και τα… κλάματα για την κατάσταση, δεν βοηθούν κανέναν. Η χρονιά θα γραφτεί στην ιστορία και αλίμονο αν το ποδόσφαιρο αποτελούσε εξαίρεση. Δύσκολη θα είναι η σεζόν και… όποιος αντέξει.

Στον ΠΑΟΚ για παράδειγμα…

Ο Μιχάι έπαθε τη ζημιά στο γόνατο. Ο Γιαννούλης θλάση και κορονοιό. Ο Βιεϊρίνια νωρίτερα το ίδιο, άλλοι 5-6 πέρασαν τον ιό, ο Ελ Καντουρί χτύπησε, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Ε και; Τι να κάνουμε τώρα; Αυτή είναι η κατάσταση, έτσι είναι και οι άλλοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και… πάμε να παίξουμε με τους άλλους παίκτες. Στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ έχει 30. Μικρούς, μεγάλους, ψηλούς, κοντούς, Έλληνες, ξένους. Στον ΠΑΟΚ ανήκουν και φέτος θα χρειαστούν ΟΛΟΙ.

Δεν παίζει ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, ας μπει ο Εσίτι… Τι να κάνουμε; Αυτός είναι. Έξω ο καλύτερος της ομάδας Δημήτρης Γιαννούλης; Οκ! Ας μπει λίγο ο Ροντρίγκο, ο Λύρατζης, ο Περέιρα, επιστρέφει και ο Βιεϊρίνια.

Δεν χρειάζονται μοιρολατρικές κλάψες, γκρίνιες και… αναστεναγμοί για τους απόντες. Ευτυχώς να λέμε παίζεται ποδόσφαιρο, ευτυχώς υπάρχει δράση για να ανεβάζει κάπως τη διάθεση των ταλαιπωρημένων ανθρώπων-φιλάθλων και… θα περάσει η χρονιά. Οι παίκτες ταλαιπωρούνται, ας παίξουν οι άλλοι, οι θεωρητικά αναπληρωματικοί. Όλοι το ίδιο θα κάνουν…

Όλοι θα κάνουν τα κουμάντα τους, θα επιχειρήσουν να δώσουν υπεραξία σε νέους παίκτες, θα προσέξουν πάρα πολύ τα οικονομικά τους για να μην καταστραφούν. Έτσι δεν κάνει κάθε επιχείρηση, κάθε οικογένεια;

Υπομονή και κουράγιο και.. ευτυχώς που έχουμε και το ποδόσφαιρο!

* Πάμε και στην Εθνική ομάδα και σε όλη την κουβέντα που άνοιξε για το φινάλε της προσπάθειας στην ιδιαίτερη διοργάνωση του Nations League.

Φυσικά και δεν αξίζει ΚΑΜΙΑ αναφορά στους ηθελημένα… ψεκασμένους που άφησαν ήσυχες τις γραμμές του VAR για να παραπονεθούν αν δεν παίζει ο Φορτούνης ή να κλαφθούν για τον χρόνο που παίζει όταν επιλέγεται. Έτσι και αλλιώς αυτό το σύστημα που επιδιώκει την τοξικότητα, έχει ως στόχο να χαλάσει και το κλίμα της ομάδας, μια και αυτοί οι παίκτες δύσκολα μένουν ανεπηρέαστοι. Αυτό επιδιώκουν ποντάροντας στην αποτυχία της ομάδας που «πρέπει» να χρεωθεί στην ΕΠΟ. Ποιος ασχολείται όμως ακόμη μαζί τους;

Η Ελλάδα με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες σε έξι αγώνες όπου (σε όλους) ήταν ανώτεροι των αντιπάλων της, έμεινε δεύτερη επειδή δεν κέρδισε τη Σλοβενία, σε δύο ματς όπου έκανε σχεδόν τις τριπλάσιες τελικές ή ευκαιρίες. Μία ομάδα οργανωμένη με συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό σχέδιο που όπως είπε και ο Μασούρας προοδεύει. Είναι σαφώς πιο οργανωμένη σε σχέση με τις ομάδες που παρουσίαζαν Ρανιέρι, Αναστασιάδης, Μαρκαριάν, όχι ο Σκίμπε που ξαναγράφω ότι κακώς αντικαταστάθηκε. Με εκείνες τις ομάδες που φυσικά αγωνίζονταν και ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς!

Ναι! Υπάρχει αποτυχία στο τωρινό αποτέλεσμα. Χάσαμε στις λεπτομέρειες.

Από εκεί και πέρα η αποτυχία κράτησε την Εθνική στην τρίτη κατηγορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως διαχωρίζεται σε αυτή τη διοργάνωση. Όχι μόνο όμως εκεί…

Το ελληνικό ποδόσφαιρο που ανήκει; Στην elite; Γιατί; Από πού και ως που;

Οι Σύλλογοι σε ποια κατηγορία και σε ποια ταχύτητα είναι; Είτε στο Champions League είτε στο Europa League;

Στην ευρωπαϊκή κατάταξη της UEFA που είμαστε;

Για εκεί λοιπόν είναι η ποιότητα της Εθνικής μας. Για τα όρια δεύτερης με τρίτης κατηγορίας-ευρωπαϊκής ταχύτητας. Στο κάτω-κάτω ακόμη και στην κλήρωση του μουντιάλ που βρισκόμαστε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, είδατε τις διαφορές με το δεύτερο; Σιγά τις διαφορές που έχουν η Ουκρανία, η Ουαλία, η Σλοβενία και η Ρουμανία του δεύτερου γκρουπ με τις Ρωσία, Ουγγαρία, Τσεχία του τρίτου, ακόμη-ακόμη και με τις Βοσνία, Σλοβενία του τέταρτου.

Αυτοί είμαστε ως ελληνικό ποδόσφαιρο! Στην τρίτη κατηγορία. Ως παίκτες, ως ομάδες, ως προπονητές, ως μπάτζετ, ως οργάνωση, ως γήπεδα, ως κόσμος, ως Εθνική και επειδή όλοι το ίδιο σκέφτεστε… ναι, τρίτη κατηγορία και ως Τύπος!

Φυσικά…

Εκεί ανήκουμε και προφανώς πρέπει να κρατήσουμε τα καλά αυτής της ομάδας που παραδέχονται όλοι οι παίκτες της, έτσι ώστε στο μέλλον να βελτιώσουμε ότι βελτιώνεται (ειδικά στην επίθεση όπου χρειάζεται ποιότητα) και να κάνουμε μερικά βήματα μπροστά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.