Παναθηναϊκός: Ο Καρλίτος... γουστάρει και σκοράρει στα ντέρμπι! (vids)

Νίκος Μαρούδας
Παναθηναϊκός: Ο Καρλίτος... γουστάρει και σκοράρει στα ντέρμπι! (vids)

bet365

Ο Ισπανός επιθετικός ήταν καθοριστικός στα ντέρμπι που έπαιξε στην Πολωνία και το ίδιο θέλει να κάνει και το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στον Ολυμπιακό!

Στη τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ο Λάζλο Μπόλονι αρχίζει να καταλήγει στα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει στο ντέρμπι των «αιωνίων». Ένα από αυτά είναι σίγουρα ο Καρλίτος. Ο Ισπανός φορ θα βρεθεί στη κορυφή της επίθεσης και ο Ρουμάνος τεχνικός γνωρίζει πως μπορεί να αποδειχθεί ένα από τα πρόσωπα του ντέρμπι για την ομάδα του.

Ο Καρλίτος στα ντέρμπι δίνει το κάτι παραπάνω. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που... ζει γι' αυτά τα μεγάλα παιχνίδια. Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές... αναπνέουν για τα μεγάλα ματς, πόσο μάλλον ένας φορ. Ο 30χρονος επιθετικός, έχει αγωνιστεί σε μεγάλα ντέρμπι «μίσους» στη Πολωνία και ξέρει τον τρόπο...

Τρία γκολ στον «ιερό πόλεμο» της Πολωνίας

Ένα από τα πιο γνωστά ντέρμπι στον κόσμο μπορεί να είναι το ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός, αλλά μεταξύ αυτών βρίσκεται ακόμα ένα στο οποίο έχει βάλει την... σφραγίδα του ο Καρλίτος. Πρόκειται για το Βίσλα Κρακοβίας – Κρακόβια, το οποίο στη Πολωνία ονομάζουν «ιερός πόλεμος».

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι μίσους στον πλανήτη. Η Βίσλα και η Κρακόβια είναι οι δύο πιο παλιές ομάδες της χώρας και οι οπαδοί τους μισούν θανάσιμα οι μεν τους δε. Έχει χαρακτηριστεί ως «η πόλη των μαχαιριών», όταν μεταξύ 2004 και 2006 είχαν χάσει τη ζωή τους 8 οπαδοί των δύο ομάδων από μαχαιρώματα.

Σε αυτό λοιπόν το μεγάλο ντέρμπι «μίσους», ο Καρλίτος έχει καταφέρει να σκοράρει. Κι όχι μία, αλλά τρεις φορές σε μόλις δύο αναμετρήσεις! Στη Βίσλα έμεινε ένα χρόνο και κατάφερε να πάρει έναν από τους δύο «ιερούς πολέμους» που αγωνίστηκε μόνος του!

Ήταν 12 Αυγούστου 2017, όταν η Βίσλα φιλοξένησε την Κρακόβια με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται και να κρατούν το προβάδισμα μέχρι το 80'. Τότε ο Καρλίτος το πήρε πάνω του, ισοφάρισε με ατομική προσπάθεια κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με δεξί σουτ στο 89'! Ο «ιερός πόλεμος», έγινε το «ντέρμπι του Καρλίτος»!

Λίγους μήνες αργότερα, ήταν σειρά της Κρακόβια να φιλοξενήσει την μισητή αντίπαλό της και να γνωρίσει ταπεινωτική ήττα. Η ομάδα του Καρλίτος επικράτησε 1-4, με τον νυν φορ του Παναθηναϊκού να σκοράρει και πάλι, αυτή τη φορά σημείωσε το τέταρτο τέρμα της ομάδας του με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Σωτήρας της Λέγκια απέναντι στη πρώην...

Ο Καρλίτος μετά από ένα χρόνο στη Βίσλα και τις σπουδαίες εμφανίσεις του εκεί, πήρε μεταγραφή για μια μεγάλη αντίπαλο και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας της Κρακοβίας. Ο Ισπανός επιθετικός, βρέθηκε λοιπόν στη Λέγκια κι όπως ήταν δεδομένο αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του...

Βρέθηκε απέναντι στη Βίσλα δύο φορες και την πρώτη ήταν εκείνος που την... πλήγωσε. Η Λέγκια, στις 21 Οκτωβρίου 2018 φιλοξενούσε την Βίσλα Κρακοβίας με τον Καρλίτος βασικό. Ο επιθετικός του «τριφυλλιού» ήταν εκείνος που είχε κάνει το 2-0 στο 23' από ασίστ του πρώην «πράσινου» Νατζ (σ.σ. ο δεύτερος είχε κάνει το 1-0). Όμως η πρώην ομάδα του έφερε... τούμπα την αναμέτρηση και στο 62' προηγήθηκε 2-3.

Ο Καρλίτος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Ο 30χρονος επιθετικός, με τέρμα στο 90' ισοφάρισε σε 3-3 και πλήγωσε για τα καλά την πρώην του ομάδα, σε μια αναμέτρηση που σκόραρε δύο φορές με το δεύτερο τέρμα να της κόβει δύο βαθμούς. Στο δεύτερο παιχνίδι που αντιμετώπισε την Βίσλα, η Λέγκια ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 με τον Καρλίτος στη βασική ενδεκάδα.

Ντέρμπι για τη Λέγκια είναι και τα παιχνίδια με την Λεχ Πόζναν. Στα δύο ματς που αγωνίστηκε ως βασικός ο Καρλίτος, δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο γκολ ή να δώσει κάποια ασίστ. Ωστόσο, ήταν βασικός και στα δύο με την ομάδα του να παίρνει μία νίκη και μία ήττα.

Φάληρο όπως... Κρακοβία!

Αυτό λοιπόν που όλοι στον Παναθηναϊκό ελπίζουν, είναι να δουν το Σάββατο στο Φάληρο τον Καρλίτος της Κρακοβίας. Τον φορ που... καθάριζε ως ποδοσφαιριστής της Βίσλα την «μισητή» Κρακόβια κι έκρινε τα ντέρμπι «μίσους» της πόλης.

Εκείνος ο Καρλίτος υπάρχει και στο «τριφύλλι» το γνωρίζουν. Ο Ισπανός φος ήδη έχει δείξει μέρος της αξίας του και δεδομένα έχει και συνέχεια. Το Σάββατο έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του, παρά τις δύσκολες συνθήκες να αποδείξει πως παραμένει ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κρίνει ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι.

Πως, όμως, βλέπει ο ίδιος αυτό το ματς; Σύμφωνα με όσα είπε στο κανάλι του ΟΠΑΠ: ''Βέβαια και πιστεύω στη νίκη. Θα κάνουμε το παν. Σκέφτομαι τους τρεις βαθμούς, δεν σκέφτομαι το γκολ''.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα